Strona główna Działy Nauka jak zostac tlumaczem

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mavena
    Członek

hej 😀 , prosze o rade, czy moze wiecie jak mozna zdobyc tutaj uprawnienia tlumacza ❓

SAMIRAHINI
    Członek

http://www.iol.org.uk/index.asp

mam nadzieje,ze znajdziesz tu kilka pomocnych informacji.
    Good luck 😆

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    mavena wrote:

hej 😀 , prosze o rade, czy moze wiecie jak mozna zdobyc tutaj uprawnienia tlumacza ❓

Zalezy jakiego rodzaju tlumaczenia. ja interesowalam sie tego typu kursem 'diploma in Public Service Interpreting’ (DPSI), ale w sumie bylaby to tylko strata czasu i pieniedzy (egz. ok. £500), bo mam kwalifikacje z Polski, ktore wystarczyly do tej pracy.
    Wiem, ze byl taki kurs w Bradford i w Manchester.
    Jesli sie nie ma ukonczonych studiow na tym kierunku to taki dyplom moze sie rowniez przydac jesli ktos chce zdawac test zeby tluamczyc dla policji 'Metropolitan Police Test’ lub zarejestrowac sie w National Register of Public Interpreters. Przy powyzszych wymagaja tez 400 godz. doswiadczenia w tlumaczeniach dla sektoru publicznego.

I po co ja w sumie to pisze….konkurencja sie chce szkolic 😉 😆

Anonim
    Gość

w birmingham tlumaczylam dla sektoru publicznego bez zadnych kwalifikacji. bylam jedynie zarejestrowana w agencji zajmujacej sie zalatwianiem tlumaczy na spotkania. gdybym miala kwalifikacje, placili by mi wiecej ale i tak wyszlo nienajgorzej.

fatemeh
    Participant

Bradford College potrzebuje minimum dwoch osob do uruchomienia ww. kursu. Cena (niestety wysoka) – ok. 600 funtow.
    Szczegoly i kontakt: Michaela Oltean (m.oltean@bradfordcollege.ac.uk) lub Katarzyna Kosel (k.kosel@bradfordcollege.ac.uk)
    Szczegoly dotyczace dyplomu CBS: http://www.iol.org.uk/qualifications/exams_cbs.asp

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatemeh wrote:

Bradford College potrzebuje minimum dwoch osob do uruchomienia ww. kursu. Cena (niestety wysoka) – ok. 600 funtow.
    Szczegoly i kontakt: Michaela Oltean (m.oltean@bradfordcollege.ac.uk) lub Katarzyna Kosel (k.kosel@bradfordcollege.ac.uk)
    Szczegoly dotyczace dyplomu CBS: http://www.iol.org.uk/qualifications/exams_cbs.asp

Kurs o ktorym piszesz jest tylko wprowadzeniem do DPSI i oferuje kwalifikacje na poziomie A’levels czyli odpowiedznika naszej matury.

fatemeh
    Participant

Zgadza sie cheeky – stad link do strony z opisem kwalifikacji – by nik tnie mial zludzen 😉

cheeky girl
    Participant

fatemeh wrote:

Zgadza sie cheeky – stad link do strony z opisem kwalifikacji – by nik tnie mial zludzen 😉

No to cool. 😀

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.