Strona główna › Działy › Hobby › Chetni na trening AIKIDO w Leeds
A jak ktos jest lekko otyly i nie ma kondycji, to moze pomarzyc, czy od razu odsylacie taka osobe na drzewo??
Czekam na dalsze informacje 🙂 Na dzien dzisiejszy jestem chetna ja i moj facet, z tym ze ja jestem w trakcie przemyslen 🙂 W najgorszym wypadku wybierze sie tylko On. Z boku krzyczy ze jesli tylko to ruszy, to pierwszy czeka pod drzwiami 🙂
Domo arigato gozaimas 🙂
P.S. Chodzi o Kaizen Martial Arts Academy w Whinmoor czy na Stanningley?
Witam ponownie,
(Do Administratorow) Nie wiem na jaka ilosc tekstu pozwoli mi jeden post wiec zakldam drugi.
Otoz po wstepnych rozmowach z instruktorem z Kaizem Martial Arts Academy, Sensei Peterem Clarke, mamy jego calkowite poparcie. Przeprowadzi on rozmowe z wlascicielem lokalu za nas ( wygodnictwo ? 😛 ), nie zapeszajac (tfuuuu przez lewe ramie) mamy juz miejsce, tylko ilosc chetnych wyznacza w tym momecie dzien startu. Kobiety czy meska czesc populacji, wszyscy sa mile widziani (jednym z instruktorow jest cudowna kobieta, zajeta 😛 ). Zainteresowani sztuka a nie mordobiciem zapraszam do nas.
Wstepnie koszty to okolo 4,50£ za trening, ale w tej kwestii wszystko sie wyjasni po rozmowie z wlascicielem lokalu. Bede informowal na bierzaco.
Pozdrawiam.
Jestem wstepnie zainteresowany.Prosze o podanie lokalizacji i ewentualnie innych szczegolow, o ile sa na tym etapie znane.Pozdrawiam.
Jestem wstepnie zainteresowany.Prosze o podanie lokalizacji i ewentualnie innych szczegolow, o ile sa na tym etapie znane.Pozdrawiam.
Witaj,
Wszystko juz jest nagrane z naszej strony. Teraz tylko pozostalo ustalenie wszelkich oplat przez wlasciciela Dojo, oraz to czego najbardziej nienawidze, czyli polityki (drogi ktora sekcja bedzie sie kierowala, ale sadze ze wedlug zasad Hombu Dojo w Tokyo). Jest nas juz razem siedmioro, wiec wystarczajaco aby zaczac.
Angielska biurokracja napewno bedzie troszke trwac, wiec prosze o cierpliwosc, bede informowal na bierzaco.
Adres Dojo:
Kaizen Martial Arts Academy
West Leeds Dojo
Second Floor
Swinnow Grange Mills
Stanningley Road
Leeds LS13 4EP
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam !! Sztuki walki to doskonaly sposob na utrzymanie (poprawienie kondycji), doskonala zabawa i niesamowity relaks po pracy. Przede wszystkim niesamowicie skuteczna forma samobrony dla KOBIET, ktore nie maja zazwyczaj szans w walce w zwarciu (sa oczywiscie wyjatki, ale to tylko maly procent). Trening z "duzymi" facetami pozwala pokonac strach i znalezc ich slabe punkty, ktore w razie potrzeby mozna bezwzglednie wykorzystac !!
Argumentow "za" jest jest mnostwo, wystarczy tylko chciec, a napewno nie pozalujecie.
Tak na marginesie, jakie dni komu pasuja i jakie godziny ?? (pomocne aby ustalic odpowiednie godziny treningow ktore by pasowaly kazdemu)
Dzieki z gory
Mi pasuje Poniedzialek, Czwartek, Piatek, Sobota. Poza Sobota w godzinach jedynie after 18:00 poniewaz nie jestem z Leeds i musze dojechac pociagiem na zajecia.
W Soboty – anytime.
Kiedy bedzie wiadomo jakie sa ceny?
Julka
Hej,
W ciagu tygodnia to zdecydowanie ok lub po 18-stej a ta sobota to nieglupi pomysl gdyz wiekszasc z nas w soboty nie pracuje wiec jest to dobry dzien na relax. 😈 .
Co do cen to po rozmowie z wlascicielem klubu stawki sa jakby narzucone po 4,50 £za trening. W tym klubie cwiczy kilka stylow, jest to szkola sztuk walki wiec ma ujednolicony system. Plusem tego ze jest to budynek do sztuk walki, sa tam dwie sale z matami i sprzetem na stale wiec niema takiego cyrku jak w owych angielskich Sports Centre’s ze trzeba rozkladac i skladac maty przed i po treningu i wchgodzic i schodzic z maty co do minuty. Pozatym tam wszystkie sekcje aikido zycza sobie srednio po 6,50£ za trening bo trzeba osobno placic na wejsciu do budynku i osobno prowadzacemu.
Jesli chodzi o dlugosc treningu to mysle ze 1,5 h bedzie najlepsze gdyz jest to wystarczajaco duzo czasu zeby sie zmeczyc a jednoczesnie nie znudzic ;P
pozdrawiam
Witam,
Ja się chętnie piszę, szczególnie w soboty.
Serio
Soboty yes, yes, yes:)
W soboty to z kolei my raczej odpadamy 🙂
Chyba ze jakos pozniejszym popoludniem, bo moj On do ok 13-14 pracuje a ja do 16 sie pilnie ucze 🙂
Wiec tak ogolnikowo mowiac pasuje nam w kazdy dzien byleby nie wczesniej jak o 16 🙂
Mi pasuja wieczory,18 lub pozniej, ale tylko w ciagu tygodnia.Ile planujesz treningow w tygodniu ?
Myslimy o standardowo dwoch treningach w tygodniu, zdecydowanie po poludniu. Pewnie we wtorek wieczor bede wiedziec cos wiecej po rozmowie z wlascicielem sali. 🙄
pozdrawiam
Wykorzystaliscie panowie kiedys Aikido na ulicy?
Wykorzystaliscie panowie kiedys Aikido na ulicy?
Jacek Wysocki powiedzial kiedys podczas treningu: "a na ulicy to palec w oko przeciwnika i w nogi…"
Wobec silnego i zdeterminowanego przeciwnika, znajomosc jakiejkolwiek sztuki walki moze pomoc jesli jestes naprawde dobry. Tak naprawde liczy sie wowczas przygotowanie fizyczne i psychiczne a nie znajomosc wyrafinowanych technik. A wobec broni lub przewagi liczebnej, nawet mistrz powinien szukac mozliwosci ucieczki.