Strona główna Działy Babski kącik Tipsy Żelowe, Manicure biologiczny i chemiczny

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Marta Klecz
    Członek

dobra … a czy stylistka moze przyjechac do mnei do domu i mi zrobic paznokietki??????????

Agnieszka_77
    Participant

neeee….ale ty mozesz przyjechac do stylistki do salonu any time 🙂

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Agnieszka_77 wrote:

Agnieszka_77 wrote:

" wrote:

ela1981 no chyba nikt sobie tego TAK niewyobraza!!

zdziwilabys sie jakie oczekiwania czasami wobec stylistki posiadaja niektore klientki…[/quote]

no akurat bym sie nie zdziwila
    ale prawde gadasz 😉

pauli
    Członek

do blanka235 ta ewa robila mi paznokcie i to byl ostatni raz kiedy ja widzialam koszmar tragedia itd. nie polecam wole sie nie rozpisywac bo jeszcze tos z tego bedzie zlego

Pozdrawiam Wszystkich,
    gdyby ktos byl zainteresowany tipsami w Rochdale i Manchester to zapraszam do siebie. Robie w żelu i akrylu. Wiecej informacji a takze dane kontaktowe znajdziesz na mojej stronce http://pazurki-manchester.w.interia.pl

just28
    Participant

A ja skorzystalam z ogloszenia ktore pojawilo sie w dziale reklam i jestem zadowolona.Pani Monika polozyla zel na moja plytke i bylam bardzo zadowolona.Nie nosze tipsow wiec to co ona mi zaproponowala i zrobila bylo bardzo dobrym rozwiazaniem.I trzymalo sie dlugo 😀 .Na pewno wroce i moze naloze zel na paznokcie u stop bo to podobno bardzo modne 😀 Dziewczyna ma gabinet wiec nie trzeba sie blakac po czyims domu itd. A tak poza tym wykonuje tez inne zabiegi kosmetyczne, bo to kosmetyczka jest nie tylko paznokieciarka. Ja polecam.Aha i nie jest to kryptoreklama zadnego typu, po prostu zadowolona klientka jestem 😀 😀

Elena
    Participant

Agnieszka_77 wrote:

ela1981 wrote:

a wszystko dlatego, ze zelem czy akrylem modelujesz jego ksztalt czego nie mozesz zrobic na naturalnym (nie chodzi o pilnik).

zel czy akryl nie modeluja ksztaltu naturalnego paznokcia a tylko go przedluzaja, to znaczy ze z szerokich paznokci nie mozna np. zrobic waskich i odwrotnie jezeli ktos tak to sobie wyobraza…:)[/quote]

🙂 I tutaj niespodzianka. Nic bardziej błednego.
    Stylizacja paznokci polega własnie na nadawaniu idealnego kształtu, ktorym nie obdarzyla nas natura. Do tego celu uzywamy akryl lub zel.
    Modelujemy tymi produktami tak, aby uzyskac wszystkie krzywe c.
    Wybieramy technike tips lub forma w zaleznosci od kształtu naturalnego paznokcia.
    Dopracowujemy tunel(jedna z krzywych c) ktory zwęża, wysmukla optycznie np. szerokie paznokcie.
    Zadaniem stylistki jest nie tylko przedłuzenie naturalnych paznokci ale rowniez odpowiednie ich wymodelowanie .
    I tu jest cala idea stylizacji.
    Paznokcie wcale nie muszą być dlugie.
    Dobra stylistka wykona je tak, aby były wygodne, subtelne
    o naturalnym wygladzie.
    Dodatkową zaletą jest to, ze możemy dokonac rekonstrukcji zniszczonych, obgryzionych paznokci.
    A jak wiemy dłonie i zadbane paznokcie to ozdoba eleganckiej kobiety. 😉 🙂

ela1981
    Participant

Elena wrote:

Wybieramy technike tips lub forma w zaleznosci od kształtu naturalnego paznokcia.

od ksztaltu? ja bym powiedziala i od dlugosci, bo na obgryzionym do skory paznokciu nie jestes w stanie uzyc formy, tylko i wylacznie przedluzyc na tipsie

Elena
    Participant

Witaj:) Oczywiscie ze jestes w stanie dokonac takiej rekonstrukcji. Przedluzasz lozysko przy uzyciu formy wykorzystując akryl kamuflaż;)
    I po klopocie. Pazurki jak nowe;)

Mozliwe ze nie wszystkie metody ktorymi pracujemy w Polsce są wykorzystywane tutaj w tym kraju 😉
    Pozdrawiam.

Agnieszka_77
    Participant

[quote:80c2282cbf]od ksztaltu? ja bym powiedziala i od dlugosci, bo na obgryzionym do skory paznokciu nie jestes w stanie uzyc formy, tylko i wylacznie przedluzyc na tipsie[/quote]

przy bardzo obgryzionym paznokciu stosujemy formy, jezeli paznokcia naturalnego jest bardzo malo, mozna zrobic zaczepke na opuszku i pod nia podlozyc forme, nastepnie mozna uzyc akrylu lub zelu kamuflujacego.

na stronie bodajze 2giej mojego blogu znajdziecie zdjecia z uzyciem kamuflazu

http://nailsbyagnes.blog.co.uk

Agnieszka_77
    Participant

[quote:721aec7bb6]Mozliwe ze nie wszystkie metody ktorymi pracujemy w Polsce są wykorzystywane tutaj w tym kraju 😉 [/quote]

to prawda, ze bardzo rzadko spotyka sie tutaj stylistki pracujace z forma, o kamuflarzu nie wspominajac… tutejsze NAIL SHOP-y przypominaja raczej NAILS FACTORY- full set w 20 minut, przy uzyciu frezrki, z minimalna dbaloscia o klienta, ciagle wiekszosc uzywanych zwlaszcza w azjatyckich punktach, akryli zawiera w wielu krajach juz niedozwolone MMA… porazka…

Elena
    Participant

Tak slyszymy to z opowieści i przyznaje, ze zastanawiamy sie jak z takich uslug korzystaja – a na dodatek sporo za to coś placą;)

Dlatego tez nasze eleganckie kobietki 🙂 napewno beda zadowolone z uslug polskich stylistek, ktore tak jak kosmetyczki i fryzjerki sa o wiele lepiej wykwalifikowane do zawodu 🙂

Wracając do bardzo obgryzionych pazurków – ja preferuje rekonstrukcje akrylem.
    Lepiej wyprofilujemy nim ksztalt i tunel. Poza tym produkt ten ma wieksza wytrzymalosc na tego rodzaju zabiegi.

Agnieszka_77
    Participant

nie tylko nasze kobietki, ale rowniez rosjanki, lotyszki, litwinki i rmunki…
    ja pracuje tylko i wylacznie na akrylu… 😀

Agnieszka_77
    Participant

[quote:f75a1e6829]A zeby przedluzyc mocno obgryzione paznokcie najpierw klade zel na skore tworzac zaczepke na forme, pozniej oczywiscie przedluzam paznokcie na formie calosc pokrywam kamuflazem. [/quote]

no to chyba sie zrobilo forum pazurkowe he he…
    jak to- najpierw przedluzasz na formie, a potem kamuflaz?? znaczy sie najpierw szkielet i na to kamuflaz?

Agnieszka_77
    Participant

ja zazwyczaj nie robie szkieletu, no chyba, ze paznokiec ma 3mm dlugosci … docinam forme tak, ze pasuje do paznokcia, kamuflaz, biala koncowka, na to clear… ENTITY 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.