Strona główna Działy Hobby Galeria leeds-manchester.pl

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

Kolorowe to faktycznie obrtazliwy termin uzyty tamze wlasnie.

Wszystkie zdjecia sa autorstwa Alka Skoczka i wydaje mi sie ze on za nie odpowiada. Btw ja jako moderator nie mam mozliwosci moderowania innych dzialow poza mi przydzielonymi.
    Choc zadne to wytlumaczenie 😳 faktycznie nie powinno sie pojawiac za duzo takich tekstow.

Anonim
    Gość

za duzo?!

w ogole ich nie powinno byc… zenua jak na portal o takich rozmiarach i takim odzwieku. jest tu duzo dobrych rzeczy, nie powiem i w samych postach jest to rowniez nieuniknione ze wzgledu na ich ilosc i charakter. ale dziwie sie ze administracja strony takie cos ignoruje…

fatamorgana
    Participant

Zawsze tak jest, jak ktoś uważa ze wie lepiej co autor miał na myśli.
    Wiem doskonale, że większość ludzi żyje najprostszymi skojarzeniami, ale ja akurat mam inaczej i nie zamierzam niczego zmieniac tylko dlatego, ze ktoś myśli inaczej, zwłaszcza że słowo [b:4b77a4fa03]kolorowe [/b:4b77a4fa03] ma u mnie szerszy wymiar.
    Zawsze wszelkiej maści specjaliści odzywają się jakoś tylko, jak jest okazja aby coś wyłącznie skrytykować.
    Jakaż to wielka szkoda, że nigdy ich nie ma jak są naprawdę ciekawsze rzeczy….

Za chwilę będzie trzeba tłumaczyć się komuś wybrzydzającemu co jeszcze oznacza to czy tamto słowo, bo okaże się np. że tytuł zdjęcia poświęconego produkcji placka zwanego "cia-pa-ty" nie może być taki, bo przecież to słowo jest obraźliwe… 🙄 😕
    Moze zamienić tamto zdjęcie na czarno białe, żeby nikt nie miał powodu do narzekania?
    🙂
    Pozdrawiam trzeźwo i przyjaźniej myślących.
    Tacy wiedzą, że [b:4b77a4fa03]koloryt można odnieść do czegoś więcej niż kolor skóry[/b:4b77a4fa03].
    I nie ulegają pospiesznie przesadnej poprawności, próbując być bardziej papiescy od samego papieża.
    Byłoby tez dobrze jakby kilka osób zajęło się tropieniem określeń obraźliwych i rasistowskich tam, gdzie one naprawdę są na tym forum (a nie brakuje!), a nie tam gdzie im się tylko wydaje że są.
    I dajcie na wstrzymanie z tymi żenuami, bo to słowo jest klepane ostatnio wszędzie bez zastanowienia.
    W każdym razie jak już, to warto je zastosować do osób, które celowo i świadomie używają wulgarnych i rasistowskich określeń, bo to one na nie zasługują a nie cały portal przez ich zachowanie…. 😕

Trochę więcej rozsądku w tym chórze krytykantów by się przydało.
    Bardzo łatwo jest pleść 3 po 3, ale o wiele trudniej te swoje pomówienia udowodnić. Już jeden taki próbował, ale nic z tego nie wyszło.
    Szkoda Alyna że się nie obruszasz o to, co naprawdę jest rasistowskie.
    😕

jacek-jestem
    Participant

I to chyba wszystko na ten temat.
    Powróćmy więc lepiej do tego jak ulepszyć galerię zdjęć na Leeds.pl 🙂

Pozdrawiam 😀

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jacek-jestem wrote:

I to chyba wszystko na ten temat.
    Powróćmy więc lepiej do tego jak ulepszyć galerię zdjęć na Leeds.pl 🙂

Pozdrawiam 😀

Zgadzam sie – kontynuacja offtopa w Hyde parku 🙂

kunegunda
    Participant

ja uwazam ze nazwa powinna byc dzielnice biedoty, lub slumsy.
    No a pozatym bardzo duza czesc polskich mieszkancow leeds wkoncu moze pochwalic sie znajomym gdzie mieszkaja 🙂

scarface
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    3mlgratis wrote:

A na jaki adres te zdjęcia wysyłamy?

Oczywiscie fotki to do Ojca Kierownika serwisu trzeba wysylac a jaki on tam ma adres to bladego pojecia nie mam !

Dzieju
    Participant

scarface wrote:

3mlgratis wrote:

A na jaki adres te zdjęcia wysyłamy?

Oczywiscie fotki to do Ojca Kierownika serwisu trzeba wysylac a jaki on tam ma adres to bladego pojecia nie mam ![/quote]
    Jak zostalo zapisane "szukajcie a znajdziecie.
    (w dziale Photos jest adres mailowy)
    A jak nie bedziecie szukac to i tak bedzie wam dane"- alek@leeds.pl 😉 😀

Ja juz skorzystalem i czekam na akceptacje, moich mizernych fotek 🙂

jacek-jestem
    Participant

Dzieju wrote:

Ja juz skorzystalem i czekam na akceptacje, moich mizernych fotek 🙂

czekamy z niecierpliwością 😉

Marta Klecz
    Członek

Proponuje wyslac zdiecia bezposrednio do Marcina, MK, pod adres leeds@leeds.pl

Fata moglby odebrac was jako konkurencje, a przeciez nei o to chodzi ..
    wiadomo im wiecej artystow fotografow, tym ciekawiej…
    konkurencja tez moglaby podniesc poziom zdiec publikowanych.

Pozdrawiam

ktos tu jest wredny 😯

julka
    Participant
    ”dzieczynka wrote:

ktos tu jest wredny 😯

kto?? 😉

fatamorgana
    Participant

Ten kto zabiera głos tylko wtedy, gdy pojawia się okazja najechac na mnie.
    Ale to już norma na tym forum dla niektórych osób. 😆

Przypadkowo zauważyłem, że w wątku..

POLACY O POLAKACH – NA INNYM FORUM

znajdują się określenia obraźliwe na tle rasistowskim.
    Mam pytanie.
    Dlaczego tam się nikt nie czepia?
    Dlaczego ci piewcy czyjegoś rzekomego rasizmu nie zabierają głosu tam gdzie powinni go zabierać?
    Dlaczego wy wszyscy umiecie przywalac się tylko do mnie, podczas gdy jawnie na foruum inne osoby w jawny sposób okazują swój rasizm lub uzywają okresleń obraźliwych?
    Mozecie uczciwie odpowiedzieć?
    I czy ktoś moze uczciwie odpowiedzieć, dlaczego po raz kolejny taki tamat jak zdjęcia i galeria staje się głupim widowiskiem, gdzie czynione sa bezsensowne zarzuty?
    Czy to forum tylko tyle potrafi?
    😯 Wstyd.

Mój kolega dzisiaj powiedział tak:
    Jakby ci wszyscy złosliwi krytykanci zamienili swój czas i energię na coś pozyteczniejszego i ciekawego, to ten portal kwitłby 2 razy szybciej.
    A tymczasem jak zwykle, do ciekawych rzeczy nikogo nie ma.
    Statystyka swoje mówi:
    przez miesiące istnienia galerii zgłosiły się [b:80ee78bd77]zaledwie 2 osoby[/b:80ee78bd77], chcące coś wnieść od siebie… ❓ ❗
    Dopiero teraz, na wyraźną zachęte kolejne trzy osoby nadesłały coś konkretnie. To samo dokładnie z TV- z owych wszelkiej maści specjalistów od wizerunku, reportażu i dziennikarstwa ani jeden z niczym nie przyszedł!
    Za to do pisania i najeżdżania, wyszydzania, czy wysmiewania, to bardzo prędko się znaleźli. Ale w polskim narodzie to przecież norma.

Reszta (w liczbie większej niż wspomniani) woli gadać i pisać głupoty, jeszcze się kogoś złośliwie czepiając.
    W ten sposób nigdy niczego dobrego się nie zbuduje- na pewno. 😕 😈

fatamorgana
    Participant

kunegunda wrote:

ja uwazam ze nazwa powinna byc dzielnice biedoty, lub slumsy.

A ja uważam- a moi koledzy z branży również- że to autor o tym decyduje.
    Na swoją odpowiedzialność autor wykonuje zdjęcie, nazywa je, publikuje i ew. opisuje.
    Tak się robi wszędzie.
    Niezaleznie czy komuś wszystko pasuje czy nie.
    Dopóki nie zachodzi łamanie prawa.
    A tu na pewno nie zachodzi.

fatamorgana
    Participant

Marta wrote:

Proponuje wyslac zdiecia bezposrednio do Marcina, MK, pod adres leeds@leeds.pl

Fata moglby odebrac was jako konkurencje, a przeciez nei o to chodzi ..
    wiadomo im wiecej artystow fotografow, tym ciekawiej…
    konkurencja tez moglaby podniesc poziom zdiec publikowanych.

Pozdrawiam

😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😕
    Szczerze mówiąc niczego innego i lepszego się nie spodziewałem.
    Bzdura bzdurę goni.
    Tu nie ma artystów- przynajmniej nie wiadomo mi o zarejestrowanych polskich artystach fotografikach- jak sie chce pisać o pewnych sprawach, to wypada mieć jakie takie pojęcie o temacie.
    Jest co najmniej nie w porządku (a wręcz to chamstwo) namawiać tu publicznie ludzi do czegoś innego niż zostało oficjalnie ustalone i napisane i jeszcze (przepraszam za określenie) wciskać im taki kit.
    Całe szczęście, że nie takie osoby decyduja tu o pewnych sprawach.
    Moze MK powinien ci parę spraw przypomnieć i wyjaśnić?
    A tak w ogóle:
    Jakim prawem mieszasz i zatruwasz swoimi chorymi z niechęci wywodami ten wątek?
    Mam pomysł:
    Może przyślesz jakies swoje prace?
    Przecież skoro znowu zabierasz głos w temacie poświęconym fotografii, to oznacza, że sie chyba jednak znasz na tym…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.