Strona główna Działy Dziecko Macierzynstwo

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mar75
    Participant

Witam! Mam pytanie – jestem w ciazy i powiadomilam firme o tym fakcie
    czy firma moze nie przedluzyc ze mna kontraktu ktory to kontrakt jest mi przedluzany co 2-3 miesiace? Jezeli tak to jakie prawa mi przysluguja? Kiedy moge odejsc na macierzynstwo i na jakie dochody moge liczyc w czasie macierzynstwa?

v-tec
    Członek

Wydaje mi się że firma nie musi przedłużyć kontraktu. Co do dochodów to przysługuje ci Statutory MAternity Pay (płacone przez pracodawcę) albo Maternity Allowance (płacone przez jobcentre jeżeli nie kwalifikujesz się do SMP), które możesz pobierać zdaje się od 11 tygodnia przed porodem przez 1 rok, a ponadto child benefit oraz tax credit (płacone od następnego tygodnia po urodzeniu)
    Poczytaj na http://www.direct.gov.uk

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    mar75 wrote:

… na jakie dochody moge liczyc w czasie macierzynstwa?

jezeli bedzie placil ci pracodawca (czyt. kwalifikujesz sie na SMP) to platnych jest tylko 39 tygodni:
    6 tyg x 90% sredniego wynagrodzenia tygodniowego
    23 tyg x 112.75

SAMIRAHINI
    Członek

6+23=39…a to ciekawe 😉 😆

Malgon
    Participant

haha 😀 ja nie zauwazylam nawet 🙂

6 i 33 mialo byc of kors.
    Sorki

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.