Strona główna Działy Hyde Park znowu wojsko

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    Gina
    Participant

we wrześniu mój kumpel idzie do woja i z tego co słyszałam to jest ostatni nabór

Indra
    Participant
    ”wojti” wrote:

dla niektórych pełnoletnich rozwydrzonych bachorów wojsko było świetna lekcja dyscypliny…. 😕

A ja spotkalam autochtonow, ktorzy powiedzieli, ze bardzo chcieliby zeby tutaj wprowadzono national service. Nauczyloby to mlodzieniaszkow dyscypliny. Taki byl ich argument.

Minek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    slanting_eye wrote:

ci ktorym udalo sie uniknac wojska powinni je oskarzyc o zycie w stresie przez 28lat

Ja żyłem tylko 12… 😥 Marna pociecha…

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    wioslarz wrote:

A czy realne i mozliwe jest zalatwienie tego z Anglii?
    Jakies papierki wyslac,upowaznic rodzicow?

😯
    A co, masz 10 lat, ze rodzice za Ciebie musza załatwiać Twoje sprawy?

Nie, takie rzeczy załatwia się osobiście.

:6e5b4c3ca5 wrote:

A i jeszcze-czy jak im wysle moj adres w Anglii to czy nie dojdzie tu jakis mily w d$$^& pan trep i nie powie -wsiadaj do niebieskiego busa,przypna mi raczki do jakiejs klatki zebym na zakrecie nie spadl z fotela??
    Przylaza pala zeby mi sie kregoslup dobrze ulozyl.
    A moze dam im stary adres dla pewnosci ze nie trafia do drzwi?

😯 😯 😯
    Jesteś poszukiwany międzynarodowym listem gończym, czy dawno temu byliscie cała rodziną inwigilowani i nachodzeni przez ZOMO, że takie dziwne pytania zadajesz???

Nie pamiętam juz, ale chyba to Ty tak cytowałeś rzekome prawa unijne i Kartę Praw Obywatela, w temacie podróży samochodem po Europie…
    Powinieneś wyciągnąć jakieś rozsądniejsze wnioski z tego czytania kart praw człowieka…

P.S. Wybacz, ze w takim tonie moja wypowiedź, ale dość rzadko ktoś wywołuje swoimi postami u mnie takie skurcze na policzkach… 😆
    Pozdrawiam.

czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??

GAWEL
    Participant

thomasmanchester wrote:

czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??

Jasne….
    http://legia.cudzoziemska.free.fr/wer_fiche.php

rudy_691
    Członek

GAWEL wrote:

thomasmanchester wrote:

Jasne….
    http://legia.cudzoziemska.free.fr/wer_fiche.php%5B/quote%5D

🙄

a tak na powaznie to moze sluzyc ale troche roboty z tym jest, musisz bodajze sluzbe wojskowa najpierw w Polsca odbyc a potem napisac list do MON z prosba od mozliwosc sluzenia w obcej armi. tak przynajmniej bylo kiedys, nie do konca wiem jak to jest teraz.

Uxbridge
    Członek

thomasmanchester wrote:

W UK tylko jeśli posiada brytyjskie obywatelstwo. Granicznym wiekiem do którego przyjmują na żołnierza armii regularnej jest 33 lata a dla kandydata na oficera – 28 lat.
    Sądzę że w pozostałych krajach Unii jest podobnie – tzn. bez obywatelstwa danego kraju nie ma szans. Wyjątkiem jest Legia Cudzoziemska.

nowy_nowa
    Członek

Uxbridge wrote:

thomasmanchester wrote:

W UK tylko jeśli posiada brytyjskie obywatelstwo. Granicznym wiekiem do którego przyjmują na żołnierza armii regularnej jest 33 lata a dla kandydata na oficera – 28 lat.
    Sądzę że w pozostałych krajach Unii jest podobnie – tzn. bez obywatelstwa danego kraju nie ma szans. Wyjątkiem jest Legia Cudzoziemska.[/quote]
    Niekoniecznie. Jest tez mozliwosc w Albani,Horwacji. Po za tym w Hiszpani ale bardzo duze wymagania. Po za Europa w wielu krajach miedzy innymi USA. Wiec nie wszedzie jest potrzebne obywatelstwo.

bylem dzis w ARMY CARRERS i babka powiedziala mi ze jako czlonek Uni europejskiej mozemy sluzyc w armi brytyjskiej .Na start zolnierz ma 240 funtow a potem 300 funtow tygodniowo.Ale tlyko w terytorial Army bo w regular to brytyjczycy tlyko moga sluzyc.l

Pimpus Sadelko
    Członek

Poboru juz nie ma w Polsce, brat mi mowil ze ma spokoj.

nowy_nowa
    Członek
    ”Pimpus wrote:

Poboru juz nie ma w Polsce, brat mi mowil ze ma spokoj.

Narazie nie ma 😆 Jak tych pseudozawodowych wytluka w afganistanie i afryce znow durakow z czegos bede musieli brac. 😀

nauczcie sie czytac wpierw my nie mowimy tutaj o zadnym wojsku w polsce:) tylko angielskim

Pimpus Sadelko
    Członek

Ojej ty nie badz taki przemadrzaly Ok?

bo cio przypomne kiedy ty byles na bakier z czytaniem i zrobi ci sie smutniej.

nowy_nowa
    Członek
    ”Pimpus wrote:

Ojej ty nie badz taki przemadrzaly Ok?

bo cio przypomne kiedy ty byles na bakier z czytaniem i zrobi ci sie smutniej.

Sluszna uwaga.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.