Strona główna Działy Hobby ROUTER

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    derailed
    Participant

Z virgin, i wlasnie sie dziwie troche ze tak zapieprza….

Ale nie bede plakal z tego powodu… 😉

rudy_691
    Członek

ja mam tiscali i ogolnie p2p to u mnie jest porazka…najszybciej chodzi limewire bo dobija do 80kb…a jaki masz upload ? bo wlasnie myslle nad przejsciem na Virgin ale interesuje mnie upload

derailed
    Participant

W tym momencie jest 589Kbits/sec

rudy_691
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    derailed wrote:

W tym momencie jest 589Kbits/sec

to raczej download chyba…

derailed
    Participant

Nie upload, teraz jest 591Kbits/sec a download 546Kbits/sec…

dafunkonline
    Participant

a sprawdź jeszcze coś…
    odpal na wszystkich kompach (oprócz jednego) emula, a potem na tym bez załączonego emula wejdź na stronę http://www.dsl.cz i sprawdź mereni rychlosti (menu po lewej .. trzecie od góry) i napisz jaka prędkość ci wyświetliło (jeśli masz łącze podzielone po równo to powinien to byćwynik dzielenia łącza)

czyli jeśli ktoś nie ściąga to na strony www wchodzi bez oczekiwani i problemu ?
    podaj jeszcze jaki to belkin..

rudy_691
    Członek

lepiej wejdz na http://www.speedtest.net i podaj wynik…przynajmniej po english jest 😀 cos wysoki upload wiec sprawdz na tej stronie…jakie masz lacze ?

derailed
    Participant

Wyszlo tak:

Rychlost připojení k internetu: 367,36 kbit/s
    Rychlost stahování dat: 45,9 kByte/s

A ten belkin to:

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=203415

To chyba jest ten, tak mi sie wydaje…. Nie moge sprawdzic teraz dokladnie bo tam gdzie jest router juz spia i nie chce ich budzic…

rudy_691
    Członek

przy 8Mbit w tiscali taki mam wynik:

[img:45e1b6b4d3]http://www.speedtest.net/result/200023577.png[/img:45e1b6b4d3]

dlatego szukam czegos z lepszym uploadem

dafunkonline
    Participant

ustawiałeś QoS ?
    limit transferu na IP czy na MAC’a ???

derailed
    Participant

Na speedtest.net wyszlo podobnie.

Qos – ustawiony

limit transferu na IP

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dafunkonline wrote:

no właśnie witek – niestety ale zdecydowna większość modemów musi mieć sterowniki(a z vistą jest różnie), router to co innego….. przy modemie musimy mieć soft do zainicjowania procesu udostępniania łącza…

Nie rozumiem o co tobie i rudemu chodzi, przecież modem i router (wireless) w ogóle fizycznie nie stykają się z komputerem więc jakie sterowniki?! I gdzie miałbym niby je instalować? Router ma swój firmware i to jest jego całe oprogramowanie

rudy_691
    Członek

v-tec wrote:

dafunkonline wrote:

no właśnie witek – niestety ale zdecydowna większość modemów musi mieć sterowniki(a z vistą jest różnie), router to co innego….. przy modemie musimy mieć soft do zainicjowania procesu udostępniania łącza…

modem i router (wireless) w ogóle fizycznie nie stykają się z komputerem [/quote]to w jaki sposob korzystasz z internetu ? chyba ze od razu masz router z modemem i laptopa z wifi to wtedy nie…ale jak masz kompa stacjonarnego to gdzies ten modem do kompa musisz chyba podpiac ? 🙄

dafunkonline
    Participant

witek… modem to co innego i router coś innego..
    (chyba, że masz modem router)…
    kiedy istaniał ntl to rozpowszechniali modemyz cd
    .. żeby zainicjować połączenie (wysłac jakiś tam pakiet informacyjny ..ID kompa lub MAC karty) potrzebna była płytka instalacyjna (a na niej sterowniki.. przecież żeby kontrolować urządzenie podłączone przez jakikolwiek port musisz mieć soft i coś co pozwoli sterować hę ?)

virgin i BT działają podobnie.. chyba, że przychodzą panowie robią coś z twoim kompem i modemem routerem i nawet na oczy nie widzisz wgrywania sterowników…chyba, ze się przyglądasz

v-tec
    Członek

Z BT nikt nie przychodzi bo sprzęt dostajesz pocztą (nawet gdyby przyszedł to przecież nie pozwoliłbym mu mieszać w moim kompie!) a płytka 'instalacyjna’ z virgin nie zawiera żadnych niezbędnych sterowników, dowód: ja jej nie odpaliłem a internet mam. Idę np. do starbucks i podłączam się do wifi i jakoś nie muszę instalować sterownika. Sterowniki do karty sieciowej są na załączonej do niej płytce (i z reguły preinstalowane na kompie) przecież nie provider je dostarcza!! Dziwię się trochę że obaj tak się rzekomo znacie na komputerach a takie rzeczy opowiadacie.
    PS. BT i virgin działają wg całkowcie odmiennych technologii

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.