Strona główna Działy Hyde Park Dziewczyny!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    dj_nair
    Participant

… to spoko powodzenia …
    PamiEtajcie ze macie wolny wybUr gdzie mieszkacie,pracujecie i z kim siE zadajecie(wiec jak mozecie to oceniaC kto lepszy lub gorszy)…
    Pozdro all…

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dafunkonline wrote:

fata.. czarny nie jest rasistowskim określeniem, ale faktem jest, że nie jest poprawne politycznie..

No nie, nie zgodzę się. "Czarny" jest jak najbardziej poprawny (nie "czarnuch"). Za to "murzyn" stało się jakoś niepoprawne. 😉
    Oni sami o sobie mówią "black man". Przecież nie powiem "afroamerykanin" o kimś kto jest brytyjczykiem.

dafunkonline
    Participant

czarny rzeczywiście jest bardziej poprawny od murzyn.. ale murzyn czy cygan to określenia i formy, które zakotwiczone są w naszym języku i tudno będzie z tym walczyć…
    a czarny okazuje się być nie na miejscu, ale czasy sie zmieniaja i pewnie za 20 lat bedziemy potepiac rzeczy o ktorych dzisiaj mozna mowic bez skrepowania… wiem ze nadgorliwosc w tolerancji nie zawsze wychodzi na dobre i dlatego sam uzywam okreslenia czarni…
    fata troszke przesadzil z tym rasizmem…
    ale my tu o kolorach a mialo byc o anglikach 😀

derailed
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Uxbridge wrote:

dafunkonline wrote:

fata.. czarny nie jest rasistowskim określeniem, ale faktem jest, że nie jest poprawne politycznie..

No nie, nie zgodzę się. "Czarny" jest jak najbardziej poprawny (nie "czarnuch"). Za to "murzyn" stało się jakoś niepoprawne. 😉
    Oni sami o sobie mówią "black man". Przecież nie powiem "afroamerykanin" o kimś kto jest brytyjczykiem.[/quote]

Ja kiedys sie spotkalem z okresleniem nastepujacym:
    czarno-kolorowi-afroamerykanscy-murzyni…
    Choc w warunkach europejskich powinno byc afroeuropejscy… 8)

Nazewnictwo poza kregiem ludzi badanych jest jak najbardziej ok, murzyn, czarny itd sa przyjete w swiecie i powszechnie uzywane przeciez. W kregu ludzi badanych jezeli to powiesz to nie wiesz tak naprawde co moze sie stac. 😆
    A tak przy okazji to zabawne ze oni sie tak do siebie odnosza (czarnuch) a jak ktos innej masy i koloru tak do nich powie to chca go zarabac. Walcza z rasizmem slownym a sami w stosunku do siebie nie sa lepsi…
    Pewnie to ta ideologia pod nazwa RESPECT… 😉

SZAKUNECEK to all of ya… 8)

fatamorgana
    Participant

derailed wrote:

Ja kiedys sie spotkalem z okresleniem nastepujacym:
    czarno-kolorowi-afroamerykanscy-murzyni…
    Choc w warunkach europejskich powinno byc afroeuropejscy… 8)

Nazewnictwo poza kregiem ludzi badanych jest jak najbardziej ok, murzyn, czarny itd sa przyjete w swiecie i powszechnie uzywane przeciez. W kregu ludzi badanych jezeli to powiesz to nie wiesz tak naprawde co moze sie stac. 😆
    A tak przy okazji to zabawne ze oni sie tak do siebie odnosza (czarnuch) a jak ktos innej masy i koloru tak do nich powie to chca go zarabac. Walcza z rasizmem slownym a sami w stosunku do siebie nie sa lepsi…
    Pewnie to ta ideologia pod nazwa RESPECT… 😉

SZAKUNECEK to all of ya… 8)

Derailed, nie wiem czy wiesz, ale takim tłumaczeniem nic nie osiągniesz, ponieważ do pewnego człowieka ono i tak nie dociera.
    Na nic wszelkie artykuły, cytaty, uproszczenia językowe istniejące w ludzkiej, powszechnej świadomości itp…
    Uważaj, abys się nie wplątał w bezsensowną wymiane argumentów za i przeciw z tym człowiekiem, bo skończy się tak, że nazwie Cię idiotą i tyle z tego będziesz miał. 😆 😆 😆
    Nadgorliwie nawiedzonych należy omijać…

derailed
    Participant

fatamorgana wrote:

Derailed, nie wiem czy wiesz, ale takim tłumaczeniem nic nie osiągniesz, ponieważ do pewnego człowieka ono i tak nie dociera.
    Na nic wszelkie artykuły, cytaty, uproszczenia językowe istniejące w ludzkiej, powszechnej świadomości itp…
    Uważaj, abys się nie wplątał w bezsensowną wymiane argumentów za i przeciw z tym człowiekiem, bo skończy się tak, że nazwie Cię idiotą i tyle z tego będziesz miał. 😆 😆 😆

Ja tylko wyrazam opinie i nie mam zamiaru nic tu osiagnac. Nie mam takze zamiaru z nikim sie klucic. Jestem pokojowo nastawiony do wszystkich. Nie jestem rasista, a na mysli mialem tylko i wylacznie nazewnictwo…
    Czasami ludzia jest ciezko cos wytlumaczyc wiec tego nie robie…
    Ludzi nie zmienisz…

cheeky girl
    Participant

derailed wrote:

fatamorgana wrote:

Ja tylko wyrazam opinie i nie mam zamiaru nic tu osiagnac. Nie mam takze zamiaru z nikim sie klucic. Jestem pokojowo nastawiony do wszystkich. Nie jestem rasista, a na mysli mialem tylko i wylacznie nazewnictwo…
    [b:2dddaf9726]Czasami ludzia jest ciezko cos wytlumaczyc wiec tego nie robie…[/b:2dddaf9726]
    Ludzi nie zmienisz…[/quote]

A szczegolnie tym na forum 😉 😆 😆

Co do zwracania sie do ludzi to najlepiej zwracac sie i odnosic do nich tak [b:2dddaf9726]jak my sami bysmy chcieli by ludzie sie do nas zwracali[/b:2dddaf9726], czyli z odpowiednim szacunkiem i godnoscia!

derailed
    Participant
    ”cheeky wrote:

Co do zwracania sie do ludzi to najlepiej zwracac sie i odnosic do nich tak [b:55bf2d7b4a]jak my sami bysmy chcieli by ludzie sie do nas zwracali[/b:55bf2d7b4a], czyli z odpowiednim szacunkiem i godnoscia!

Racja, racja. Z domu wynioslem takie cos: Tych ktorzy Cie traktuja dobrze – traktuj dobrze, Tych ktorzy traktuja Cie zle – staraj sie nie traktowac w ten sam sposob…

I tak zyje, choc przyznam ze czasami jest ciezko

C’est la vie…

Marta Klecz
    Członek

dafunkonline wrote:

fatamorgana wrote:

Nie czytam dafunka, nie czytam dafunka, nie czytam dafunka…
    Stop.

:D[/quote]

😆

Zajebisty jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polskie chopaki sa najlepsiejsze…..

Anglicy tez sa fajni ale inaczej…. Jeden mnie zakrecil i zaden juz po nim nie zdolal……
    Anglikom sie naprawde wydaje ze sa lepsi! Nawet jak sie do tego nie przyznaja…

Moj kumpel Brytyjski Muzulmanin mnie rozbawil ze tych wszystkich angoli co strajkuja to by wylal, i zatrudnil polakow… 🙂

Co do angielek…..gdybym byla facetem to bym sobie nie zalowala przepychania ich dziurek…a co…. same sie prosza….
    Nawet te najlepsiejsze sa tak latwe do zdobycia…. no ale na zone….poleczke….(no chyba ze posluszna/dzika japonke/tajke)

Buziole

derailed
    Participant

Japonki sa bardzo fajne tylko strasznie piszcza w luzku… 😉
    Za duzo decybeli 😉 😉 😉

Marta Klecz
    Członek

A maja raczej ciasne? ??????????

…………………………………

czy raczej nie pytac………….?

derailed
    Participant

Marta wrote:

A maja raczej ciasne? ??????????

…………………………………

czy raczej nie pytac………….?

Dobra jestes 😆

Maja ciasne, ale jak klapsa dasz to wchodzisz przy drugiej fali 😉

v-tec
    Członek

Wątek się ciekawie rozwija…
    Admin będzie musiał chyba opatrzyć jakimś znaczkiem 18 czy coś
    Wykolejony nie wiedziałem że ty taki casanova jesteś

derailed
    Participant

8) Nie jestem casanova(no moze troche polotu mam – uwielbiam to slowo by the way 😆 ) tylko odpowiadam Marcie jak sie pyta. Ze mna mozna o wszystkim pogadac 8) Wykolejony – no troche jestem, stad tez ten nick. Kazdy jest walniety na swoj sposob… 😉

Baggins
    Participant

mialem kiedys mexykanke i miala w poprzek

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.