Strona główna Działy Hobby Wymiana przedniej szyby w aucie!!

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    boruta
    Participant

Czy jest ktos w Leeds, kto moze fachowo wymienic mi lekko peknieta szybe w aucie?oczywiscie za rozsadna cene!nowej szyby jeszcze nie posiadam, za wszelkie info dziekuje!szczegoly na priv!

mage
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    boruta wrote:

Czy jest ktos w Leeds, kto moze fachowo wymienic mi lekko peknieta szybe w aucie?oczywiscie za rozsadna cene!nowej szyby jeszcze nie posiadam, za wszelkie info dziekuje!szczegoly na priv!

Jezeli masz auto tutaj ubezpieczone, comprehensive, to jest to koszt 50-60 funtow.

Wymiana przedniej szyby wbrew pozorom jest jedna z najtrudniejszych rzeczy do zrobienia! W drzwiach (te jezdzace szyby) to banal. Tylna i boczne przyklejone tez raczej problematyczne.

markonin
    Członek

Witam….
    Wymiana przedniej szyby wedlug mnie nie jest problemem tylko trzeba podarzac zgodnie z pewnymi krokami. Wymienialem kiedys przednia szybe we Fiacie Bravo i sobie z kolega poradzilismy bez problemu.
    Najpierw pojechalismy sobie na szrot zeby zlokalizowac nasza szybe. Potem zaczelismy ja wycinac przy pomocy struny specjalnej do tego celu. Wycinasz rowniez tak samo szybe u siebie w aucie oczyszczasz dokladnie wszystkie rowki pozniej odtluszczasz. Musisz miec rowniez specjalny silicon do klejenia szyb. Rozprowadzasz go na szybie rownomiernie a na koncu razem z kolega kladziesz szybe (jeden siedzi w srodku a drugi od zewnatrz) a jak juz szyba siedzi to ladnie ja dociskacie. Aha zanim bedziecie klasc szybe na miejsce niewolno zapomniec o uszczelce.
    Milej zabawy….
    Pozdr

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.