Strona główna › Działy › Erystyka › O Bałtyku słow kilka
gowno prawda ,panie v -tec w dupie byles i gowno widziales zatem popatrz na mapy morskie ,to sie przekonasz ,ze dla wszystkich jest baltic sea ,panie madralinski 😯
Tylko się nie pobijcie o ten brudny Bałtyk… 😆
gowno prawda ,panie v -tec w dupie byles i gowno widziales zatem popatrz na mapy morskie ,to sie przekonasz ,ze dla wszystkich jest baltic sea ,panie madralinski 😯
To może zamiast obrzucać inwektywami najpierw sprawdzić?
Np w Wikipedii (zajęło mi to dwie minuty):
[i:87a61c662c]
The Baltic Sea is known by the equivalents of "East Sea", "West Sea", or "Baltic Sea" in different languages:
In Germanic languages, except English, East Sea is used: Danish (Ostersoen), Dutch (Oostzee), German (Ostsee), Norwegian (Ostersjoen), and Swedish (Östersjön). In Old English it was known as Ostsaelig;.
In addition, Finnish, a Baltic-Finnic language has calqued the Swedish term as Itämeri "East Sea", disregarding the geography (the sea is west of Finland). In another Baltic-Finnic language, Estonian, it is called the West Sea (Läänemeri), with the correct geography (the sea is west of Estonia).
Baltic Sea is used in English; in Latin (Mare Balticum) and the Romance languages French (Mer Baltique), Italian (Mar Baltico), Portuguese (Mar Báltico) and Spanish (Mar Báltico); in the Slavic languages Polish (Morze Bałtyckie or Bałtyk), Bulgarian (Baltijsko More (Балтийско море)), Kashubian (Bôłt), and Russian (Baltiyskoye Morye (Балтийское море)); and in the Baltic languages Latvian (Baltijas jūra) and Lithuanian (Baltijos jūra).[/i:87a61c662c]
cyklop wrote:gowno prawda ,panie v -tec w dupie byles i gowno widziales zatem popatrz na mapy morskie ,to sie przekonasz ,ze dla wszystkich jest baltic sea ,panie madralinski 😯
To może zamiast obrzucać inwektywami najpierw sprawdzić?
Np w Wikipedii (zajęło mi to dwie minuty):
[i:a94d3afad1]
The Baltic Sea is known by the equivalents of "East Sea", "West Sea", or "Baltic Sea" in different languages:
In Germanic languages, except English, East Sea is used: Danish (Ostersoen), Dutch (Oostzee), German (Ostsee), Norwegian (Ostersjoen), and Swedish (Östersjön). In Old English it was known as Ostsaelig;.
In addition, Finnish, a Baltic-Finnic language has calqued the Swedish term as Itämeri "East Sea", disregarding the geography (the sea is west of Finland). In another Baltic-Finnic language, Estonian, it is called the West Sea (Läänemeri), with the correct geography (the sea is west of Estonia).
Baltic Sea is used in English; in Latin (Mare Balticum) and the Romance languages French (Mer Baltique), Italian (Mar Baltico), Portuguese (Mar Báltico) and Spanish (Mar Báltico); in the Slavic languages Polish (Morze Bałtyckie or Bałtyk), Bulgarian (Baltijsko More (Балтийско море)), Kashubian (Bôłt), and Russian (Baltiyskoye Morye (Балтийское море)); and in the Baltic languages Latvian (Baltijas jūra) and Lithuanian (Baltijos jūra).[/i:a94d3afad1][/quote]
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
otorz panie uxbridge jesli dla pana inwektywy to slowa ktorych uzylem ,nie sadze by pan szanownie zajrzal na mapy morskie o ktorych mowilem ,a na nich jest baltic sea jak malowany,oprocz wilkipedii sa jeszcze stare mapy wedlug pana z ktorych korzystaja oficerowie marynarki handlowej,tych niestety nie znajdzie szanowny pan delikwent w swoim necie ,przykro mi niezmiernie ,ale tez sie pan gowno zna ,milego dnia zycze 😀
natomiast pan duffy duck moglby sie wysilic i napisac cos od siebie a nie kopiowac innych wypowiedzi ,troszke pracy nie zaszkodzi ,panie szanowny 😀
[b:c500d78f32]otorz[/b:c500d78f32] panie uxbridge… przykro mi niezmiernie ,ale tez sie pan gowno zna ,milego dnia zycze 😀
😯 😯 😯
…Podobno cyklopi mieli wielkie głowy, ale móżdżki malutkie…
I tylko jedno oko.
…Prawdopodobnie prototypem do stworzenia postaci cyklopa byli ludzie chorzy na zespół Pataua….
Kronos ponownie zepchnął ich (cyklopów) na dno piekieł…
Właściwie to wszystko wydaje się być zgodne.
natomiast pan duffy duck moglby sie wysilic i napisac cos od siebie a nie kopiowac innych wypowiedzi ,troszke pracy nie zaszkodzi ,panie szanowny 😀
Co bede pisal jak Ux ma racje. A poza tym to byla moja reakcja na jego odbita pileczke a nie powielanie jego wypowiedzi…
Szanowny Panie czytaj usmieszkie ze zrozumieniem…. 😈 ➡ 😉 ➡ 😆 ➡ 😀 ➡ 8)
za to fatamorgana ma to do siebie ,ze pojawia sie w opuchnietym mozdzku i jest niestety zjawa wiec znikaj pan panie fatamorgana ze swoimi wstawkami ,albo lepiej po dalesze wyjasnienia o cyklopach cieciu udaj sie do pascala ,,otorz.. tak panie wszechwiedzacy i najdokladniejszy znikajacy zjawie ,pozdrawiam 😀 MARIUSZU
jesli chodzi o pana kaczuszke to pileczek nie odbijam tylko wylapuje a usmieszki odczytuje z usmiechem na ustach jesli ktos czyta je inaczej coz ,pozdrawiam pana duffiego kaczke ,pa 😀
pozdrawiam 😀 MARIUSZU
czy fata zmienil imie ? ? :>
zmienil imie na JANUSZA 😀
jesli chodzi o pana kaczuszke to pileczek nie odbijam tylko wylapuje a usmieszki odczytuje z usmiechem na ustach jesli ktos czyta je inaczej coz ,pozdrawiam pana duffiego kaczke ,pa 😀
Szanowny jednooki panie, przeczytaj pan jeszcze raz ze zrozumieniem o odbijaniu pileczek…. 😉
coz panie kaczy nosie ,jesli zareagowales na jego odbita pileczke tzn,ze sam ja odbiles ,czytam uwaznie i nie kwacze jak zniewiesciala kaczuszka,jeszcze raz serdecznie pozdrawiam 😀
coz panie kaczy nosie ,jesli zareagowales na jego odbita pileczke tzn,ze sam ja odbiles ,czytam uwaznie i nie kwacze jak zniewiesciala kaczuszka,jeszcze raz serdecznie pozdrawiam 😀
Zniewiesciala kaczuszka, hehhehe 😆 😆 😆 tym to mnie rozbawiles…