Strona główna › Działy › Finanse › Historyjka z Lloyds bank
po pierwsze nie tylko polakow, po drugie to tutaj calkiem normalne i fakt trzeba sie przed tym wystrzegac, po trzecie przeczytaj sobie papierki ktore dostales wraz zalozeniem konta tam napewno znajduje sie informacja o tego typu kosztach. trzeba czytac co sie podpisuje .
Tak się składa, że większość banków działa właśnie w ten sposób, i nie tylko Polaków w ten sposób oszukują.
Kiedyś było o tym nawet głośno, i z tego co pamiętam, ustalono, że banki robią to bezprawnie, ale niestety niewiele się zmieniło od tego czasu.
Jeśli masz w tym banku dobrą historię, to poprosu powiedz, że się od nich wynosisz jeśli się targną na twoje 45 funtów, z reguły działa bezbłędnie…
Rozumiem że wybierając sie na święta do Polski miałeś do dyspozycji kwotę 100 funtów z czego na bilet wydałeś 108. No to chyba kasą nie poszastałeś w kraju 🙂
Z lotniska stopem czy mamusia przysłała dorożkę?
Rozumiem że wybierając sie na święta do Polski miałeś do dyspozycji kwotę 100 funtów z czego na bilet wydałeś 108. No to chyba kasą nie poszastałeś w kraju 🙂
Nie kazdy robi tak jak TY, ze przyjezdza do kraju i udaje jaki on jest bogaty i jakim on jest PANEM, a jak wraca do UK to dalej pracuje w fabryce trocin…
Nie, mam konto gdzie jak mam coś kupować przez internet to wpłacam tylko tą sumę.
v-tec wrote:Rozumiem że wybierając sie na święta do Polski miałeś do dyspozycji kwotę 100 funtów z czego na bilet wydałeś 108. No to chyba kasą nie poszastałeś w kraju 🙂
Nie kazdy robi tak jak TY, ze przyjezdza do kraju i udaje jaki on jest bogaty i jakim on jest PANEM, a jak wraca do UK to dalej pracuje w fabryce trocin…[/quote]
I nie wszyscy kupuja bilety w ostatniej chwili!!
Przewaznie z conajmniej miesiecznym wyprzedzeniem…Troche glupi ten twoj komentarz V-tec.
Lepiej napisać nawet trochę głupi komentarz niż stracić Ł45 🙂
Wybaczcie ale jak ktoś nie ma konta (albo nie wie do czego ono służy) to ja nie mogę poważnie skomentować. Już taki jeden był co nie miał konta ani prawa jazdy jak ktoś chce wstąpić do klubu podaję namiary: jaroslaw.kaczynski@pis.pl 😀
Lepiej napisać nawet trochę głupi komentarz niż stracić Ł45 🙂
Wybaczcie ale jak ktoś nie ma konta (albo nie wie do czego ono służy) to ja nie mogę poważnie skomentować. Już taki jeden był co nie miał konta ani prawa jazdy jak ktoś chce wstąpić do klubu podaję namiary: jaroslaw.kaczynski@pis.pl 😀
V-tec, przesadzasz. Osobne konto na kupowanie w internecie to moze nadmiar ostroznosci (wystarczy robic zakupy karta kredytowa, w koncu pieniadze na niej nie naleza do banku) ale nie glupota!
dziwne,ze wzieli Ci tylko £45!!
mi policzyli £30 za kazdy dzien roboczy,a ze moga tak 3 razy,to mialam £90 kary!! troche sie zdziwilam,no ale coz… life is brutal…
zmienilam bank z lloydsa na barclays i jest OK
jest ok bo nie wchodzisz na debet, czy dlatego ze wchodzisz i nie placisz charges za te przekroczenia (w co watpie)?
staram sie nie robic debetu,ale w razie gdyby kara £25 za debet!
i moga ukaraz 3 razy w miesiacu,a nie 3 dni pod rzad!! niewielka roznica,ale zawsze 😉
[quote:f0e9e98e0d]V-tec, przesadzasz. Osobne konto na kupowanie w internecie to moze nadmiar ostroznosci (wystarczy robic zakupy karta kredytowa, w koncu pieniadze na niej nie naleza do banku) ale nie glupota![/quote]
ja uwazam ze to zaden nadmiar ostroznosci tylko po prostu ostroznosc. karta kredytowa git, ale tu mozna wpasc w debet dopiero. ja mam malo na koncie zwyklym z uwagi na rozne klonowania, podpatrywania pinow itp.
oczywiscie posiadanie na koncie tylko rownej sumy transakcji to przesada, pare funtow wiecej warto miec.
To bank odpowiada za wszelkiego rodzaju fraudy, klonowanie itp. Jedyna konsekwencja dla Ciebie jest zablokowanie konta przez jakis czas, dlatego lepiej unikac placenia z osobistego konta np. w internecie.
[quote:27f850fae3] lepiej unikac placenia z osobistego konta np. w internecie.[/quote]
Ja tam zawsze płacę ze swojego konta, a z czyjego miałbym płacić, sąsiada? Ale róbta jak chceta. Powodzenia w walce z systemem bankowym, komu uda się odnieść zwycięstwo niech zawiadomi wojtka, on też ich zdaje się lubi 😉
[quote:c6b4b5b18e] lepiej unikac placenia z osobistego konta np. w internecie.
Ja tam zawsze płacę ze swojego konta, a z czyjego miałbym płacić, sąsiada? Ale róbta jak chceta. Powodzenia w walce z systemem bankowym, komu uda się odnieść zwycięstwo niech zawiadomi wojtka, on też ich zdaje się lubi :wink:[/quote]
(v-tec będąc legalistą) nie mam żadnych problemów i tez często używam swojego 🙂 internetowego konta do różnych operacji bez żadnych obaw.
w porównaniu do polskich kont według mnie na plus.