Strona główna Działy Hyde Park polskie gazety,ksiazki w wersji cyfrowej…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    remigiusz
    Członek

prowadze ksiegarnie internetowa http://www.books.nexto.pl sa to cyfrowe publikacje online(eprasa,eksiazki)dostepne tylko w necie.i zastanawia mnie jak by to sie sprzedawalo w anglii gdzie jest okolo miliona polakow ktorzy nie maja na codzien dostepu do polskiej prasy papierowej.czy jest sens wydawania pieniedzy na reklame takiej ksiegarni w anglii?czy polacy beda zainteresowani gazetami online??prosze o opinie?

Indra
    Participant

Alez my mamy dostep do polskiej prasy papierowej:)

asia_244
    Participant

to prawda,mamy dostep do prasy,a do tego w internecie mozna przeczytac nawet wiecej niz w prasie papierowej. co do ksiazek,to jest wiele adresow internetowych,gdzie mozna znalesc szeroki ich wybor i sciagnac za darmo(nie uczciwe,ale prawdziwe). stanowczo taniej jest je wydrukowac lub przeczytac z monitora (nie polecam) niz kupic.

jesli chcesz szczerej opinii,to uwazam pomysl za kiepski 🙄

Indra
    Participant

Ksiazki kupuje za posrednictwem merlina. Wole wersje papierowa, niz elektorniczna:)

rollingstone
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    asia_244 wrote:

stanowczo taniej jest je wydrukowac lub przeczytac z monitora (nie polecam) niz kupic.

o cholera, ludziom na prawde sie chce drukowac 300-stronnicowe ksiazki?

Nie mowiac juz o tym ze jak sie zaplaci za papier, atrament i policzy swoj czas to chyba znowu nie jest tak o wiele taniej?

Toc to nawet w czasach PRL-u czytalo sie tajne ksiazki drukowane podziemnie jako tomiki a nie na karteluszkach 🙄 🙄

Indra
    Participant

Ksiazka ma urok tylko wtedy kiedy jest ksiazka w calej krasie i okazalosci:) Z okladka i reszta informacji:)
    Moim skromnym zdaniem oczywiscie:)

ewelin
    Participant

zgadzam się jak najbardziej z Indrą 🙂 ja lubię również zapach nowej książki… i to jak zapełniany jest nimi regał…a tak tylko zapełnię pamięć w komputerze, której i tak nie mam za dużo 😉

remigiusz
    Członek

hmm to wszystko zalezy kto co lubi!
    a co sadzicie o mojej stronce http://www.books.nexto.pl ??? ogladaliscie ??
    sa tez tam probne wydania do pobrania za darmo!

Indra
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

ewelin wrote:

zgadzam się jak najbardziej z Indrą 🙂 ja lubię również zapach nowej książki…

Czasami kartkuje ksiazke przed nosem, zeby nacieszyc sie zapachem druku:)

ewelin wrote:

i to jak zapełniany jest nimi regał…

Widok regalu zapelnionego ksiazkami….bezcenne 😀

Szczerze piszac nie znam nikogo kto korzystalby z e-prasy/ksiazek czy wspominal, ze moglby sie zainteresowac tematem. Chyba wiekszosc to ksiazkowi tradycjonalisci:) No i ksiazke mozna zabrac do wanny, co dzisiaj uczynilam 😉 I czytac mozna w autobusie stojac w niekonczacym sie korku:) To takie male "na przyklad" 😀

cayuga
    Participant

rollingstone wrote:

asia_244 wrote:

stanowczo taniej jest je wydrukowac lub przeczytac z monitora (nie polecam) niz kupic.

Nie mowiac juz o tym ze jak sie zaplaci za papier, atrament i policzy swoj czas to chyba znowu nie jest tak o wiele taniej?

Toc to nawet w czasach PRL-u czytalo sie tajne ksiazki drukowane podziemnie jako tomiki a nie na karteluszkach 🙄 :roll:[/quote]

Jak masz drukarke laserowa to jest 😉
    Czas nie gra roli. Nie zajmuje to przeciez 2 tygodnie tylko co najwyzej kilkanascie minut.
    500 kartek papieru do drukarki kosztuje cos kolo funta, do tego kupuje toner do drukarki za ok 25 – 30 funtow i na jednym drukuje ok 10 000 stron 😉

asia_244
    Participant

moi drodzy
    ja tez wole papier,ale nie na tym rzecz polega. pytanie bylo,czy warto wydawac pieniadze na reklame takiego przedsiewziecia… moja odpowiedz brzmi,ze lepiej byc z tym ostroznym. NIE napisalam,ze tego nie potrzebujemy. twierdze tylko,ze wiele ludzi sciaga ksiazki z internetu,a potem drukuje (wielu takich znam). co do drukowania to faktycznie az takie drogie i czasochlonne nie jest (wydruk tez mozna zabrac do wanny). na koniec dodam,ze NIE polecam robienia tego tylko opisuje rzeczywistosc. pozdrawiam

cheeky girl
    Participant

cayuga wrote:

rollingstone wrote:

asia_244 wrote:

Toc to nawet w czasach PRL-u czytalo sie tajne ksiazki drukowane podziemnie jako tomiki a nie na karteluszkach 🙄 :roll:[/quote]

Jak masz drukarke laserowa to jest 😉
    Czas nie gra roli. Nie zajmuje to przeciez 2 tygodnie tylko co najwyzej kilkanascie minut.
    500 kartek papieru do drukarki kosztuje cos kolo funta, do tego kupuje toner do drukarki za ok 25 – 30 funtow i na jednym drukuje ok 10 000 stron ;)[/quote]

Za ryze papieru trzeba zaplacic conajmniej GBP2.99 😉
    Jakiej drukarki ty uzywasz? Ja mam laserowa i za toner place GBP70 co starcza na 6000 stron!

A wracajac do ksiazek to zgadzam sie z poprzedniczkami, ze nie ma jak ksiazka w okladce, pieknie ustawiona na polce 😀

MOzna bardzo tanio kupic uzywane ksiazki, ktore wygladaja jak nowe na Amazon, ostatnio kupilam 4 w tym jedna w twardej okladce, za GBP20.
    A w the Borders tez maja czesto przeceny i specjalne oferty 😀

v-tec
    Członek

Chodziło o książki po polsku.
    Wątpię żeby mieli takie w borders i na amazonie
    Powinien ktoś otworzyć polską księgarnię wysyłkową w UK, ale taką żeby ceny nie były z kosmosu i żeby za wysyłkę nie zdzierali jak w merlinie

rollingstone
    Członek

v-tec, probowales wysylkowa.pl?

co do przedruku ksiazek z internetu, jako bibliofil uwazam to za calkowita paranoje.
    Przy najtanszych kalkulacjach papier/toner wychodzi 1.5p za strone co za 300 stron wychodzi 4.50GBP. Mnie by do glowy nie przyszlo zeby sobie tylek drukowaniem zawracac zeby zaoszczedzic dwa funty, i nie moc ksiazki jako ksiazki czytac tylko przebierac w stosie luznych kartek. Ale kazdy robi tak jak lubi.

cayuga
    Participant
    ”cheeky wrote:

Za ryze papieru trzeba zaplacic conajmniej GBP2.99 😉
    Jakiej drukarki ty uzywasz? Ja mam laserowa i za toner place GBP70 co starcza na 6000 stron!

Ja kupilem ostatnio papier za £1,76 w morrisons ;p
    Mam HP Laserjet 4050 TN.
    Cardridge kupuje na ebayu – oczywiscie nie oryginalne bo wtedy kosztuja rzeczywiscie tak jak mowisz. To sa napelniane (refilled??). ;))

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.