Strona główna Działy Hyde Park Chcesz być dziennikarzem ?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    w.wasilewski
    Członek

Mieszkasz w hrabstwie West Yorkshire ?
    Chcesz się sprawdzić w roli dziennikarza ?
    Masz ambicje i potrafisz obiektywnie ocenić otaczającą cię rzeczywistość ? a do tego znasz się na fotoreportażu ?
    Szukamy chętnych do współpracy, na razie wyławiamy przyszłe talenty. Liczymy na wasz odzew i zainteresowanie.
    Wszyscy zainteresowani współpracą z jednym z większych wydawców jako terenowi dziennikarze, dyżurni reporterzy wśród emigracji proszeni są o kontakt na PW lub na skrzynkę
    waldemar.wasilewski.yorkshire@gazeta.pl

Czekam również na odzew założycieli forum.
    Podjęliśmy współpracę z innymi regionami i innymi forami emigracji polskiej.

Pozdrowienia. Waldemar Wasilewski

fatamorgana
    Participant

Wybiórcza? 😯
    Dopiero teraz się zabieracie za ten region? 🙂
    Trochę późno… (inni już byli przed wami) 😉

Pozdrawiam.

w.wasilewski
    Członek

Nie używajmy tytułów. Nie chodzi nam o reklamę. Na opisywanie emigracyjnej codzienności nigdy nie jest za późno.
    Niestety mamy niedobory kadrowe i dopiero budujemy struktury. Są ludzie odpowiedzialni za obserwację i takiemu procesowi poddaliśmy forum Leeds.
    Panie Fatamorgana, jest Pan postacią kontrowersyjną na tym forum. Podejmuje się Pan naprawdę ciężkiej pracy, ale z drugiej strony potrafi Pan popsuć wszystko osobliwymi komentarzami i zachowaniem. Jeśli się coś da popsuć to da się również naprawić. I tego się trzymajmy. Brakuje Panu dystansu do samego siebie. Tego jednak można się nauczyć, bo to nie jest cecha wrodzona.
    Jest tu kilka osób, które zwróciły moją uwagę i jest Pan w tej grupie. Co do ewentualnej współpracy to nie wypowiadam się. Czekam na wasz odzew, przecież nic na siłę 🙂
    Pozdrawiam. Waldemar Wasilewski.

stelmah
    Członek

🙂

"to ja bym chcial zglosic kandydature kolegi, ktory mnie zglosil"

w koncu nasi rodzice beda mogli moze cos konkretnego o tej Naszej Anglii poczytac, moj staruszek z pewnoscia

pozdrawiam

no i w koncu fatamorgane podsumowal ktos obiektywnie

stelmah
    Członek

Acha,
    dla mnie Fata kojarzy sie z "Dobrym"
    😉

wtajemniczeni wiedza o co chodzi,
    Pan redaktor z pewnoscia

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    w.wasilewski wrote:

Nie używajmy tytułów. Nie chodzi nam o reklamę. Na opisywanie emigracyjnej codzienności nigdy nie jest za późno.
    Niestety mamy niedobory kadrowe i dopiero budujemy struktury. Są ludzie odpowiedzialni za obserwację i takiemu procesowi poddaliśmy forum Leeds.

Jest tu kilka osób, które zwróciły moją uwagę i jest Pan w tej grupie. Co do ewentualnej współpracy to nie wypowiadam się. Czekam na wasz odzew, przecież nic na siłę 🙂

A czy mogą być talenty o poglądach prawicowych, konserwatywnych liberalnych gospodarczo, kierujących się zdrowym rozsądkiem?

czy tylko ludzie o dwóch lewych rekach, zieloni i inne robactwo?

To już tak „zacnej” wybiórczej gadzinówki nie stać na zamieszczenie płatnego ogłoszenia??? Wstyd!!!! Panie łowco talentów.

Ludzie z natury sa praworęczni, ale na pewno znajda się leworęczni i tacy co za odpowiednia sumkę potrafią pisać lewa- „lustrzanka” 🙂

Jeśli ktoś chce pracować dla lewackiego szmatławca niech poczyta trochę o założycielach, ideologach, autorytetach moralnych czyt. obszczymurkach tej anty polskiej gazetki….

http://wyspywirtualne.cpo.pl/ministerstwo.htm
    http://mobos.salon24.pl/2795,index.html
    http://www.polonica.net/Magdalenka.htm

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    w.wasilewski wrote:

Na opisywanie emigracyjnej codzienności nigdy nie jest za późno.

Fakt.

:3d15016f0f wrote:

Miło wiedzieć, ze nas "inwigilujecie". 😆 😯 🙂 😉
    Aczkolwiek nie zawsze zawartość tego forum będzie dla was natchnieniem…
    😉

Panie Fatamorgana, jest Pan postacią kontrowersyjną na tym forum. Podejmuje się Pan naprawdę ciężkiej pracy, ale z drugiej strony potrafi Pan popsuć wszystko osobliwymi komentarzami i zachowaniem. Jeśli się coś da popsuć to da się również naprawić. I tego się trzymajmy. Brakuje Panu dystansu do samego siebie. Tego jednak można się nauczyć, bo to nie jest cecha wrodzona.

Właśnie takie myslenie- na podstawie tylko forum- bo innych podstaw Pan przecież nie ma- sprawia, że tworzą się dość mityczne przekonania.
    Muszę Panu powiedzieć, że miałem nie raz dobry ubaw, gdy osoby myślące to i tamto na mój temat, po zetknięciu się ze mną bliżej, miały dość niepewną minę 😆 . Przeniesienie nierealnej, bo wirtualnej rzeczywistości na życie codzienne i kontakty z ludźmi bywa całkowicie różne od wyobrażeń… 🙂 😉
    Tak się składa, że w swojej pracy- a jest ona bardzo mocno związana z mediami- mam bardzo duży dystans do siebie i tego co robię…
    Trudno by było inaczej, skoro współpracuję z ludźmi poważnymi i wymagającymi.
    Gdybyśmy mieli analizować ludzi wyłącznie w oparciu o te dyskusje i zaczepki jakich na każdym polskim forum pełno, powstałby dość bardzo negatywny stereotyp Polaka, a przecież jednak min. na takich właśnie forach szukacie ludzi co do których zachodzi "podejrzenie", że będą spełniali wasze kryteria, prawda? 🙂 😉

Poza tym, uwaznie śledząc wszystkie większe polskie media, nie raz zauważyłem, że opinia jaka ciąży na waszym tytule jest delikatnie mówiąc, znacznie mniej korzystna niz to co Pan napisał o mnie.
    Proszę tego nie odbierać jako złośliwość- to nie moje widzimisię, ale liczne opinie samych ludzi i to dobrze oczytanych, którzy kupowali (czas przeszły) wasz tytuł.
    Z drugiej strony, nadal liczna rzesza nabywców-czytelników sprawia, ze trudno wam odmówić silnej pozycji.
    Chciałem też zwrócić uwagę, że po prostu inni już tu czesali region przed wami, ale dobrze że media coraz bardziej zauważają, iż w tym kraju Polonia jest nie tylko w Londynie i Edynburgu czy Glasgow.

Cieszę się, że ta cała moja pisanina nie poszła na marne. 😆

Pozdrawiam.

😉

P.S. Przepraszam za wypowiedzi usera powyżej.
    Można kogoś nie lubieć, nie akceptować jego firmy, ale to nie oznacza że trzeba od razu w taki sposób to okazywać….

julka
    Participant
    ”wojti” wrote:

Ludzie z natury sa praworęczni

Jestes pewien? Mi sie wydawalo, ze to zalezy od tego, jak rozwijaja sie polkule mozgowe. Piszacy prawa reka uzywaja do tego lewej polkuli mozgowej, piszacy lewa, prawej…

Znam mnostwo ludzi, ktorzy "z natury", tzn na poczatku nauki pisania pisali obydwiema rekami i dopiero pozniej, poprzez ksztalcenie w szkole podstawowej wrecz zmuszono ich do wyboru prawej.

Mniemam, ze Twoja wypowiedz byla czyms w rodzaju przenosni, jednak nie moglam sie powstrzymac…:)

Anonim
    Gość

julka wrote:

”wojti” wrote:

Ludzie z natury sa praworęczni

Mniemam, ze Twoja wypowiedz byla czyms w rodzaju przenosni, jednak nie moglam sie powstrzymac…:)[/quote]

dobrze mniemasz 😉

Rafex
    Członek

Kurcze a oni tylko prace chcieli zaproponowac 😀

Baggins
    Participant

[quote:9cfd39d5a5]dla mnie Fata kojarzy sie z "Dobrym" [/quote]

hehehe, troche za wysokie progi poki co, ale w przyszlosci kto wie.
    a bedzie cos ala ”wysokie obcasy”?

Da
    Participant

hehe Gazeta…..terenowi pracownicy…za miske ryżu….rzeczywiście się troszkę za późno ockneli

jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze:) i bardzo dobrze:)

100%polak
    Participant

w.wasilewski wrote:

potrafisz obiektywnie ocenić otaczającą cię rzeczywistość ?

Eeee, ja akurat mam problem jak to ocenic:
    Pewna studentka spiaca miesiac temuw akademickim hostelu w Cambridge zaczela krzyczec w srodku nocy, poniewaz ujrzala przed soba 19- letniego Arkadiusza Jakusza trzymajacego przy swoich ustach jej majtki oraz inna bielizne.Po zatrzymaniu odkryto iz w jego walizce jast bielizna innych dziewczyn oraz ukradziony przy okazji aparat cyfrowy i laptop.
    Co robil tam Arkadiusz? nie byl studentem ani naukowcem – byl czyscicielem- ale nie czyscil uniwersyteckich korytarzy ani nie strzygl trawników.Czyscil recznie samochody przy hipermarketowskim parkingu.
    P.S.
    wniosek o kaucje zostal odrzucony przez sad

w.wasilewski wrote:

Niestety mamy niedobory kadrowe .

No ,w koncu ktos zrobil porzadek z obibokami.Kiedys dawno temu odwiedzalem terenowy oddzial wyborczej ,by przeczytac ogloszenia warszawskiego dodatku "praca" (bo nie wszyscy pracodawcy oplacali wersje internetowa ogloszenia).Wiekszosc dziennikarzy spedzala czas na korytarzu, palac jaden za drugim papierosy. I tak bylo za kazdym razem, gdy odwiedzalem ten oddzial.Niestety pózniej ktos z centrali przestal wysylac egzemplarze z tym dodatkiem 😕

Anonim
    Gość

fatamorgana wrote:

P.S. Przepraszam za wypowiedzi usera powyżej.
    Można kogoś nie lubieć, nie akceptować jego firmy, ale to nie oznacza że trzeba od razu w taki sposób to okazywać….

w jaki sposób? jak najbardziej podtrzymuje wypowiedz na temat tej gazety. sposób dostosowany do języka niektórych artykułów wybiorczej.

Sandgirl
    Członek

A ja tam bym chetnie sie pobawila w dziennikarstwo… zawsze to jakies doswiadczenie… 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.