Strona główna Działy Czarna lista CO ZROBIC Z Tą SPRAWą?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Iza
    Participant

Ja bym na twoim miejsu napisala oficjalne zazalenie do lini przewozoewj (zdaje sie ze metro) i na policje, serio. Moze sprawdz jeszcze w citisen advise. Walcz o swoje prawa. Pamietaj o dniu , godzinie, wygladzie kierowcy i swiadkach jesli mozliwe.
    Za deskryminacje, plci, narodowosci…. ponoszone sa konsekwencje. A mysle ze to bylo przyczyna takiej sytuacji.

v-tec
    Członek

Bez przesady, policja nie będzie ścigać kierowcy za to że odjechał gdy pasażer rozmieniał pieniądze. Napisz skargę do operatora linii i napisz że życzysz sobie aby przeprowadzili rozmowę z kierowcą. Dodaj że chętnie przyjmiesz czek na kwotę wydaną na taxi.
    Ja miałem raz podobny przypadek w londynie, proszę o bilet a kierowca (był w turbanie) mówi że mam kupić w automacie, wyszedłem z autobusu i gdy automat wypluwał bilet [b:e4a58a49fc]cholerny ciapek[/color:e4a58a49fc][/b:e4a58a49fc] TO JEST OKREŚLENIE RASISTOWSKIE V-tec[/color:e4a58a49fc]… odjechał. Na szczęście był to bus miejski więc na następny długo nie czekałem.

100%polak
    Participant

A ja tylko znam przypadek ze kierowca odjechal rano 5 minut wczesniej ,pasazerowie sie poskarzyli i kierowca polecial.Ale to nie bylo w Yorkshire.Jesli masz rachunek za taksówke,powinni ci zwrócic pieniadze tak jak tym pasazerom którzy inaczej nie dojechaliby na czas do pracy.

anetta malek
    Participant

Powiedzmy szczerze-nie spodobała mu sie twoja buśka. Ja wielokrotnie machałam kierowcom przed nosem 10-ciofuntówką i nigdy nie czekałam na następny autobus. Nawet jak kierowca nie miał wydać, to w czasie podróży zawsze sie ktoś dosiadał i kupował bilet. Na resztę sie więc uzbierało. Może "facet" miał przykry incydent z obcokrajowcami i ich nie lubi, albo ty byłeś za mało przekonujący. Zgrabną blondynką czy brunetką nie jesteś, więc pięknymi oczami nie mogłeś go oczarować. Poza miastem kierowcy autobusów nie mają dużej gotówki ze względów bezpieczeństwa. Dużo też ludzi ma bilety tygodniowe lub miesięczne. Zawsze lepiej mieć przy sobie jakieś drobne, albo płacić nominałem nie większym niż 5 funtów. Jesteśmy w Wielkiej Brytani. Takie historie zdarzają się każdego dnia, a ty byłeś tylko jedną z jej ofiar.

cheeky girl
    Participant

A mi sie zdazylo, ze kierowca nie mial drobnych i pozwolil mi jechac za darmo 😉

KrzysiekzSiedlec
    Participant
    "anetta wrote:

Powiedzmy szczerze-nie spodobała mu sie twoja buśka.

No może laską z wylewnym biustem nie jestem ale brzydalem też nie 192cm wzrost 89kg wagi brunet , brodę mam ogoloną ubrany byłem schludnie bez efektów , może koles lubi dziwaków a ja wyglądałem normalnie

Nawet jak kierowca nie miał wydać, to w czasie podróży zawsze sie ktoś dosiadał i kupował bilet.

Też miałem często takie sytuacje i kierowca kazał kupić bilet później bo niema akurat wydać , zdarzało mi się też darować kierowcy jak brakowało mu wydać kilkadziesiąt pensów to żeby nie blokować kolejki .
    Co za burak z tego wczorajszego kierowcy ….

Może "facet" miał przykry incydent z obcokrajowcami i ich nie lubi, albo ty byłeś za mało przekonujący.

A niech sobie ma i okres on jest w pracy i wszelkie zachowania niestosowne są i będą ukarane.

Baggins
    Participant

[quote:45172a57a4]Powiedzmy szczerze-nie spodobała mu sie twoja buśka. Ja wielokrotnie machałam kierowcom przed nosem 10-ciofuntówką i nigdy nie czekałam na następny autobus. Nawet jak kierowca nie miał wydać, to w czasie podróży zawsze sie ktoś dosiadał i kupował bilet.[/quote]

NO to jest dopiero rada i wielki powod do chwaly. Ch… mu w d…., on nie jest od oceniania wygladu tylko od tepego jezdzenia w kolko. Pisz skarge za skarga az dojdzie do skutku. Masz nr tego busu czy cos? tepic trza takich baranow

KrzysiekzSiedlec
    Participant

właśnie wysłałem skargę na typa wszystko opisałem dokładnie wysłałem listem poleconym wiec nie wymigają sie . Mieszkam tu już 2 lata i nikt jeszcze tak mnie nie zlekceważył.

tonieja
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

[quote:3f572ea6a9]Powiedzmy szczerze-nie spodobała mu sie twoja buśka. Ja wielokrotnie machałam kierowcom przed nosem 10-ciofuntówką i nigdy nie czekałam na następny autobus. Nawet jak kierowca nie miał wydać, to w czasie podróży zawsze sie ktoś dosiadał i kupował bilet.

NO to jest dopiero rada i wielki powod do chwaly. Ch… mu w d…., on nie jest od oceniania wygladu tylko od tepego jezdzenia w kolko. Pisz skarge za skarga az dojdzie do skutku. Masz nr tego busu czy cos? tepic trza takich baranow[/quote]

Autobus ktory mnie zabieral do domu po pracy, regularnie nie zatrzymywal sie na przystanku, chociaz to byl wlasciwy przystanek a ja prawidlowo sygnalizowalem chec przejazdzki ;). A ze jezdzil tylko co godzine to doprowadzal mnie do szewskiej pasji. Po napisaniu paredziesieciu skarg wielu kierowcow tej linii zatrzymywalo sie na przystanku nawet gdy byl pusty.
    Tylko ze zajelo mi to okolo pol roku chyba.

Powodzenia.

jackyl
    Participant
    ”cheeky wrote:

A mi sie zdazylo, ze kierowca nie mial drobnych i pozwolil mi jechac za darmo 😉

a mi sie zdarzylo ze taksiarz nie mial wydac reszty i mialem kurs za darmo 🙂

Baggins
    Participant

[quote:5205d4e6d5]a mi sie zdarzylo ze taksiarz nie mial wydac reszty i mialem kurs za darmo 🙂
    [/quote]

i co? zlozyles juz skarge?

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

[quote:f22170fb76]a mi sie zdarzylo ze taksiarz nie mial wydac reszty i mialem kurs za darmo 🙂

i co? zlozyles juz skarge?[/quote]

prawie, utknalem na 74 stronie

Anonim
    Gość

KrzysiekzSiedlec wrote:

Dzisiaj wieczorkiem wracałem z Pontefract autobusem a raczej miałem zamiar wrócić do Leeds. Czekałem cierpliwie autobus przyjechał wsiadam proszę o bilet do Leeds i daje kasę kierowcy a ten mi że nie weźmie tych pieniędzy ode mnie (10 funtów) w jednym banknocie bo to "dużo" i nie będzie mi wydawał reszty ) 😯 😯 mówi nie ma tyle wydać bzdura widziałem że miał . gada coś żebym poszedł do sklepu tu blisko i rozmienił a potem wrócił mamy jeszcze czas dorzuca . Za mną były jeszcze 3 osoby wiec wysiadłem wszedłem do budynku Bus Station i …………….. usłyszałem jak zamykają sie drzwi w autobusie i autobus rusza 😮 …. A ten za…. ny kierowca z głupim uśmieszkiem patrzy się na mnie i tyle widziałem ten autobus . Wkó….. idę do dyżurnego ruchu i pytam się o imię i nazwisko kierowcy z tego kursu ale to tylko cieć co pilnuje stacji i nie powie mi nic. następny autobus do Leeds za 3.5 godz. idę na taxi a oni 25 F za kurs. 😯 Rezultat wróciłem taxówką bo się śpieszyłem. Ale nie daruję mu tego jutro wracam tam i robie im dym . 👿

Co za pajac! (ten kierowca). Chyba bym mu scene zrobila 😀 czy umie liczyc do dziesieciu albo ze to nie moj problem, ze on nie ma wydac reszty.

KrzysiekzSiedlec
    Participant

Nie ujdzie mu to na sucho narobiłem mu juz koło du….. wysłałem skargę na typa znam jego imię i nazwisko podałem im wszystko jak nie odpowiedzą do tygodnia to znowu wyśle list i tak w kółko aż mi dadzą satysfakcjonującą odpowiedź i zwrot kasy za taxówkę.

fatamorgana
    Participant

Tak trzymać! Dokręć śrubę chamowi! 😆 😈
    Bardzo jestem ciekaw, jak by to wytłumaczył?
    Że miał ochotę zrobic komus kawał? 😯
    No bo logicznie sie nie bardzo da… 😕

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.