Strona główna › Działy › Hyde Park › znowu wojsko
we wrześniu mój kumpel idzie do woja i z tego co słyszałam to jest ostatni nabór
dla niektórych pełnoletnich rozwydrzonych bachorów wojsko było świetna lekcja dyscypliny…. 😕
A ja spotkalam autochtonow, ktorzy powiedzieli, ze bardzo chcieliby zeby tutaj wprowadzono national service. Nauczyloby to mlodzieniaszkow dyscypliny. Taki byl ich argument.
ci ktorym udalo sie uniknac wojska powinni je oskarzyc o zycie w stresie przez 28lat
Ja żyłem tylko 12… 😥 Marna pociecha…
A czy realne i mozliwe jest zalatwienie tego z Anglii?
Jakies papierki wyslac,upowaznic rodzicow?
😯
A co, masz 10 lat, ze rodzice za Ciebie musza załatwiać Twoje sprawy?
Nie, takie rzeczy załatwia się osobiście.
A i jeszcze-czy jak im wysle moj adres w Anglii to czy nie dojdzie tu jakis mily w d$$^& pan trep i nie powie -wsiadaj do niebieskiego busa,przypna mi raczki do jakiejs klatki zebym na zakrecie nie spadl z fotela??
Przylaza pala zeby mi sie kregoslup dobrze ulozyl.
A moze dam im stary adres dla pewnosci ze nie trafia do drzwi?
😯 😯 😯
Jesteś poszukiwany międzynarodowym listem gończym, czy dawno temu byliscie cała rodziną inwigilowani i nachodzeni przez ZOMO, że takie dziwne pytania zadajesz???
Nie pamiętam juz, ale chyba to Ty tak cytowałeś rzekome prawa unijne i Kartę Praw Obywatela, w temacie podróży samochodem po Europie…
Powinieneś wyciągnąć jakieś rozsądniejsze wnioski z tego czytania kart praw człowieka…
P.S. Wybacz, ze w takim tonie moja wypowiedź, ale dość rzadko ktoś wywołuje swoimi postami u mnie takie skurcze na policzkach… 😆
Pozdrawiam.
czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??
czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??
thomasmanchester wrote:czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??
Jasne….
http://legia.cudzoziemska.free.fr/wer_fiche.php%5B/quote%5D
🙄
a tak na powaznie to moze sluzyc ale troche roboty z tym jest, musisz bodajze sluzbe wojskowa najpierw w Polsca odbyc a potem napisac list do MON z prosba od mozliwosc sluzenia w obcej armi. tak przynajmniej bylo kiedys, nie do konca wiem jak to jest teraz.
W UK tylko jeśli posiada brytyjskie obywatelstwo. Granicznym wiekiem do którego przyjmują na żołnierza armii regularnej jest 33 lata a dla kandydata na oficera – 28 lat.
Sądzę że w pozostałych krajach Unii jest podobnie – tzn. bez obywatelstwa danego kraju nie ma szans. Wyjątkiem jest Legia Cudzoziemska.
thomasmanchester wrote:czy z was ktos wie czy polski obywatel moze sluzyc w armi brytyjskiej lub w innym kraju Uni europejskiej??
W UK tylko jeśli posiada brytyjskie obywatelstwo. Granicznym wiekiem do którego przyjmują na żołnierza armii regularnej jest 33 lata a dla kandydata na oficera – 28 lat.
Sądzę że w pozostałych krajach Unii jest podobnie – tzn. bez obywatelstwa danego kraju nie ma szans. Wyjątkiem jest Legia Cudzoziemska.[/quote]
Niekoniecznie. Jest tez mozliwosc w Albani,Horwacji. Po za tym w Hiszpani ale bardzo duze wymagania. Po za Europa w wielu krajach miedzy innymi USA. Wiec nie wszedzie jest potrzebne obywatelstwo.
bylem dzis w ARMY CARRERS i babka powiedziala mi ze jako czlonek Uni europejskiej mozemy sluzyc w armi brytyjskiej .Na start zolnierz ma 240 funtow a potem 300 funtow tygodniowo.Ale tlyko w terytorial Army bo w regular to brytyjczycy tlyko moga sluzyc.l
Poboru juz nie ma w Polsce, brat mi mowil ze ma spokoj.
Poboru juz nie ma w Polsce, brat mi mowil ze ma spokoj.
Narazie nie ma 😆 Jak tych pseudozawodowych wytluka w afganistanie i afryce znow durakow z czegos bede musieli brac. 😀
nauczcie sie czytac wpierw my nie mowimy tutaj o zadnym wojsku w polsce:) tylko angielskim
Ojej ty nie badz taki przemadrzaly Ok?
bo cio przypomne kiedy ty byles na bakier z czytaniem i zrobi ci sie smutniej.
Ojej ty nie badz taki przemadrzaly Ok?
bo cio przypomne kiedy ty byles na bakier z czytaniem i zrobi ci sie smutniej.
Sluszna uwaga.