Strona główna › Działy › Czarna lista › Napady na swiatlach
Witam wszystkich
Moj znajomy ktory mieszka w Leeds zostal napadniety przez trzech Murzynow – kiedy stau autem na swiatlach murzyni wsiedli, pobili go i wywlekli z samochodu po czym odjechali.
Byl na policji – ale czy policja cos zrobi nie wiem bo jak mi auto uszkodzono to policja duzo nie zrobila /czyli nic/.
Dla wlasnego bezpieczenstwa jak jedziecie blokujcie drzwi tak, zeby
od zewnatrz ich nie szlo otworzyc.
Zdarzenie mialo miejsce przedwczoraj na skrzyzowaniu Roseville Road z Roundhay Road.
Policjany przyznal ze maja problem z nimi bo murzynom pracowac sie nie chce i przez to napady, kradzieze, etc.
Pozdrawiam i bezpiecznej drogi
ps. a swoja droga trzeba bedzie wozic jakis spray choc najlepsza
na nich to bylaby giwera ale prawo zabrania 😉
No i widzisz Dafunk… życie znów potwierdziło błędność Twoich przemysleń….
Jest coraz gorzej i nadal tak będzie, bo nazjeżdżało się do tego kraju i tego miasta przeróżnej chołoty, ale przeciwnie niż prawie wszyscy Polacy, nie każdy przyjechał tu pracować.
Policja nie przyzna tego nigdzie oficjalnie, że z czymś sobie nie radzi.
Wypada ruszyć głową i to wiedzieć.
Dodajmy tylko, że okolica znów ta sama co zawsze. 😈
Policja nie przyzna tego nigdzie oficjalnie, że z czymś sobie nie radzi.
Wypada ruszyć głową i to wiedzieć.
nie Fata, wypada poczytac brytyjska prase i posluchac wiadomosci jak sie ubolewa ze przez nawal administracji i ciecia etatowe lub glupie reformy ktore do naszego regionu przniosl ze soba chief superintendent uprzednio pracujacy w Merseyside policja nie wie w co pierwsze rece wkladac.
Na pewno nie wypada wierzyc w to, ze policjant na ucho szeptal Polakowi ze jest bezradny i komentowal czym Murzyni sie paraja. LOL
Wierz w co chcesz, skoro jesteś zawsze taki świetnie zorientowany.
Tylko ciekawym, czy bys był taki do przodu, jakby to Tobie stała się krzywda, jak wielu Polakom którzy oczekiwali pomocy i reakcji ze strony policji, na którą tak samo płacą podatki jak Anglicy!
Tylko że sie nie doczekali…
Poza tym, jesteś myślącym facetem, więc jest i dla Ciebie oczywiste, że policjant nie powie wielu rzeczy tak po prostu na ulicy komukolwiek, za to na komendzie- jak go odwiedzasz już któryś raz- powie więcej.
Wiesz dobrze, że właściwie w każdej branży ludzie mówią to co oficjalne i nieoficjalne.
Ja wiem tylko to, ze życie wciąż potwierdza to, co już dawno temu tu opisywaliśmy, a głupie uwagi paru mędrców polegały nie na byciu dobrze zorientowanym, ale na teoretyzowaniu i próbie udowadniania, ze np. czarnoskórzy przestępcy, jakich tu rzeczywiście dużo, są takimi samymi przestępcami jak Polacy- co już samo w sobie jest bez sensu, bo od kiedy to Polacy opanowali tu rynek prochów?
Przed pół godziną zmasowana akcja policji, z użyciem śmigłowca z reflektorem, kilku radiowozów, oraz nieoznakowanej białej limuzyny, doprowadziła do złapania w pościgu kolejnego już (ilu ich już było…) czarnoskórego dealera… Jeździł sobie wygodniś czerwonym, jak nówką Audi.
Na Chapeltown oczywiście, bo wraz z Harehills te dzielnice wiodą prym w tej dziedzinie. Za mojego pobytu w tym mieście, doszło do łącznie jakichś 9 takich akcji, o których wiem bezpośrednio i z własnego widzenia, plus jeszcze kilka o których słyszałem od sąsiadów. Za każdym razem złapanym był czarnoskóry.
Dla Dafunka to rasizm czy inne stereotypy.
Dla mnie to sucha statystyka, która swoje mówi. A chodzi tylko o te rzeczy, które były widziane na ulicach przez ludzi i to w zaledwie jednym rejonie… Co z pozostałymi przypadkami?
Gliny błyskawicznie i licznie zareagowały.
Ciekawe co musiałoby zajść, aby zabrali się równie ochoczo i szybko za… polskich przestępców z Harehills.
😯 🙂
Tylko ciekawym, czy bys był taki do przodu, jakby to Tobie stała się krzywda, jak wielu Polakom którzy oczekiwali pomocy i reakcji ze strony policji, na którą tak samo płacą podatki jak Anglicy!
Tylko że sie nie doczekali…
Fata nie wiesz co mowisz. Przez lata zycia tutaj wlasnie ze zdarzylo mi sie kilkakrotnie byc ofiara przestepstwa zarowno samochodowego jak i rabunkowego – i tak! stala mi sie krzywda ktora kosztowala mnie wiele zdrowia i pieniedzy! Ale wiem ze nie traktowano mnie ani przestepstwa ktore mnie dotyczylo inaczej niz nikogo innego. A ostatni wypadek mial miejsce nie dalej jak rok temu.
Nie wierze w to, ze Polacy padajacy ofiarami przestepstwa sa traktowani przez policje gorzej niz inni mieszkancy UK co chyba starasz sie tu znow insynuowac.
bo od kiedy to Polacy opanowali tu rynek prochów?
serio nie wiesz nic o wojnie miedzy Polakami i Kurdami w Huddersfield?
Przed pół godziną zmasowana akcja policji, z użyciem śmigłowca z reflektorem, kilku radiowozów, oraz nieoznakowanej białej limuzyny, doprowadziła do złapania w pościgu kolejnego już (ilu ich już było…) czarnoskórego dealera… Jeździł sobie wygodniś czerwonym, jak nówką Audi.
Na Chapeltown oczywiście, bo wraz z Harehills te dzielnice wiodą prym w tej dziedzinie. Za mojego pobytu w tym mieście, doszło do łącznie jakichś 9 takich akcji, o których wiem bezpośrednio i z własnego widzenia, plus jeszcze kilka o których słyszałem od sąsiadów……
…….Gliny błyskawicznie i licznie zareagowały.
no i sam wreszcie piszesz ze Policja skutecznie dziala!! Juz ci sie chyba myli jak to z ta efektywnoscia Policji ostatecznie jest 😕 😕
a ja sie nie zgodze ze wszyscy polacy przyjechali tu pracowac.
bardzo czesty obrazek to stojaca grupa panow w wasach z tanim winem w bramach.
i coraz wiecej zlodzieji roznej masci.
a czytac umiesz? 🙂
[quote:0e57317aef]ale przeciwnie niż [b:0e57317aef]prawie[/b:0e57317aef] wszyscy Polacy, nie każdy przyjechał tu pracować. [/quote]
a czytac umiesz? 🙂
a ty umiesz ??
skad ty bierzesz takie fotki ,jest jakas strona ,nie wiem moze cos dla fanow Wladcy pierscieni ?? podpowiedz to sobie tez zmienie na jakiegos trolla…
Rolling, wiem że bierzesz w tych dyskusjach udział głównie po to, aby mi przyciąć i coś pokazać a nie dlatego, że Ciebie te zagadnienia aż tak żywo interesują, bo jakoś rzadko zabierasz głos tak sam od siebie…
Myślę że bardzo dobrze wiem co chcę napisać, a poza tym, nie pisz głupot o jakimś Huddersfield, bo ja mieszkam w Leeds i pisałem bardzo wyraźnie o Harehills i Chapeltown a nie o Huddersfield, więc trzymajmy sie tematu.
Skoro nie zrozumiałes wyraźnej aluzji do sprawności akcji policji to juz trudno. To że Ty czegoś nie zrozumiałeś, to jeszcze nie powód aby kpić z kogoś.
Ludzie wciąż zgłaszają kolejne nieprzyjemne sprawy i draństwa, co tylko potwierdza, ze wcale nie chodzi o to że nas jest za dużo, sami jestesmy sobie winni itp.
Po prostu tu sie robi coraz większy syf i badziewie.
Nazjeżdżało się nie wiadomo czego.
Wczoraj dokładnie to samo powiedzieli mi starsi Polonusi w Polskim Centrum. A oni mieszkają tu dziesiątki lat i najlepiej wiedzą jak i co sie pozmieniało w tym mieście.
P.S. Sam nie wiem już jak jeszcze wyraźniej pisać, skoro już określenie PRAWIE WSZYSCY nadal jest odczytywane jak wszyscy… 😯
Może większość?
Przecież jest jasne jak słońce, że i my mamy tu swoje zakały społeczne.
Mało to razy o tym było na forum?
Ale…sporo z tych pijaczków jednak chodzi do roboty, często na czarno, u Pakistana za 3-4 dychy na dzień, ale jednak pracują, tyle że potem jak sami mówią: "idą żyć z dnia na dzień"… 😉
Rolling, wiem że bierzesz w tych dyskusjach udział głównie po to, aby mi przyciąć
fata, popadasz w paranoje
…
serio nie wiesz nic o wojnie miedzy Polakami i Kurdami w Huddersfield?
hhehe tak tak… a nasza rodaczki postanowily sie poswiecic dla dobra sprawy 😛 i dobrowolnie oddaly sie w niewole ciapatym 🙂
a nasza rodaczki postanowily sie poswiecic dla dobra sprawy 😛 i dobrowolnie oddaly sie w niewole ciapatym
Bo juz 100 lat temu, ciemna skóra powodowala u Polek dziwne stany emocjonalne 8)
http://www.pinakoteka.zascianek.pl/Podkowinski/Images/Szal.jpg
Lenie 😆 slyszalem o takich przypadkach i za pomyslowosc na latwy pieniadz dla braci opalonych 10/10