Strona główna Działy Hyde Park Dziewczyny!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    malgorzatka123
    Participant

Czy ktoras spotykala/spotyka sie z Anglikem? Zastanawiam sie jakie sa wasze doswiadczenia.Wiem ze kazdy czlowiek jest inny ale ja po swoich doswiadczeniach zaczelam myslec ze dzieli nas kulturowo zbyt wiele…Nie wiem moze nie trafilam na fajnych ludzi..
    Na poczatku zawsze bylo tak samo, urzekala mnie ich delikatnosc, niesmialosc, lagodnosc. Potem okazywalo sie ze za tym nic sie nie kryje, ze sa dosc pusci, ze ta delikatnosc i spokoj wynika z faktu ze wszystko jest cool, nice i dlatego nic ich nie zlosci nie denerwuje, wszystko jest w nich takie nijakie… Zawsze brakowalo mi w nich "czegos". No i to umilowanie to piwska i chodzenia "out" z kolegami..
    Nie no czy oni wszyscy sa tacy..?
    Zastanawiam sie wogole jakie sa wasze spostrzezenia jesli spotykalyscie sie z chlopakami innych nacji. Ja jak na razie coraz wiecej punktow przyznaje naszym chlopakom. Jak jest z wami? Zastanawiaja mnie zwlaszcza wasze doswiadczenia w dluzszych zwiazkach. jak i czy to sie sprawdza.

SAMIRAHINI
    Członek

Nie no czy oni wszyscy sa tacy..?

Hmm mysle, ze sa nawet gorsi:unikaja dentysty, myja sie tylko w sobote wieczorem, wypalaja dziury w tapicerce samochodowej, dlugia w nosie przy kolacji, bija swoje mlodociane ukochane, sa flegmatyczni, slinia sie jak Hugh Grant, lysieja jak ksiaze Karol i bog wie (oczywiscie ten anglikanski)co jeszcze.
    Dziwne pytanie…latwo tu o stereotypowa implikacje.
    Czy wszystkie Polki to blondynki?
    Czy kazdy Murzyn jest z Afryki?
    Czy kazdy kot ma zielone oczy??
    Zapewne z prostota i lekkoscia potrafisz odpowiedziec na powyzsze pytania a zatem i na zadane przez siebie sama.
    Pamietaj tez,ze wybieramy partnerow/towarzyszy zycia/przyjaciol kierujac sie jakims wlasnym wewnetrznym kluczem (lancuchem psychologicznych zaleznosci).Swiat naszej codziennosci i interakcji jest takim,jakim go sami budujemy przez pryzmat 'ego’

Emily
    Participant

Tak nie wrzucając każdego anglika do jednego worka… to większość ludzi, których widać na ulicy pasuje do tego opisu 😀 Chociaż ja nie myślę tutaj tylko i wyłącznie o facetach ale i kobietach… 😆

malgorzatka123
    Participant

zapytalam o wasze doswiadczenia..nie chce generalizowac. spotkalam kilku i mieli podobne wady dlatego pytam jak z wami.
    czy musisz byc od razu taka ironiczna?

SAMIRAHINI
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    malgorzatka123 wrote:

zapytalam o wasze doswiadczenia..nie chce generalizowac. spotkalam kilku i mieli podobne wady dlatego pytam jak z wami.
    czy musisz byc od razu taka ironiczna?

Nie musze…wszak istota jednostki jest przede wszytkim wolnosc wewnatrzna w cuglach madrosci 😆 😆
    Proponuje skoncentrowac sie na 2 ostatnich zdaniach mojej wypowiedzi.Nie widze tam ironi,raczej pomocna sugestie.
    Pozdrawiam

7sisters
    Participant

Cos rzeczywiscie jest na rzeczy. Nie probowalem wprawdzie znalezc sobie chlopaka wsrod Anglikow 😉 ale doswiadczenia jezeli chodzi o znajomych tez sa ciekawe.

Mamy w UK troche przyjaciol ale tylko jedna osoba wsrod nich jest Anglikiem – starsza pani. Na poczatku sadzilem ze trudnosc w nawiazywaniu kontaktow wynika z bariery jezykowej. Otoz nie! To samo zauwazyli nasi znajomi, para irlandzko-amerykanska. Dla Anglikow szczytem spoufalenia jest pojscie razem do pubu i, ewentualnie, bardzo formalny proszony obiad.

sky
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Dla Anglikow szczytem spoufalenia jest pojscie razem do pubu i, ewentualnie, bardzo formalny proszony obiad.

To jak oni się rozmnażają???

😈

SAMIRAHINI
    Członek

sky wrote:

7sisters wrote:

Dla Anglikow szczytem spoufalenia jest pojscie razem do pubu i, ewentualnie, bardzo formalny proszony obiad.

:twisted:[/quote]

Domyslam sie,ze przez podzial plechy… 😆

rudy_691
    Członek

SAMIRAHINI wrote:

sky wrote:

7sisters wrote:

:twisted:[/quote]

Domyslam sie,ze przez podzial plechy… :lol[/quote]

HAHAHAHAHA

jackyl
    Participant

ewentualnie znowu emigranci przychodza z odsiecza.. z pomocna reka.. i nie tylko 😉

derailed
    Participant

A w druga strone??? Panowie macie jakies doswiadczenia z angielkami???

Pytam bo jakas sie do mnie slini od tygodnia w biurze i zawraca mi gitare. Wczoraj podeszla i zapytala sie czy moge jej pomoc "przepchac dziurke". Ja zdziklem i pytam co??? A ona mi pokazuje dlugopis ktorego nie moze domknac bo do zatyczki napchala jakiegos syfu… 8)

To jest jakas masakra panowie…

jackyl
    Participant

a macie panowie, macie.. piekne 4 tygodnie, eh.. 🙂

na szczescie brak doswiadczen z maszkarami (sorry, atrakcyjnymi inaczej..) szukajacymi 'zapchajdziury’ po pijaku.. ;))

derailed
    Participant

jackyl wrote:

na szczescie brak doswiadczen z maszkarami (sorry, atrakcyjnymi inaczej..) szukajacymi 'zapchajdziury’ po pijaku.. ;))

Ona nie jest tak zla, jak na angielke bardzo ladna i zgrabna. Ale ja i tak wole nasze dziewczyny z nad Wisly. Polki maja to cos w sobie co saprawia ze chce sie zyc… 8)

mika
    Członek

witaj!!

probowalam zwiazac sie z Anglikiem jeszcze gdy mieszkalam w Londynie,ale jakoś nie wyszlo… mimo,że facet nie byl 'pusty’, wrecz przeciwnie!! jesli chodzi o wygląd też niczego mu nie brakowało,ale to jednak cudzoziemiec…inna kultura,inne korzenie.. choć znam perfect j.angielski,to nigdy nie bede w stanie wyrazic wszystkich uczuć i emocji jak w j.polskim!! a wiec zawsze będą niedopowiedzenia,nieporozumienia,itp.
    wole Polakow, są lepsi i gorsi,ale to zawsze 'swoj’ ;= 😀
    obecnie mam wspanialego chlopaka Krzyska i jestem super szczesliwa!!!
    pozdrawiam…

cheeky girl
    Participant

Sa tez fajni Anglicy, z ktorymi mozna sensownie porozmawiac na wiele tematow, posmiac sie, ale w wiekszosci przypadkow nabieraja dopiero odwagi po paru glebszych 😆 😆
    W porownaniu do panow z Polski czy innych krajow, badziej na poludnie to Anglicy jak dla mnie sa za bardzo na dystans i wlasnie malo odwazni. Potrzebuja duzo wiecej czasu na zaufanie drugiej osobie i zaakceptowanie. Ale trzeba im przyznac, ze sa mili i uczynni 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.