Strona główna Działy Hyde Park Council Tax

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rudy_691
    Członek

pytanko: czy jak sie przeprowadze do innego miasta to czy moge przeniesc swoj zaplacony tax na dom w innym miescie ? mam splacone 4 pierwsze raty

Gundis
    Participant

Zapytaj ludzi w councilu dla pewnosci,wedlug mnie dostaniesz nowy rachunek.Wazne aby zglosic date opuszczenia domu,bo beda w dalszym ciagu naliczac podatek.

bolek
    Participant

nie, każde miasto ma swoje oddzielne konta i stawki podatku – tak jak pisze Gundis – zgłoś opuszczenie domu

rudy_691
    Członek

to wiem ze trzeba zglosic, wiem tez ze sa inne stawki ale myslalem ze moze mozna jakos przeniesc czesc podatku zeby nie placic znowu od poczatku, dzieki za info 😉

tonieja
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rudy_691 wrote:

to wiem ze trzeba zglosic, wiem tez ze sa inne stawki ale myslalem ze moze mozna jakos przeniesc czesc podatku zeby nie placic znowu od poczatku, dzieki za info 😉

Po zgloszeniu do Councilu faktu opuszczenia domu zapewne dostaniesz zwrot nadplaconego podatku. Wynika to z tego ze standardowo w ciagu roku placimy 10 rat zamiast 12, czyli miesieczne raty wplacamy wyzsze niz gdyby podzielic na 12. Powinni zrobic to automatycznie.

rudy_691
    Członek

no ja placilem tylko 6 rat, przez pierwsze 6 miesiecy, a juz 4 mam splacone

7sisters
    Participant

Jezeli nadplaciles council tax urzad Ci odda pieniadze przelewem na konto albo czekiem. Musisz tylko zglosic ze sie wyprowadzasz a council naliczy zwrot.

Zostaw sobie ostatnie zestawienie podatku bo moze byc Ci potrzebne jezeli trzeba bedzie o to gonic council. I oczywiscie podaj im nowy adres zeby wiedzieli gdzie Cie szukac.

rudy_691
    Członek

dzieki 7sisters

Miro
    Członek

mam pytanie

4 miesiace temu wprowadzilem sie do mieszkania. |dogadalem sie z landlordem ze mnei zglosi do cauncil- taxu ale nei zrobil tego. i do tej pory nie jestem zarejstrowany. Czy ja pojde i bede sie chcial teraz sam zarejstrowac grozi mi jakas kara zwloka odsetki?

v-tec
    Członek

Nic ci nie grozi. To nie Polska że urząd tylko patrzy jak ci dowalić karę albo odsetki. Ale zgłoś się jak najszybciej, im później tym miesięczne raty wyjdą wyższe. Po prostu zadzwoń do councilu, poproś council tax department i podaj im datę wprowadzenia się.

Miro
    Członek

Dzieki za odp. Dzisiaj zadzwonilem i wszystko powinno byc ok. Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.