Strona główna Działy Dziecko PORóD W LEEDS

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    tunia
    Członek

Witam. Czy moze ktos z was jest w stanie polecic jakis dobry szpital w Leeds lub okolicy, gdzie mozna ”rodzic po ludzku”, czyli miec zapewniona naprawde dobra opieke medyczna, bo do tej pory nasluchalam sie tylu negatywnych opinii (szczegolnie na temat szpitala St. James’s), ze powoli zaczynam panikowac. Jestem w piatym miesiacu ciazy i nie mam mozliwosci porodu w Polsce,wiec sila rzeczy skazana jestem na porod tutaj,ale poki co nie uslyszalam ani jednej dobrej opinii o jakimkolwiek szpitalu i przyznaje ze to przerazajac dla mnie i wszystkich mlodych mam, a szczegolnie tych, ktore rodza po raz pierwszy!

lodzianka
    Participant

Powiem ci tak moja droga. Ja tez sie nasluchalam setki opinii na temat szpitali.Zarowno tych negatywnych jak i bardzo dobrych. Ja mam 9 dni do terminu i bede rodzila w st.james. Tez mialam wiele obaw,ale w koncu doszlam do wnoisku ze nie wybieram sie na wczasy tylko rodzic. Opieka w szpitalach nie jest zla i nie sluchaj "dobrych rad" bo bedziesz jeszcze bardziej sie stresowala. Jak bede juz po to powiem ci czy rzeczywiscie jest tak zle.
    P.S. wszystko zalezy czego oczekujesz od szpitala i opieki. Krzywdy napewno Ci nie zrobia!!!! Pozdrawiam i zycze wiecej optymizmu!!!!

HardcoR
    Participant

[b:bf3afb6b56]lodzianka[/b:bf3afb6b56] nie martw sie, ja rodziłam 2 miesiące temu w St.James i jestem bardzo zadowolona z opieki jaką otoczyli najpierw mnie a potem naszą trójkę(bo o męża-partnera też się troszczą).Nie rodziłam nigdy w Polsce bo to moje pierwsze dziecko ale jeżeli miałabym polecić szpital to na pewno ten i nie martw się głowa do góry bo dasz radę nie urodzą za Ciebie ale postarają się aby było jak najłatwiej i najmniej boleśnie.Wszystkim nigdy nie dogodzisz bo jeszcze się taki nie znalazł który by to potrafił

To pisała moja żona 😀

tunia
    Członek

dzieki wielkie za wsparcie i otuche. no troszke mnie podniesliscie na duchu! wiem,ze moze troche panikuje ale jak tu nie panikowac jak wszyscy dookola tylko strasza i mowia same zle rzeczy… tak czy siak czekam na dalsze opinie i mam nadzieje ze pomoga mi one nabrac wiecej optymizmu i zdrowego dystansu. pozdrawiam

Amber
    Participant

Ja natomiast rodziłam w domu. Super sprawa 😀 dwie położne, możliwość znieczulenia. Jako drugą opcję wybrałam wtedy szpital St.James. Jeżeli masz taką możliwość to zapisz się do szkoły rodzenia. Tutaj są bezpłatne i dają możliwość uzyskania odpowiedzi na wszystkie twoje pytania związane z ciążą, porodem i opieki po porodzie. Ja byłam bardzo zadowolona. Powodzenia.

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    HardcoR wrote:

… jeżeli miałabym polecić szpital to na pewno ten i nie martw się głowa do góry bo dasz radę nie urodzą za Ciebie ale postarają się aby było jak najłatwiej i najmniej boleśnie.Wszystkim nigdy nie dogodzisz bo jeszcze się taki nie znalazł który by to potrafił

To pisała moja żona 😀

A co nie tak jest z LGI? 😯 Czemu polecacie akurat St.James , amacie zle doswiadczenia z LGI 🙂 ??
    Szpitale sie niczym nie roznia, jedynie iloscia miejsc do parkowania (tu St,James ma przewage),a w LGI mozna rodzic w wodzie. I to tyle!
    Nie dajmy sie zwariowac!! Jakby nie bylo wyboru , nie byloby problemu 😉

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

A co nie tak jest z LGI? 😯 Czemu polecacie akurat St.James , amacie zle doswiadczenia z LGI 🙂 ??

Absolutnie nic nie mamy do LGI 🙂 Wybraliśmy Jimmis bo lepszy dojazd mieliśmy i tyle.
    Znajoma rodziła w LGI, 6 godzin po była już w domu, druga która tam rodziła była również bardzo zadowolona.

St. James ma teraz nowy parking więc miejsca do parkowania jest mnóstwo 🙂

lodzianka
    Participant

Moja znajoma tez rodzila w LGI i byla bardzo zadowolona. Ja w sumie nawet niewiem czemu wybralam st.james. Byly dwie opcje do wyboru i wybralismy akurat st.james. Jestem pozytywnie nastawiona,bo wiem ze krzywdy mi nie zrobia tylko ulza bo ta koncowka juz mnie wykancza.

Wartenburg
    Członek

Ja tam na rodzeniu sie nie znam, ale zycze wszystkim przyszlym mamom powodzenia i radosci z nowych czlonkow rodzin 😀 😆

tunia
    Członek

no to dobrze wiedziec ze w LGI jest mozliwy porod w wodzie bo szczerze mowiac taka opcje bralam pod uwage.podobno naprawde woda moze ulzyc cierpieniom i zlagodzic bol. co do domowego porodu ja niestety juz teraz wiem ze, choc mniej stresujacy i w komfortowych warunkach,w moim przypadku zupelnie odpada ze wzgledow zdrowotnych musze rodzic w szpitalu i w razie czego moc liczyc na lekarzy 🙁 a wracajac do porodu w wodzie moze wiecie jak sie go zalatwia?

Malgon
    Participant

A wybralas juz szpital?? Przy wyborze zaznacza sie gdzie i jak planuje sie porod. Porozmawiaj z polozna jesli chcesz zmienic szpital (to tez jest mozliwe nawet jak najp[ierw wybralas inny), a jak wybralas LGI to poprostu spytaj/zadzwon tam.

tunia
    Członek

wybralam St.James w ciemno bo juz na pierwszej wizycie polozna kazala mi wybierac choc tak naprawde nie wiedzialam nic o zadnym. gdyby dalo sie zalatwic porod w wodzie to od razu bym zmienila na LGI jesli jest tak jak mowisz i nadal moge zmienic. nie znam procedury wiec nie wiem. z polozna bede sie widziala za 2tyg wiec porozmawiamo tym.dzieki

Justii
    Participant

ja rodzilam w Clerendon Wing (mysle ze dobrze to napisalam) i raczej nie narzekam a wrecz bylam zaskoczona, to szpital mieszczacy sie kolo park lane colleg w cetrum miasta. pozdrawiam

Malgon
    Participant

Clarendon Wing to LGI 🙂 a dokladniej jeded z oddzialow
    (konkretnie Skrzydlo 😉 )
    Ja pojawie sie tam za chwil kilka. Zobaczymy. 😆

tunia
    Członek

a na kiedy masz termin??? bo ja juz za 4 dni-ale zlecialo!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.