Strona główna Działy Hyde Park dojazd do Leeds z lotnisk Manchester lub Liverpool?

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    tech_kot
    Członek

Czy ktoś z Was miał okazję jechać z którychś z tych lotnisk do Leeds i może mi przybliżyć szczegóły tego transportu? Chodzi mi o autobusy – jakie, skąd i za ile? Z góry dziękuję za pomoc.

derailed
    Participant

Z Liverpool’u i z Manchester’u National Express z Bus Station. Koszt z Liverpool’u jakies 11 funtów z Manchester’u taniej.

http://www.nationalexpress.co.uk – tu sobie popatrz dokladnie, jak zabukujesz wczeniej to kupisz nawet bilet za funta (tzw. funfare), tylko ze nie mozesz przegapic kursu

Z lotniska w Liverpool’u wsiadasz w autobus numer 500 i za 2,5 funta chyba dojedziesz do Centrum.

W Manchester’ze mozesz wsiasc w pociag na lotnisku ktory zawiezie Cie prosto do Leeds – koszt nie wiem, ale napewno nie wiecej nic 10 funtow

tech_kot
    Członek

Dzięki derailed.

Raczej uniknę NE, bo chodzi mi o bezpośredni dojazd do Leeds z lotniska. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź, przynajmniej już jakieś rozeznanie jest!

derailed
    Participant

Zakladam ze jestes w Polsce skoro pytasz o tego typu informacje.

Jezeli jestes z Zawiercia to lec sobie z Krakowa, z Balic. Wtedy ladujesz na Leeds/Bradford Airport i masz 15 minut taksówka do centrum Leeds, albo 30 minut autobusem z lotniska….

Najlepsza opcja…. 😉

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    tech_kot wrote:

Raczej uniknę NE, bo chodzi mi o bezpośredni dojazd do Leeds z lotniska.

raczej watpie zebys znalazl bezposredni dojazd z lotniska w Liverpool’u
    po za samochodem oczywiscie,
    ja przedtem jezdzilem autobusem 700 do Manchesteru a pozniej pociagiem do Leeds

http://www.liverpoolairport.com/section.php?s=23
    Jezeli dobrze pamietam to pociag w jedna strone byl ok 13 funtow w dwie cos kolo 18
    a autobus 5 w jedna a 6 w obie
    ale moge sie mylic ostatni raz jechalem prawie rok temu

tech_kot
    Członek

derailed – bardzo dobrze zakładasz

pytam też o Liv i Man bardzo, ponieważ niestety jeszcze nie mogę zaplanować dokładnej daty mojego przylotu, stąd gdy już będę mogła to zrobić, muszę rozpatrzeć wszystkie alternatywy, by w miarę szybko i tanio znaleźć się w Leeds 😉

Dzieju – dzięki, w grę wchodzi pociąg tylko w jedna stronę póki co 😉

derailed
    Participant

To najlepiej z Krakowa, Jet2 nie jest takie drogie i bedziesz od razu w Leeds….. 😉

Grzechu20
    Participant

z leeds national expresem do manchesteru w menchesterze na przeciw stacji national expresu jest przystanek autobusu na lotnisko w liverpoolu i koniec podroz moze troche czasu ale za to taniej wychodzi jesli chcesz zaoszczedzic

Grzechu20
    Participant

sorrki zle przeczytalem z liverpolu autobusem do menchesteru wysiadasz naprzeciw stacji national expres idziesz kupujesz bilet na national expres do leeds i po problemie

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.