Strona główna › Działy › Nauka › Kurs pre Ielts w University of Leeds
Chcesz isc na ten kurs ? Czlowieku nie zal Ci kasy ?
Chcesz isc na ten kurs ? Czlowieku nie zal Ci kasy ?
Pzeciez ten kurs jest wymaganty na uczelniach wyzszych. Jesli nie ejstes brytyjczykiem i nie miaszkasz tu conajmniej 5 lat, to uczelnia ma prawo wymagac od Ciebie tego kursu…
Znam osoby, ktorym "szkoda kasy" na NIN…
Mi za to szoda slow…
Na doksztalcanie siebie oraz zdobywanie kwalifikacji nigdy sie nie powinno zalowac pieniedzy!
z ciekawosci – ile kosztuje ten kurs?
z ciekawosci – ile kosztuje ten kurs?
Dokladnie nie wiem, ale wydaje mi sie, ze jakies 80 funtow…
Moge sie jednak mylic.
80 funtow…. lol…. albo cos pominelem ostatnim razem, albo grubo sie mylisz. Nie moge powiedziec dokladnie, ale wydaje mi sie ze cena moze oscylowac w granicach 1000 funtow, moze i nawet owiele wiecej. Poprawcie mnie o ile sie myle, ale samo podjecie egzaminu IELTS kosztuje 100 funa 😀 Najgorsze, ze student loan na to nie dostaniesz. Wiec jak na moj gust, znajdz jakiegos prywatnego nauczyciela. Poszukaj materialow do IELTS, po co wydawac na to taki szmal :/ ? Jestem przekonany, ze jezeli przestudiujesz przynajmniej 2 dobre podreczniki, przygotowywujace do IELTS lepiej na tym wyjdziesz finansowo. Najwazniejsza jest praca jaka Ty w siebie wlozysz, a jezeli chodzi o gramatyke, na to rowniez jest wiele ksiazek, takze korepetytorów. Ten kurs jest niekonieczny… wystarczy, ze masz czym poswiadczyc swoje umiejetnosci. Za takowe poswiadczenie moga sluzyc inne certyfikaty, honorowane przez dana uczelnie, lub doswiadczenie w pracy. Sprobuj chociazby nauki angielskiego part-time, mozliwe ze zaoferuja wiecej godzin za taka sama cene. O ile dobrze pamietam, nie wymagaja nawet zadnych certyfikatow. Sami ocenia twoje umiejetnosci i przydziela Cie do odpowiedniej grupy, a IELTS’a zrobisz sobie po zakonczeniu. A nawet jesli czujesz sie wyjatkowo dobry, postaraj sie o rozmowe kwalifikacyjna z course leader’em, a moze sie obejsc wtedy i bez zdawania IELTS i applying trough UCAS. W taki sposob na dany kierunek dostal sie moj kolega wloch.
Daj znać też jestem zianteresowana tym kursem ,a lbo prywatnym korepetytorem ktory przygotuje mnie na taki examin – najlepiej anglik .
Daj znać też jestem zianteresowana tym kursem ,a lbo prywatnym korepetytorem ktory przygotuje mnie na taki examin – najlepiej anglik .
Z mojego punktu widzenia,korzystanie z korepetycji nie jest chyba niezbednikiem.
IELTS jako gzamin jest dosc schematyczny i wlasnie w owym schematyzmie jest pies pogrzebany a nie w poziomie trudnosci.
Jak kazdy test-trzeba przede wszystkim wiedziec jak go rozwiazac.
Dobra podpowiedzia sa ksiazki do nabycia wraz z czescia listeningza ok £14
Egamin senu stricto jest dosc prosty i w moim mniemaniu nie wymaga prezentacji wyspecjalizowanej ekwilibrystyki slownej-do zdania na conajmniej 5.5 po dobrym w miare kursie jezyka angileskiego na poziomie…szkoly sredniej.
Bo tez i zdaja go glownie absolwenci zagranicznych (czytaj chinskich 😉 )szkol srednich,chcacy podjac dalsza edukacje w UK.
Kurs na Uni ok £1200-trwa ok 6 tyg.
£1200-w porownaniu tyle wynosi uredniony koszt semestru na Uni w UK (oczywiscie w zaleznosci od kierunku).
Kurs polecalabym raczej tym,ktorzy czuja sie jezykowo niepewnie lub brak im autodyscypliny:).
Na marginesie-kurs przygotuje do zdania IELTS ale nie bedzie krokiem milowym w rozwoju lingwistycznym
A czy IELTS jest niezbedny zeby starac sie o studia???
Czy jest on bezwzglednie wymagany???
A moze ktos studiuje bez IELTS’a???
Czy jest on bezwzglednie wymagany???A moze ktos studiuje bez IELTS’a???
niektore uczelnie/kursy nie wymagaja tego, ale w wiekszosci przypadkow, na powaznych uczelniach, jesli nie miaszka sie w Anglii 5 lat conajmniej, jest ten egzamin wymagany.
Czy jest on bezwzglednie wymagany???A moze ktos studiuje bez IELTS’a???
odpowiedz znajduje sie w takze w dziale nauka, Sandi i inni juz raz wyznali…
Dokładnie tak jak napisał darknyhc. Nie ma wcale takiej potrzeby, żeby wydawać 1200 funtów na kurs przygotowawczy. Ja sama podchodzę do tego egzaminu w maju, a przygotowuję się sama. Faktycznie jeśli posiadasz materiały, możesz przygotować się samodzielnie. Zresztą jedną z książek do tegoż egzaminu dostałam od dziewczyny z tego forum:)
Witam wszytskich ❗
Bardzo mnie interesuje gdzie w Leeds mozna dostac ksiazki do Ielts i ile kosztuje a moze ktos ma juz zbedne bardzo chetnie odkupie
❓ ❓ ❓
kolejne pytanie czy moze ktos mi powiedziec ile wczesniej nalezy sie na ten egzamin zapisywac ❓ ile konkretnie kosztuje ❓ czy zna ktos dokladny adres gdzie trzeba sie udac aby to wszystko zalatwic ❓ ❓ ❓ czy jest juz wyznaczona data kolejnego egzaminu ❓ ❓ ❓
Pozdrawiam 😉
co do ceny za sam egzamin, to dzisiaj dowiedzialam sie ze kosztuje 90 funtow. reszty szczegolow jak narazie nie znam 😉
Czesc
Ksiazki zakupisz w ksiegarni Waterstones w centrum Leeds (93-97 Albion Street). Ja tam zakupilem 2 pozycje przygotowywujace do IELTS.
Egzamin zabukowalem na kwiecien. Osrodki gdzie mozna zdawac ten exam znajdziesz na http://www.ielts.com ja akurat bukowalem w Harrogate Language Academy: http://www.hla.co.uk/prices_ielts_t.html
Egzamin kosztuje 100 funtow a nie jak podawala Sandirl 90 😛
Odnosnie przygotwania sie do egzaminu to juz indywidualna sprawa. Zalezy co potrafisz juz itp. Zrob kilka przykladowych testow i bedzie ok:)
Pozdrawiam
Ja tylko mowilam co nam gosc powiedzial na zajeciach z anglika..
moze to bez vatu podal 😉