Strona główna › Działy › Hyde Park › wizy do usa
A po co teraz jezdzic do USA do nielegalnej pracy?? To w Europie nie ma jeszcze dosc legalnej?
Chyba, ze to juz jakas stara-nowa tradycja – 'Tata jezdzil, to i ja pojade’ 😀
Może niektórzy po prostu wolą Stany Zjednoczone niż Europę, z jej przerostem unijnej biurokracji.
ewuski wrote:A po co teraz jezdzic do USA do nielegalnej pracy?? To w Europie nie ma jeszcze dosc legalnej?
Może niektórzy po prostu wolą Stany Zjednoczone niż Europę, z jej przerostem unijnej biurokracji.[/quote]
Około 350tys Anglików rocznie wyjeżdża z kraju. Oprócz przerośniętej biurokracji wpływa na to polityka wobec emigrantów oraz polityczna poprawność posunięta do absurdu.
Holandia to jeden z krajów najbardziej dotkniętych emigracją rdzennej białej ludności w Europie. Część z nich ucieka właśnie przed mulitikulturowością.
W pierwszym półroczu 2007 Niemcy opuściło ponad 300 tys osob (50tys do polski). Głownie ze wschodnich landów pomimo 200mld euro dotacji.
Młodzi ludzie z tych krajów preferują miedzy innymi USA rowniez Australię, Nowa Zelandię.
Emigracja to nie tylko nasz problem.
Holandia to jeden z krajów najbardziej dotkniętych emigracją rdzennej białej ludności w Europie. Część z nich ucieka właśnie przed mulitikulturowością.
A Ameryka jest monokulturowa??
A po co teraz jezdzic do USA do nielegalnej pracy?? To w Europie nie ma jeszcze dosc legalnej?
albo jescze bardziej po polskiemu :Tato jezdzili to i ja pojade’
😆 😆 😆
”wojti” wrote:Holandia to jeden z krajów najbardziej dotkniętych emigracją rdzennej białej ludności w Europie. Część z nich ucieka właśnie przed mulitikulturowością.
A Ameryka jest monokulturowa??[/quote]
oczywiscie ze nie jest. ale multikulturowość nie otrzymuje od podatników takiej pomocy.
W pierwszym półroczu 2007 Niemcy opuściło ponad 300 tys osob [b:ee8686d3da](50tys do polski).[/b:ee8686d3da]
😯 😮 ❓
A tak poza tym to emigracji zachodnioeuropejskiej nie można w żaden sposób porównywać z naszą. Anglicy Niemcy czy Holendrzy wyjeżdżają aby spróbować życia w innym kraju (często b. kolonii co eliminuje problemy językowe), dostają atrakcyjne kontrakty lub wyjeżdżają jako wolontariusze. A Polacy po prostu wyjeżdżają za chlebem.
”wojti” wrote:W pierwszym półroczu 2007 Niemcy opuściło ponad 300 tys osob [b:f21e0545ae](50tys do polski).[/b:f21e0545ae]
😯 😮 ❓
A tak poza tym to emigracji zachodnioeuropejskiej nie można w żaden sposób porównywać z naszą. Anglicy Niemcy czy Holendrzy wyjeżdżają aby spróbować życia w innym kraju (często b. kolonii co eliminuje problemy językowe), dostają atrakcyjne kontrakty lub wyjeżdżają jako wolontariusze. A Polacy po prostu wyjeżdżają za chlebem.[/quote]
Nie wiem skąd twoje zdziwienie.
http://polonia.wp.pl/country,5,title,Emigracja-niemiecka-do-Polski,wid,9348941,wiadomosc.html?ticaid=156b1
Nie porównuje naszej naszej emigracji z powyższymi panstwami. Nie zmienia to faktu ze znacząca emigracja jest problemem dla gospodarki danego kraju. Chyba ze sie ja uzupełni inna nacja.
Największą częścią angielskiej emigracji są emeryci wybierają cieple kraje. Wyjeżdża rowniez bardzo dużo młodych wykształconych ludzi.
[quote:497682a798] Chociaż do Polski przeniosło się najwięcej mieszkańców Niemiec, nasz kraj nie cieszy się wielką popularnością wśród samych Niemców. W grupie 50 tys. emigrantów znalazło się tylko 4 tys. rodowitych Niemców. [/quote]
I zdziwienie ustąpiło…
Tak jak przypuszczałem to Ślunzoki wracajom
[quote:32cd335061] Chociaż do Polski przeniosło się najwięcej mieszkańców Niemiec, nasz kraj nie cieszy się wielką popularnością wśród samych Niemców. W grupie 50 tys. emigrantów znalazło się tylko 4 tys. rodowitych Niemców.
I zdziwienie ustąpiło…
Tak jak przypuszczałem to Ślunzoki wracajom[/quote]
No jest do czego i bac sie juz nie trzeba wiec i wracaja v-tec:) Kiedys niestety byli "grupa" spoleczna traktowana przez komune jako zlo konieczne,teraz slazacy moga smialo mowic "wracamy na swoje" i to w prawdziwym slowa tego znaczeniu dlatego niektorzy korzystaja z tego. Nawet ziomkostwa i podwojne obywatelstwa sa spowrotem w "lasce" wiec jest do czego wracac…………ot i koniec zdziwienia 😀
Pozdrawiam