Strona główna Działy Hyde Park PILNIE POSZUKIWANY MECHANIK SAMOCHODOWY

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    aza
    Participant

dolaczam sie do prosby 🙂 dzieki za wszelka pomoc

Anonim
    Gość

Mój narzeczony jest mechanikiem 😳 W Polsce pracował jako mechanik i monter samochodowych instalacji gazowych. Wszystko tutaj naprawia znajomym. O ile jest pogoda. Trzeba się postarać o domek z garażem 🙄

Solarin2
    Członek

Na Easy Road znajdziesz dobrego polskiego mechanika, szukaj czerwonego garażu, niestety nie mam numeru, powodzenia

seny
    Członek

witaj
    a mozesz podac jakis namiar na tego mechanika jakis telefon kontaktowy
    pleas!

Baggins
    Participant

sprawdz PW Lady

fatamorgana
    Participant

No nareszcie przestali o to wciąż pytać mnie! 😆

Krzychu
    Participant

Poszukuje mechanika a raczej serwisu z komputerem do OPLA tutejszego Vauxhall-a Astra II, czy może ktoś korzystał z takiego serwisu i wie gdzie w Leeds taki komputer jest . Nie chce mi się biegać po wszystkich warsztatach i pytać .Ile liczą sobie za taką usługę. Nic specjalnego się nie dzieje z samochodem tylko czasami zaświeca się CHECK ENGINE ale autko śmiga normalnie . Trzeba to sprawdzić zanim coś poważniejszego sie zepsuje.

back2berlin
    Participant

tez kiedys mialem w suzuki check engine, nie byla to zadna usterka procz bledu komputera, wiec jak juz znajdziesz ten warsztat to zapewne bedzie resecik, lub cos gorszego, ale mam nadzieje ze to tylko blad komputera

Krzychu
    Participant

Witam.
    Znalazłem, taki komputer mają w HALFORD GARAGE to jest duży serwis samochodowy przy York Rd jak się jedzie od centrum Leeds w stronę Tesco Seecroft . To będzie po tej samej stronie co ASDA tylko z 500m dalej. Podłączenie komputera i zczytanie błędów kosztuje 30F, jak na moją wiedzę to raczej cena niewygórowana, słyszałem nawet cenę 70F! Więc miły Pan podłączył komputerek i nic nie znalazł 😕 zdziwiony poszedł po drugi komputer podłączył i … tez nic. Zdegustowany zaczął szukać usterki na kablach i też nic. Po pół godzinie powiedział że nic nie ma złego i że to "przejdzie samo" 😯 . Mimo że podłączył dwa komputery pracował przez pół godz, to nic nie trzeba było płacić 😆 a to dla tego że nie znalazł nawet jednego błędu komputera. Biorę się z a wymianę sondy Lambda, przepływomierza, świec i przewodów zapłonowych. Szczególnie sonda Lambda i Przepływomierz mają możliwość generowania błędów w czasie jazdy. Nawiasem to w tym samochodzie jest 18 różnego rodzaju czujników i może być to każdy z nich 😀 .

back2berlin
    Participant

ciekawa sprawa krzychu, no to bedziesz mial sporo zabawy, jak ci sie uda to daj znac:D na szczescie chociaz wiesz ze poki co niby nic zlego sie nie dzieje, moze jakis czujnik wariuje, tylko ciekawe czego na komputrze tego nie pokazalo….

Kylo
    Participant

Podobnie dzialo sie u mnie, z tym ze tu winny byl czujnik spalania stukowego. Jak sam pisales masa czujnikow ktore moga powodowac falszywe bledy.
    Tak przy okazji, mozna sobie samemu sprawdzic bledy silnika. Cala sprawa polega na polaczeniu 2 wyjsc w pewnej kostce i zliczeniu blysniec lampki na zegarach (cos ala sygnal morsea :P). Niestety nie pamietam dokladnie stronki z instrukcja co i jak, ale mozna latwo znalezc ja na np. forum vectry czy tez innych forach opla.

Witaminka
    Członek

Mój brat jest mechanikiem samochodowym, zna sie świetnie na elektryce oraz ma sprzet do diagnostyki i tym podobnych rzeczy. Nie zaplacisz nic jak nie naprawi usterki- uwazam ze to swietna propozycja!
    Polecam goraco Ryszard Leeds 07873581973

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.