Strona główna › Działy › Finanse › direct debit
jol,
jak to w zasadzie dziala? ustalilem sobie telefonicznie direct debit z BT, poniewaz nikt nie przyszedl aby zalozyc linie postanowilem zablokowac go zanim wezma pierwszy payment (powiekszony o koszt instalacji) z mojego konta jutro :). moge to zrobic online – jest opcja ”delete” wiec gitara.
pytanie: skoro maja moje detale konta czy moga sobie samodzielnie przywrocic ten DB? w koncu zrobili to samodzielnie, korzystajac z danych co im podalem.
a jak to sie ma w przypadku zawierania kontraktu np 12 miesiecznego, za ktorego ”zlamanie” masz np zaplacic kare? – blokujesz direct debit i co? jak moga wnioskowac o nalozenie kary finansowej zgodnej z kontraktem?
Pobrac z konta bez Twojej zgody nie moga. Ja mialam dd na licencje telewizyjna. Przeprowadzalam sie i chcialam zglosic, ze nowe mieszkanie telewizora nie ma, wiec licencji placic nie musze. Poniewaz pod nr tel ktory dzwonilam nie bylo opcji "porozmawiaj z konsultantem", zwyczajnie usunelam dd. Bardzo szybko oddzwonili z pytaniem dlaczego dd jest zablokowany. Mieli moje dane, a sciagnac naleznosci nie mogli, mimo ze nie wiedzieli, ze zmienilam miejsce zamieszkania. Tyle wiem ja. Moze cos pomoze 🙂 Wiecej informacji pewnie dostarcza Ci inni forumowicze 😀
Jezeli się nie mylę, to nawet jesli zablokujesz/usuniesz DD dzisiaj a płatność wypada jutro, to nie zdziw sie jeśli zostanie i tak pobrana. Wynika to stąd, że nie wszystkie rzeczy załatwiane przez internet banking są realizowane automatycznie. Automatycznie idą np. przelewy na konto w tym samym banku, natomiast skasowanie DD to już tylko instrukcja dla banku , który ma
jakieś trzy dni robocze na realizację…
Miałem taki przypadek: potrzebowałem zablokować na trzy tygodnie standing order, ponieważ nie było opcji blokuj – skasowałem stary i ustawinem nowy z data startową "za trzy tygodnie". Bank jednak nie zablokował starego – otrzymałem list i telefony z prośbą o wyjaśnienie "o co mi chodzi?"
Co do zablokowania DD to z reguły poproszą cię o zapłatę w inny sposób (czek, karta debetowa, karta kredytowa) albo o ponowne ustawienie DD, sami nie mogą tego ponownie zrobić. Jeśli w kontrakcie była kara umowna to zapewne poproszą cię o jej uregulowanie (np. w inny opisany wyżej sposób).
Jezeli go skasowales nie moga sami go aktywowac jeszcze raz, ich system pewnie sprobuje pobrac DD jeszcze raz ale dla Twojego banku DD nie istnieje, jezeli Ty bedziesz chcial zalozyc sobie ponownie DD bedzie to DD juz z innym nr.
Po za tym tak na przyszlosc, jezeli DD jest staly tj ta sama kwota co miesiac i powiedzmy chca go zmienic musza Cie poinformowac na 10 dni przed pobraniem, podobnie przy zmiennych rachunkach, rachunek musi byc przed pobraniem pieniedzy z konta. W przypadku gdybys sie nie zgadzal z jakims DD tzn w jednym miesiacu uwazasz ze chca za duzo mozesz zablokowac DD na jeden miesiac. Gdy Virgin pobral raz 75 funtow z ktorymi sie nie zgadzalem – zauwazylem to w dniu pobrania, skontaktowalem sie z bankiem i bank cofnal go odrazu, ale jak juz wspomnialem to bylo w dniu pobrania. W przypadku gdy zorientujesz sie po paru dniach mozesz poprosic bank o indemnity claim, jest to w DD Guarantee. I bank cofa platnosc, jezeli dobrze sie orientuje trwa to do 7 dni.
no i wielkie dzieki, wszyscy mi pomogliscie 🙂
no i wielkie dzieki, wszyscy mi pomogliscie 🙂
Widzisz jacy my fajni jestesmy? 😀
w DD jest jeszcze jedna rzecz, o ktorej nie wszyscy mowia. Od wystawienia rachunku to pobrania pieniedzy mija 10 dni roboczych. Niektore firmy jako payment day podaja jakas date, np kazdy 1 kazdego miesiaca jednoczesnie informujac, ze pieniadze beda sciagac z konta wlasnie po tych 10 dniach (roboczych, czyli po 2 tygodniach). Jesli po otrzymaniu rachunku (czy to w wersji papierowej, czy to elektronicznej , np na twoim rachunku online) nie zgadzasz sie z jego wysokoscia, mozesz zatrzymac transakcej poprzez skasowanie DD w twoim banku. Zatrzymac mozesz kazdy DD i bank nie potraci ci za to. Co innego firma dla ktorej kasa jest sciagana – moga ci naliczyc tzw Late Payment Fee – ale tylko gdy maja to napisane w regulaminie, ktory musza ci dostarczyc.
Taki system obowiazuje m.in w Orange Broadband. Jesli ktos mial payment day wyznaczony na 1 kazdego miesiaca pieniadze pobierane byly miedzy 12 a 16 dniem miesiaca. I taka date ludzie mieli na swoich rachunkach. Late Payment Fee wynosi 5 funtow.
Tak, zawsze piszą że payment will be taken on or AFTER 1st (na przykład)of every month.