Strona główna Działy Dziecko szkoła czy przedszkole

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Ma?aGosia
    Participant

Do szkoly dziecko idzie dokladnie po skoczeniu 4 lat. Wczesniej albo mozna platne przedszole. Albo jak sie odpowiednio wczesniej zapisze bo chetnych jest duzo to na 3 godziny dziennie za darmo do szkoly do grupy przedszkolnej. Po tych trzech godzinach i tak bys musial zalatwic sobie kogos do opieki. Tak jak pisalam duzo jest chentych na te darmowe 3 godziny, ale jezeli dziecko jest ochrzczone to masz pierszenstwo do szkol katolickich, tylko zloz podanie jak najszybciej.

ela1981
    Participant

do szkoly/przedszkola "panstwowego" mozna dac dziecko gdy ma 3 latka:
    ~ 3letnie chodzi do przedszkola za darmo 2,5 godziny dziennie rano lub wieczorem, u mnie jest jeden dzien caly tez free (ale wiem ze nie wszedzie), mozesz tez zostawiac od ok 9 do po 15 i to kosztuje okolo 5 funtow za dzien lub przedszkole prywatne od pon do piatku na ok 9 godzin wynosi powyzej 600 (roznie zalezy od przedszkola)
    ~od 4 lat reception, jeszcze nie obowiazkowe przez rok, ale nieplatne

jesli w czerwcu konczy 3 latka to dopiero zacznie we wrzesniu bo na kilkanascie dni dziecka najprawdopodobniej nie wezma czyli do tego momentu masz czas na zanalezienie odpowiedniej placowki, jak tak zrobilam jak moj skonczyl 3 lataka 😀 i w lutym idzie juz do reception

jola7878
    Participant

Acha dzięki za podpowiedz teraz wiem jak działac pozdrawiam. 😆 😀 🙂

Mr Ponte
    Członek

Czyli jak moja córeczka 3 letnia przyleci z mamą (5września) a 11 listop[ada skończy 4 latka to ja muszę iść do 1 czy 2 szkoły pytać się (najlepiej katolickiej) o przyjęcie na te kilka bezpłatnych godzin dziennie, tak? Czy ona po prostu zostanie zapisana po 11 listopada jako czterolatka do preszkoły?:)
    Nie bardzo to wszystko łapię:)

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.