Witam.
Znalazłem, taki komputer mają w HALFORD GARAGE to jest duży serwis samochodowy przy York Rd jak się jedzie od centrum Leeds w stronę Tesco Seecroft . To będzie po tej samej stronie co ASDA tylko z 500m dalej. Podłączenie komputera i zczytanie błędów kosztuje 30F, jak na moją wiedzę to raczej cena niewygórowana, słyszałem nawet cenę 70F! Więc miły Pan podłączył komputerek i nic nie znalazł 😕 zdziwiony poszedł po drugi komputer podłączył i … tez nic. Zdegustowany zaczął szukać usterki na kablach i też nic. Po pół godzinie powiedział że nic nie ma złego i że to "przejdzie samo" 😯 . Mimo że podłączył dwa komputery pracował przez pół godz, to nic nie trzeba było płacić 😆 a to dla tego że nie znalazł nawet jednego błędu komputera. Biorę się z a wymianę sondy Lambda, przepływomierza, świec i przewodów zapłonowych. Szczególnie sonda Lambda i Przepływomierz mają możliwość generowania błędów w czasie jazdy. Nawiasem to w tym samochodzie jest 18 różnego rodzaju czujników i może być to każdy z nich 😀 .