Strona główna › Działy › Hyde Park › Chcesz być dziennikarzem ?
[quote:b5ee6f17db]A ja zapytam co on takiego robi ?[/quote] np. zorganizowal pare fajnych plenerowych imprez i pomogl wielu ludziom ktorzy nie mogli sie tu odnalezc.
[quote:b5ee6f17db]Wiecej, zapytam co jest takiego do zrobienia ?[/quote] np. byla do zrobienia Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy.
[quote:b5ee6f17db]W czym lezy problem, iz trzeba o nim tak drastycznie rozmawiac ? Bo ja nie rozumiem.[/quote] no i tego wlasnie nie wiem i zastanawiam sie czy przy kazdej mozliwej sytuacji mozna kopac i jego i jeszcze pare innych osob z tego forum. I dlaczego wogole to jest wyciagane przeciez tu chodzilo o to jak dziennikarzem zostac.
koniec tematu.
A ja zapytam co on takiego robi ? Wiecej, zapytam co jest takiego do zrobienia ? W czym lezy problem, iz trzeba o nim tak drastycznie rozmawiac ? Bo ja nie rozumiem.
Również nie rozumiem. Sporo wątków kończy sie na facie (zupełnie bez sensu). O sednie sprawy niewiele osób chce rozmawiać a może nie ma nic do powiedzenia?
"łowienie talentów" „sprawdzenie się w roli dziennikarza” pachnie mi to rekrutacja na pozycje menedżera sprzedaży bezpośredniej 🙂 a dziennikarstwo to chyba nie ta liga.
Jak widać połechtało to ego paru osób i zaczyna sie kąsanie 😆
Mam nadzieje ze w przyszłym projekcie GW jasno określi czy Polacy chcą wracać czy nie w przeciwieństwie do Onetu który jakoś nie może sie zdecydować. Zostawi już w spokoju szczęśliwych gejów prześladowanych w Polsce oraz napisze rzetelnie np. na temat wizyty Tuska w UK http://www.polskieradio.pl/iar/felietony/artykul17426.html
😆
noż kurka wodna… hej Waldek ! do ciebie to ja nie pisałem o ile sobie przypominam… chyba do działu na 2 piętrze hehehehe 😉
jak tam Julia ? podobno dostała kierownicze stanowisko…
i co z Rocky’m ? miał jakiś materiał pod Gnieznem zbierać i nagle ślad po nim zaginął :/ spotkałem tego od "polonezów" i powiedział, że rocky w szpitalu, ale nie uwierzyłem…
a Biznes jest pod skrzydłami polsatu teraz… ale pewnie wiesz..
trochę późno tu zaglądacie, można było wcześniej…
fata ma żyłkę do reporterstwa..z tego co mi wiadomo to tu działa jakoś lokalnie, więc możesz go brać jako "wranglera", aparat też ma… wyślij go na warsztat do Aldonki 🙂 to się trochę pouczy yogi fotoreorterskiej 😉
a jeśli chodzi o text – jak go urobisz to się chłopak pozbędzie tego syndromu springera hehehehe w leeds nie znajdziesz nikogo chyba.. ale fata może być "regularnym".. nie przepadam za nim, ale co mi tam… nędzy mu nie życzę, a wiem, że u ciebie zawsze grubo było
ja od przyszłego roku zacznę chyba "oko" u solorza, ale sam nie wiem… duża podstawa u niego, ale wtedy Jeremi zostawałby z opiekunką… dylemat jak "lewouszny słoń" 😀 ale ojcostwo daje większe spełnienie i radość…
a w ogóle ciekawe co to za projekt… wszystkie media skupiacie czy tylko pisane ?
pomysł nie jest zły, bo macie świeżyznę 24h… nie trzeba zatrudniać Jurka albo innego franka i wysyłać czarterem do Londynu 🙂
jeszcze jedno.. takich projektów to pewnie powstało kilkanaście… jak do tej pory nic nie wypaliło… nie boisz się ?
jakas grypsera?
Rafex-
Ja tylko odkodowalam Faty wypociny.
Niech sobie orgaznizuje i niech potem narzeka ze nikt z tego nie korzysta….
Wiele innych rzeczy zorganizowal Marcin K…
Ktos inny organizowal imprezy w Nu
Montse na przyklad udziela sie w bobilotece i bierze udzial przy organizowaniu wielu imprez, czyta tez ksiazeczki dzieciom w ramach wolontariatu.
Ale nikt nie unosi sie tym jak Fata.
Przepraszam ale jego tesktow nie trawie
Fata swoimi pogladami jest zbyt kontrowersyjny i niestety na dziennikarza sie nie nadaje. Powinien blog pisac. Albo wiersze.
noż kurka wodna… hej Waldek ! do ciebie to ja nie pisałem o ile sobie przypominam… chyba do działu na 2 piętrze hehehehe 😉
i co z Rocky’m ? miał jakiś materiał pod Gnieznem zbierać i nagle ślad po nim zaginął :/ spotkałem tego od "polonezów" i powiedział, że rocky w szpitalu, ale nie uwierzyłem…
trochę późno tu zaglądacie, można było wcześniej…fata ma żyłkę do reporterstwa..z tego co mi wiadomo to tu działa jakoś lokalnie, więc możesz go brać jako "wranglera", aparat też ma… wyślij go na warsztat do Aldonki 🙂 to się trochę pouczy yogi fotoreorterskiej 😉
a jeśli chodzi o text – jak go urobisz to się chłopak pozbędzie tego syndromu springera hehehehe w leeds nie znajdziesz nikogo chyba.. ale fata może być "regularnym".. nie przepadam za nim, ale co mi tam… nędzy mu nie życzę, a wiem, że u ciebie zawsze grubo byłoja od przyszłego roku zacznę chyba "oko" u solorza, ale sam nie wiem… duża podstawa u niego, ale wtedy Jeremi zostawałby z opiekunką… dylemat jak "lewouszny słoń" 😀 ale ojcostwo daje większe spełnienie i radość…
a w ogóle ciekawe co to za projekt… wszystkie media skupiacie czy tylko pisane ?
pomysł nie jest zły, bo macie świeżyznę 24h… nie trzeba zatrudniać Jurka albo innego franka i wysyłać czarterem do Londynu 🙂
jeszcze jedno.. takich projektów to pewnie powstało kilkanaście… jak do tej pory nic nie wypaliło… nie boisz się ?
😀
Ja pisac nie umiem niestety ani nie ciagnie mnie do tego, wiec sie nie zglaszam, ale uciesze sie jak rodacy beda mieli co czytac na temat Yorkshire 🙂 Przynajmniej tyle, ze w ogole istnieje. Tak, zeby chociaz moi znajomi nie pytali mnie ciagle: no Ewka i jak tam w Londynie Ci sie wiedzie? 😀
Rozumiem, ze ma to byc gazeta wydawana dla nas? Tylko czy my w ogole potrzebujemy jakichs dodatkow pod egida znanych tytulow? Ja chyba wole tutejsze nowe periodyki, tworza je ludzie stad i bez bagazu wzbudzajacych sprzeczne emocje krajowych mediow.
Za to jesli chodzi o forme zdecydowanie wole reportaze czy artykuly tematyczne, np. ciekawie i profesjonalnie pisze Glos Polski. Szkocki, ale wchodzi w nasz rejon i na szczescie nie skupia sie wylacznie na polnocnych krancach UK. Newsy to szybciej w necie znajde 😉
Zgadzam sie z Dora. Wiele do powiedzenia nie musza miec tylko Ci, co za kasa nie gonia. Moze tylko inaczej lub o czym innym chca mowic lub pisac. Tak sobie mysle, ze chodzi (Panie) Waldku o tych, co nie zazadaja za wiele, Gazeta podobno marne grosze placila (nie wiem, moze to sie poprawilo?) – w Anglii to by byl rzeczywiscie wolontariat. ot taka praca za symboliczna zlotowke.
Dla coraz wiekszej rzeszy Anglia staje sie domem, i to wcale nie dlatego, ze "kasa", ze uwolnieni od ideologii i idealow, ale dlatego, ze nabieraja do krajowych sporow dystansu, ze ucza sie skutecznego rozwiazywania innych, bardziej praktycznych dylematow, ze zyje im tu sie inaczej, latwiej? bardziej roznorodnie? (w roznych aspektach, moze wlasnie bardziej w tych innych niz praca, dom i knajpa). O tym tez warto pisac, nie tylko o Polakach, ktorych ktos oszukal, wykorzustuje w pracy itp. itd.
Chcialabym, zeby rodacy mogli poczytac rowniez o ludziach, ktorzy tu normalnie zyja, znalezli swoje miejsce, spotkali innych ludzi, w pracy poczuli sie docenieni, zawiedli sie… pozytywnie. Sa rozne strony medalu, (Panie) Waldku. Ja na pewno nie mam zamiaru oceniac Gazety, licze tylko na to, ze ludzie, ktorzy beda pisac, beda starali sie to robic obiektywnie i pisac w sposob rzetelny, zgodnie z deklaracja, ktora (Pan) wyrazil(les) (no nie moge sie zdecydowac czy Pan, czy Waldku) 😀
Pozdrawiam
PS. off topic
Mam nadzieje ze w przyszłym projekcie GW jasno określi czy Polacy chcą wracać czy nie w przeciwieństwie do Onetu który jakoś nie może sie zdecydować.
Onet nie moze sie zdecydowac? to pewnie jak sami Polacy, nic dziwnego, ze to w tekstach wychodzi… 😀
Swoja droga jako bezstronny obserwator moge powiedziec ze fatamorgana cos tam faktycznie robi ale zeby pani Marta cos organizowala to nie slyszalem, chyba ze nie jest to podawane do publicznej wiadomosci.
To posluchaj: Marta na przyklad uczestniczyla bardzo aktywnie w Wielkiej Orkiestrze Swiatecznej Pomocy. Zorganizowala na wiosne konkurs szachowy. Mysle, ze to calkiem sporo jak na osobe, ktora wychowuje malego synka?
Fata odwala gigantyczna spoleczna robote, temu nie mozna zaprzeczyc chocby nie wiem, ile wad by mu wytknac. Co wcale nie znaczy, ze jest w tym sam, bo bez ludzi i ich zaangazowania tez niewiele by sam zdzialal.
Nie oznacza to tez, ze nikt inny nie rzuca pomyslow i ich nie realizuje. Na swoj wlasny sposob i we wlasnym stylu. Mozna czyms skromnym zrobic naprawde wiele, na miare wlasnych mozliwosci i priorytetow. I nie wszyscy lubia robic z wlasnych dzialan spektakl przy udziale publicznosci. Dlaczego stawiac to na jakiejs szali?: o patrz ten to robi naprawde wiele, a ten to tylko tyle. Bez sensu. Nie mowiac juz o tym, ze to niesprawiedliwe. I kompletnie niemotywujace.
[quote:1a2040a109]Nie oznacza to tez, ze nikt inny nie rzuca pomyslow i ich nie realizuje. Na swoj wlasny sposob i we wlasnym stylu. Mozna czyms skromnym zrobic naprawde wiele, na miare wlasnych mozliwosci i priorytetow.[/quote]
Jak najbardziej sie z toba zgadzam.
trochę późno tu zaglądacie, można było wcześniej…fata ma żyłkę do reporterstwa..z tego co mi wiadomo to tu działa jakoś lokalnie, więc możesz go brać jako "wranglera", aparat też ma… wyślij go na warsztat do Aldonki 🙂 to się trochę pouczy yogi fotoreorterskiej 😉
a jeśli chodzi o text – jak go urobisz to się chłopak pozbędzie tego syndromu springera hehehehe w leeds nie znajdziesz nikogo chyba.. ale fata może być "regularnym".. nie przepadam za nim, ale co mi tam… nędzy mu nie życzę, a wiem, że u ciebie zawsze grubo byłoja od przyszłego roku zacznę chyba "oko" u solorza, ale sam nie wiem… duża podstawa u niego, ale wtedy Jeremi zostawałby z opiekunką… dylemat jak "lewouszny słoń" 😀 ale ojcostwo daje większe spełnienie i radość…
Panie Waldku, Pan sie nie boi…
caly narod murem za Panem stoi…
przepraszam ale nie moglam sie powstrzymac 😀
[quote:ec168e6b6d]A ja zapytam co on takiego robi ?
np. zorganizowal pare fajnych plenerowych imprez i pomogl wielu ludziom ktorzy nie mogli sie tu odnalezc.
Wiecej, zapytam co jest takiego do zrobienia ?
np. byla do zrobienia Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy.
W czym lezy problem, iz trzeba o nim tak drastycznie rozmawiac ? Bo ja nie rozumiem.
no i tego wlasnie nie wiem i zastanawiam sie czy przy kazdej mozliwej sytuacji mozna kopac i jego i jeszcze pare innych osob z tego forum. I dlaczego wogole to jest wyciagane przeciez tu chodzilo o to jak dziennikarzem zostac.
koniec tematu.[/quote]
Ale ja nie czaje tego, czemu mamy chodzic na polskie imprezy ? Czego WOSP szuka za granica ? Robicie z siebie jakies owieczki, ktore trzeba prowadzac na smyszczy… nie mogli sie odnalezc… lol. Chcecie z Polakow zrobic kolejna nacje zydowska, ktora sie stara odseparowac od reszty w kazdy mozliwy sposob, bo sie czuja lepsi ? A moze niktorzy z was po prostu odziedziczyli to juz z krwia co :> ? Nikt wam nie kazal tutaj przyjezdzac ! A jak juz tutaj jestescie, to zacznijcie tolerowac to co was dookola otacza. Juz niedlugo tak samo jak w prawie kazdym panstwie na swiecie jest Jewish Times czy inne wybryki dziennikarskie, bedzie The Polish Times, tego nie chce!
[quote:7a7bd6dc96]Ale ja nie czaje tego, czemu mamy chodzic na polskie imprezy ?[/quote] nikt ci tego nie narzuca jedni chodza inni nie. Ja prywatnie nie chodze ale nie mam z tym problemu.
[quote:7a7bd6dc96]Czego WOSP szuka za granica ?[/quote] na pewno nie ciebie (oni nie szukaja jalmuzny to jest impreza charytatywna) Ludzie ktorzy potrzebuja pomocy szukaja jej na calym swiecie.
[quote:7a7bd6dc96]nie mogli sie odnalezc… lol.[/quote] nie wszyscy sa bystrzy jak ty, ludzie potrzebuja czasem wsparcia. Nikt ich nie zmuszal do przyjazdu ale to nie znaczy ze nie nalezy im sie pomoc i szacunek za to ze wzieli swoje zycie w swoje rece
[quote:7a7bd6dc96]A jak juz tutaj jestescie, to zacznijcie tolerowac to co was dookola otacza.[/quote] sa ludzie tolerancyjni i nie ty do takich jak widac niestety nie nalezysz. Mowisz o tolerancji a nie tolerujesz ze ludzie utozsamiaja sie z ojczyzna.
[quote:7a7bd6dc96]Juz niedlugo tak samo jak w prawie kazdym panstwie na swiecie jest Jewish Times czy inne wybryki dziennikarskie, bedzie The Polish Times, tego nie chce![/quote] przeciez nikt cie do czytania nie zmusza. Zastanawia tylko fakt ze tak bardzo tego nie chcesz a siedzisz na portalu prowadzonym przez Polakow i przede wszystkim skierowanym do Polonii w polnocnej Anglii jak sama nazwa wskazuje.
pozdr
R
Ale ja nie czaje tego, czemu mamy chodzic na polskie imprezy ?
żeby się dobrze zabawić 😉
darknyhc wrote:Ale ja nie czaje tego, czemu mamy chodzic na polskie imprezy ?
żeby się dobrze zabawić :wink:[/quote]
Czy to oznacza, że na angielskich, afrykańskich, pakistańskich, rosyjskich, czeskich, słowackich, japońskich, rumuńskich….(bla bla bla) imprezach nie da się dobrze zabawić? 😈
A Waldemar milczy… Wyławia? Dobrze się bawi, w końcu jego temat się "kręci"? A może go wystraszyliśmy? 😉
jacek-jestem wrote:darknyhc wrote:Ale ja nie czaje tego, czemu mamy chodzic na polskie imprezy ?
żeby się dobrze zabawić :wink:[/quote]
Czy to oznacza, że na angielskich, afrykańskich, pakistańskich, rosyjskich, czeskich, słowackich, japońskich, rumuńskich….(bla bla bla) imprezach nie da się dobrze zabawić? 😈 [/quote]
Ja tak nie powiedziałem. Chodzę czasami na polskie imprezy do polskiego ośrodka żeby się dobrze zabawić. I nie widzę w tym nic złego (ani w tym że tam chodzę, ani w tym że takie polskie imprezy się odbywają).
Jednak częściej (co tydzień 🙄 ) chodzę na angielskie zabawy i też się bardzo dobrze bawię 😆
Co chciałem powiedzieć: z wypowiedzi darknyhc’a wywnioskowałem że mu się nie podoba, że są "polskie" imprezy (takie tylko dla polaków), że ma być polska gazetka i tym podobne tylko polskie rzeczy. Ja tak nie uważam. Wydaje mi się, że to nic złego że w anglii odbywają się polskie imprezy, że są tylko polskie gazetki.
Co Ci darknyhc będzie przeszkadzać polska gazeta? Czemu tego nie chcesz?
pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów 😀
Chcecie z Polakow zrobic kolejna nacje zydowska-tak mysle, ze to akurat wyszloby na dobre tym wszystkim "rodowitym" Polakom 😆 😆