Strona główna Działy Hyde Park paralizujaca poprawnosc polityczna

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Pabloo
    Członek

http://www.koliber.net/index/index.php?action=show&object=article&id=4321

az chce sie powiedziec: swoboda: tak, wypaczenia: nie!

Anonim
    Gość

lewacka Europa przechodzi w fazę rozkładu 😯

dzisiaj nie możesz powiedzieć ze twój kuzyn ma długi nos jak Żyd bo zostaniesz posadzony przez pewna grupę o antysemityzm (jak Halle Berry). jednak gdy powiesz ze twój kuzyn ma długi nos jak Polak wszystko jest ok…poprawność… 😛

niedługo wiekszosc zostanie pozbawiona wszystkich praw przez wszelkie mniejszości. 😕

szkoda mi tych dzieci wychowywanych przez pary lesbijskie i gejowskie 😥

tonieja
    Członek

Juz dawno doszedlem do wniosku ze poprawnosc polityczna niekoniecznie ma tylko dobre skutki. Wsrod ludzi z mojego otoczenia przerzucila ona zestaw pewnych bardzo naturalnych reakcji (niekoniecznie z gruntu zlych) do "szarej strefy". Swobodna rozmowa na tematy zaliczane do non-PC stala sie delikatesem dostepnym tylko dla grona najblizszych sobie osob. Wszelkie zachowania i slowa sa starannie wazone zanim opuszcza autora i zanim ktokolwiek bedzie je w stanie wykorzystac przeciwko niemu. Wg mnie zbyt czesto rowniez ludzie uzywaja dyskretnych znakow zamiast wprost i swobodnie przekazac swoje mysli. To sa po prostu zaburzenia komunikacji. Takie zasady, a wlasciwie prawo, sprzyja rowniez generowaniu dwulicowosci.

Nie wiem jednak, czy bardziej podobaloby mi sie UK bez wymuszonej politycznej poprawnosci. Moge wyobrazic sobie nacjonalistyczne ruchy mlodziezowek rzucajace w imigrantow obelgami (w lepszym razie) a w gorszym – kamieniami.

Idealnie, to spoleczenstwo powinno chyba samo dojrzec do akceptacji innych mniejszosci. Bez odgornych nakazow jednak taki stan moze nigdy nie nastapic.

rollingstone
    Członek
    one man army
    Członek
    ”wojti” wrote:

masz racje. lepiej zeby wychowywaly sie w domach dziecka badz u rodzicow, katolikow naturalnie, gdzie wodka sie leje dzien i noc, a terror, bicie i upokarzanie to codzienna rzeczywistosc.

Anonim
    Gość
    ”one wrote:

”wojti” wrote:

masz racje. lepiej zeby wychowywaly sie w domach dziecka badz u rodzicow, katolikow naturalnie, gdzie wodka sie leje dzien i noc, a terror, bicie i upokarzanie to codzienna rzeczywistosc.[/quote]

a kto twierdzi ze lepiej? twój obraz "codziennej" rzeczywistość jest mocno skrzywiony i wybiórczo nieprawdziwy. ciekawe skąd czerpiesz taki obraz rzeczywistości. chyba ze mówisz o marginesie do którego należy zaliczyć patologiczne pary homo których dotyczy ten watek.

one man army
    Członek

nie mowie ze tak jest zawsze, ale jesli gejowska para to przyzwoici, kochajacy ludzie, nie widze problemu by mogli wychowywac dziecko… nie demonizuj tak tych ludzi po prostu.
    i nie – nie oddalbym gejom swojego dziecka w wychowanie, jesli ktos ma zamiar zapytac.
    sam bym je wychowal.

Anonim
    Gość
    ”one wrote:

nie mowie ze tak jest zawsze, ale jesli gejowska para to przyzwoici, kochajacy ludzie, nie widze problemu by mogli wychowywac dziecko… nie demonizuj tak tych ludzi po prostu.
    i nie – nie oddalbym gejom swojego dziecka w wychowanie, jesli ktos ma zamiar zapytac.
    sam bym je wychowal.

jest wiele artykułów na temat jaki wpływ mogą mieć tego typu wzorce na rozwój młodego człowieka. po co eksperymentować? Jak ktoś chce wychowywać dziecko niech założy sobie rodzinę (mężczyzna+kobieta) ❗

A jak ktoś lubi jazdę pod prąd w tunelu gdzie jeżdżą duże brązowe ciężarówki proszę bardzo mamy wolność 😈 😆

one man army
    Członek

ok, tak samo jak istnieje wiele artykulow, ktore mowia cos zupelnie przeciwnego.
    mniej wiecej na tej samej zasadzie debata, co o szkodliwosci palenia marihuany.
    a gdybym byl gejem i chcial zalozyc rodzine, to… sorry, ale raczej szukalbym wsrod panow.
    na pewno dla dziecka jest najlepszy model ojciec + matka. tylko czy nie chodzi tu raczej o psychiczne cechy plciowe?
    ponadto nie wierze, ze mozna nauczyc dziecko homoseksualizmu, jesli relacje dziecko – rodzice beda odbywac sie normalnie, z poszanowaniem wolnosci wyboru dziecka to wydaje mi sie, ze z takiego domu wyniesie sie raczej tolerancje dla takiej opcji.
    a geje – sa jak kazdy z nas – i dobrzy, i zli.
    nie bede ocenial surowiej homoseksualnych rodzicow, ktorzy beda dziecko wychowywac na homoseksualiste, nie dajac mu wyboru, niz heteroseksualnego czlowieka, ktory dokonuje zamachu na wolnosc dziecka w inny sposob.
    zreszta, chrzest niemowlat i komunia 8-letnich dzieci jest wlasnie takim zamachem, a niemal nikt sie tym nie bulwersuje, traktujac to jako pewna oczywistosc, w tak fundamentalnej kwestii jak osobiste wierzenia i przekonania (nie mowimy tu o wpajaniu dziecku przyzwoitosci, szacunku do innych, dobrego wychowania, ogolnie pojetej dobroci i tolerancji, wynikajacych z faktu zycia w spoleczenstwie, wspolzycia z innymi ludzmi)

edit:

”wojti” wrote:

A jak ktoś lubi jazdę pod prąd w tunelu gdzie jeżdżą duże brązowe ciężarówki proszę bardzo mamy wolność 😈 😆

dyskutujemy na poziomie, czy bawimy sie w prymitywne porownania wynikajace z uprzedzen?

Anonim
    Gość
    ”one wrote:

”wojti” wrote:

dyskutujemy na poziomie, czy bawimy sie w prymitywne porownania wynikajace z uprzedzen?[/quote]

Dla mnie sprawa jest jasna chcesz mieć dzieci załóż rodzinę. Opinie lewackich psychologów degenerujących społeczeństwa moim zdaniem należy spuścić w kanał. W Norwegii dzieci w przedszkolu przygotowuje sie do dorosłego życia pozwalając im na golasa symulować zbliżenie. To są właśnie te eksperymenty.

Co do " brązowych ciężarówek" czy żarty z gejów, lesbijek, Żydów, religii zawsze wynikają z uprzedzeń i sa wynikiem dyskryminacji? z Kaczora każdy żartuje…z Polaków rowniez sie żartuje. To tylko żart jeśli dobry czemu nie 😆

one man army
    Członek
    ”wojti” wrote:

Dla mnie sprawa jest jasna chcesz mieć dzieci załóż rodzinę. Opinie lewackich psychologów degenerujących społeczeństwa moim zdaniem należy spuścić w kanał. W Norwegii dzieci w przedszkolu przygotowuje sie do dorosłego życia pozwalając im na golasa symulować zbliżenie. To są właśnie te eksperymenty.

naprawde sadzisz, ze dziecko w wieku przedszkolnym wie co to jest stosunek seksualny? 😯
    twoja opinia o lewackich psychologach to zwykla demagogia. moglbym to samo powiedziec o oszolomach z prawej strony, wmawiajacych dzieciom w szkolach, ze antykoncepcja to zlo i narzedzie szatana. punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. a prawda i tak bedzie lezec posrodku.
    zgadzam sie, zachodnia europa schodzi na psy, ale nie przez to, ze promuje sie tolerancje dla homoseksualistow i zakladanie przez nich rodzin, ale przez to chociazby, biorac przyklad kraju, w ktorym teraz zyjemy, ze oslabione znacznie zostaja wiezy rodzinne, wzrasta samowolka dzieci, ludzie cale zycie moga zyc z zasilkow, co powoduje degeneracje i patologie. i tu bym szukal zrodel kryzysu.

Anonim
    Gość
    ”one wrote:

zgadzam sie, zachodnia europa schodzi na psy, ale nie przez to, ze promuje sie tolerancje dla homoseksualistow i zakladanie przez nich rodzin, ale przez to chociazby, biorac przyklad kraju, w ktorym teraz zyjemy, ze oslabione znacznie zostaja wiezy rodzinne, wzrasta samowolka dzieci, ludzie cale zycie moga zyc z zasilkow, co powoduje degeneracje i patologie. i tu bym szukal zrodel kryzysu.

ciesze sie ze doszliśmy do znacznego consensusu 8)

Odnośnie eksperymentu w przedszkolu (to juz było)

http://prawy.pl/r2_index.php?dz=felietony&id=34603&subdz
    😯

dobranoc 😉

Baggins
    Participant

[quote:27e20ccc27]The "couple penalty" means that if a man and woman live openly together they can lose between £1,300 and £7,000 in tax credits and out-of-work benefits. When the loss of other benefits is taken into account, the penalty can be as high as £8,500 for a family with an income of only £20,000.

Furthermore, where a single mother will have to work for 16 hours a week to bring home £487 after tax credits, a two-parent family would have to work for 116 hours at the minimum wage to bring home the same amount.

[/quote]

a juz myslalem, ze to tylko moja wyobraznia

[quote:27e20ccc27]zreszta, chrzest niemowlat i komunia 8-letnich dzieci jest wlasnie takim zamachem, a niemal nikt sie tym nie bulwersuje, traktujac to jako pewna oczywistosc, w tak fundamentalnej kwestii jak osobiste wierzenia i przekonania [/quote]

hehehehehe, zamach na osobiste wierzenia i przekonania nowonarodzonego czy tez 8 letniego dziecka?? wybor przychodzi troche pozniej i jak ktos ma ochote zmienic religie czy wyznanie to nie ma problemow (co widac po wielu z nas). Moze sie ktos przyzna jak to chrzest wypaczyl jego dorosle zycie??? to jest chyba najmniej wiarzaca rzecz we wszystkich religiach. odlamy chrzesciajanstwa sa najczesciej opuszczane na rzecz innych religii czy zmiany wyznania – wiec moze jakies rozsadne argumenty w zamian??

p.s. czemu w drugim artykule na zdjeciu jest Samuel L. Jackson :)??

fafik1551
    Participant

Baggins trochę nie masz racji… Jestem ministrantem i lubię zagłębiać się w te kwestie. Wybór wcale nie przychodzi później… Wyboru dokonują nasi rodzice kiedy nas chrzczą, a kiedy zmieniamy orientację religijną, lub z niej odchodzimy popełniamy jeden z największych grzechów i stajemy się zwykłymi heretykami. Przykład: to tak samo jak z człowieka chcielibyśmy stać się… tygrysem. Ale niestety urodziliśmy się ludźmi i umrzemy też jako ludzie:) Czasem wbrew własnej woli… I np za takie podejście cenię muzułmanów, którzy są ze swoją religią na dobre i na złe. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy:)

kunegunda
    Participant

ja zato bylem ostatnio swiatkiem milej rozmowy angielki z kim pochodenia azjatyckiego (ciezko powiedziec jaka nacja)

rozmawiali tosc przyjaznie i swobodnie przy stoliku przez jakies 5 minut(i tu cytuje doslownie)
    Chlopak: to sluchaj daj mi numer do swojej corki
    Kobieta: nie
    ch: czemu nie??
    k: bo jestes tylko osranym malym pakisem

byla to resteuracyjka i ze zdziwieniem zauwazylem ze wsyscy ktozy to uslyszeli czesli sie ze smiechu (bylem jednym z nich)
    hmm wiec chyba jeszcze nie jest tak zle

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.