Strona główna Działy Hyde Park WSTYD MI ZA WAS CWANIACZKI!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Marta Klecz
    Członek

Kochani … ale o czym tu mowa…
    Wiadomo jest prawo – sa zasady …trzeba placic….
    Ale fanatyzmem jest wyzywac, przeklinac … to jest dopiero zlo.
    Ja sie bardziej boje fanatykow niz tych co road taxow nie placa….

prawdziwymi antysocjalami to sa wlasnie ci co wynajduja sobie innych do tego by ich wyzywac, ponizyc…pouczac….pograzac…
    przeciez mozna normalnie po ludzku pogadac …wyrazic swoja opinie niekrzywdzac innych.

v-tec
    Członek

[quote:d44887d904]"Polactwo" z Was wylazi moi drodzy. [/quote]
    Jeżeli dobrze rozumiem polactwo to największa jego dawka wylazła z ciebie

Marta Klecz
    Członek

a przeszlo mi przez mysl ze ci co wyzywaja i krzycza przeciwko innym…tak naprawde boja sie ze ktos sie do nich przy…li….

A tak robia sztuczne zamieszanie…zeby odwrocic wzrok od siebie….

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zenek_bochenek wrote:

Nic bardziej nie wkurza uczciwego czlowieka jak podatki. Placac je pocieszamy sie w myslach "ja place – kazdy placi". Niestety nie zawsze tak jest. Po raz kolejny zbliza mi sie termin motor tax. Po raz kolejny pojde na poczte i uczciwie zaplace prawie 200 funciakow na kolejny rok. Lecz szlag jasny mnie trafia gdy jadac sobie ulica za ktorej korzystanie zaplacilem jak kazdy uczciwy obywatel widze grupe januszow jadacych autem na polskich rejestracjach. Dalczego taki januszek-cwaniaczek jezdzi sobie po drogach za darmo? Bo mysli ze mu wolno! Otoz panowie januszki-cwaniaczki jezdzacy w 5 do i ze swoich warehouse’ow. Mylicie sie!UK to jest taka wyspa w Europie ktora nie podpisala ukladu z Schengen wiec kontrola graniczna nadal tu obowiazuje. Mozecie jezdzic wiec przez ograniczony okres czasu. Nazwijcie mnie kanalia, zdrajca, zydem i cyklista, ale nie mam zamiaru wiecej placic za tych frajrow ktorzy mysla za zaoszczedza kilka funtow.
    Jakby tego bylo malo dzisiaj przeczytalem na stronie BBC ze polaczki-cwaniaczki pobieraja child benefit w UK i jednoczesnie 50zl zasilku rodzinego z ZUSu w Polsce!!!!! Rece opadaja nad glupota tych debili!! Czy wy palanty nie zastanowiliscie sie czy warto pojsc siedziec za 50zl miesiecznie??? Toz to nie jest nawet 10funtow!!! Ludzie nie robcie nam-porzadnym obywatelom wstydu! I znow poszlo w swiat ze Polak to zlodziej!!! Wstyd , wstyd, wstyd. Znowu wstyd bycia Polakiem. Przykre to ale jakze prawdziwe.
    podaje link do bbc:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7007163.stm

gownami gadasz

choc jest w tym doza prawdy, sposob jej wyrazenia jest niedopusczalny no ale jak ma byc inaczej skoro sam siebie chcesz nazywac kanalia, zdrajca, zydem i cyklista a potem porzadnym obywatelem.
    ……………Nazwijcie mnie kanalia, zdrajca, zydem i cyklista………………….
    ………….Ludzie nie robcie nam-porzadnym obywatelom wstydu…………….

p
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zenek_bochenek wrote:

No tak. Widze, ze moj post wzbudzil troche kontrowersji. Dziwne, ze nikt nie przyznal mi racji co do tego ze wyludzanie podwojnych benefitow to zlodziejstwo. Mialem nadzieje, ze nie wszyscy jestesmy kombinatorami, cwaniakami i oszustami. Po raz kolejny stwierdzilem, ze niestety sie myle. Gwozdziem do trumny w ktorej spoczywa sobie moja nadzieja stal sie topik niejakiego p:

nie no klient popłynął… ha,ha
    jak ci żal to przywież sobie auto z polski i zapierdalaj do councilu po benefity a nie siej propagandy, kto kombinuje ten ma!

Kto kombinuje ten ma. Jakie to ladne slowo "kombinuje".
    Zastepuje ono slowo "kradnie" a znaczy przeciez w tym przypadku to samo.
    Jak to nazwal chyba Ziemkiewicz – "Polactwo" z Was wylazi moi drodzy.
    E.O.T – please!

😯 😯 no teraz jeszcze lepiej, widze że nowe zamienniki słow polskich mamy??? kombinuj=kradij
    no ja od razu dożywocie bym dawał, a dla niektórych którzy chcą poprawić sobie byt to i nawet karę śmierci! 😆
    poprosty niektórzy są bardziej zaradni i to wykorzystują, bo dlaczego by nie?!? patrz np. rząd RP to dlaczego normalni ludzie nie mają wykorzystać niektórych okazji?
    ps. pracuje w warehousie 🙂 opłacam 2 (DWA) auta w Anglii i nie mam żadnych benefitów bo mi sie poprostu nie chce załatwiać ale ludzi którzy są troche obrotni i potrafią to wykorzystać nie porównałbym do ZŁODZIEJI!!!

ColumbijczyK
    Participant

zenek_bochenek wrote:

Nic bardziej nie wkurza uczciwego czlowieka jak podatki. Placac je pocieszamy sie w myslach "ja place – kazdy placi". Niestety nie zawsze tak jest. Po raz kolejny zbliza mi sie termin motor tax. Po raz kolejny pojde na poczte i uczciwie zaplace prawie 200 funciakow na kolejny rok. Lecz szlag jasny mnie trafia gdy jadac sobie ulica za ktorej korzystanie zaplacilem jak kazdy uczciwy obywatel widze grupe januszow jadacych autem na polskich rejestracjach. Dalczego taki januszek-cwaniaczek jezdzi sobie po drogach za darmo? Bo mysli ze mu wolno! Otoz panowie januszki-cwaniaczki jezdzacy w 5 do i ze swoich warehouse’ow. Mylicie sie!UK to jest taka wyspa w Europie ktora nie podpisala ukladu z Schengen wiec kontrola graniczna nadal tu obowiazuje. Mozecie jezdzic wiec przez ograniczony okres czasu. Nazwijcie mnie kanalia, zdrajca, zydem i cyklista, ale nie mam zamiaru wiecej placic za tych frajrow ktorzy mysla za zaoszczedza kilka funtow.
    Jakby tego bylo malo dzisiaj przeczytalem na stronie BBC ze polaczki-cwaniaczki pobieraja child benefit w UK i jednoczesnie 50zl zasilku rodzinego z ZUSu w Polsce!!!!! Rece opadaja nad glupota tych debili!! Czy wy palanty nie zastanowiliscie sie czy warto pojsc siedziec za 50zl miesiecznie??? Toz to nie jest nawet 10funtow!!! Ludzie nie robcie nam-porzadnym obywatelom wstydu! I znow poszlo w swiat ze Polak to zlodziej!!! Wstyd , wstyd, wstyd. Znowu wstyd bycia Polakiem. Przykre to ale jakze prawdziwe.
    podaje link do bbc:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7007163.stm

Jezdze na polskich blachac i jestem z tego dumny, nikt nie musi sie z tego cieszyc, nie jezdze do warehousow, ale jesli nawet bym jezdzil to co to za roznica? place jak kazdy podatki roznego rodzaju, mieszkam tutaj i jest mi dobrze, oczywiscie jesli trzeba bedzie to wykupie normalnie road tax i ubezpiecze auto, to zaden problem, mile juz mam, tylko swiatla pozamieniac -chodzi o kierunek… wypowiedz doslownie totalnie destrukcyjna…musze sobie z columbii jakies autko przywiezc to chociaz bede januszem z columbijskimi blachami;p

v-tec
    Członek

I znowu zaczyna się o benefitach 😕
    Moi wszyscy mądrzy inaczej: aby otrzymywać benefity nie trzeba nic 'kombinować’. Wypełnia się wniosek i dostaje (albo nie). Wydaje się wam że jak się przykombinuje to dostanie się pieniądze, a jak nie to nie – g+++o prawda! Przepisy jasno określają warunki przynania benefitów i kombinowanie nie ma tu nic do rzeczy. Kombinować to trzeba jak chce się s++ć a nie ma papieru

p
    Członek

no to jest wtedy problem 😯 ale zawsze można poszukać jakiegoś liścia 😆

Baggins
    Participant

albo palcem i o sciane

fatamorgana
    Participant

Zdaje się, że nie chodzi tyle o same benefity, ale o nieuczciwe z nich korzystanie . Np. pobieranie i tu i w Polsce na dzieci, właśnie o tym było głośno przez dziennikarzy z BBC i w polish TV też to pokazali.
    Wynikało z tego, że teoretycznie nie ma takiej możliwości, bo nastepuje sprawdzanie w Polsce czy już ktoś nie pobiera takiego zasiłku, ale okazuje się, że angielskie urzędy (mimo tego że urzędnicy tam są dobrze opłacani V-tec… 😆 😉 ) po prostu słabo dokonują owego sprawdzania w Polsce i stąd podwójne beneficiki dla "zaradnych inaczej" czy "kombinatorów", czy jak ich tam zwał (no ja obstawiam jednak bardziej "złodziei"/wyłudzaczy"- nazywajmy rzeczy po imieniu).
    Na pociechę jednak dodano, że w przypadku nieuzasadnionej wypłaty trzeba będzie to oddać moi drodzy… 😉

v-tec
    Członek

Strraaszni oszuści którzy wyłudzają aż 50 zł (mniej niż Ł10) miesięcznie (tyle wynosi w Polsce zasiłek rodzinny). Od razu na gałąź z takimi!!

Uxbridge
    Członek

v-tec wrote:

Strraaszni oszuści którzy wyłudzają aż 50 zł (mniej niż Ł10) miesięcznie (tyle wynosi w Polsce zasiłek rodzinny). Od razu na gałąź z takimi!!

Oszustwo jest oszustwem V-tec. Jak ci dziecko podprowadzi funta z portfela to tez to zlekcewazysz i nie nazwiez kradzieza?
    To ze zasilek jest 50 zl to znaczy ze nie ma co ich potepiac?
    Sieganie po cudze to nie kwestia kwoty tylko mentalnosci. Kto siega po 50, siegnie tym bardziej po 500.
    Polska mentalnosc polega miedzy innymi na tym, ze poblazamy zlodziejowi co lyknie pare zlotych (chociaz nie robi tego z nedzy), a domagamy sie surowych kar dla aferzysty co przywlaszcza setki tysiecy. Chociaz na taka odpowiednia kwote skusilo by sie pewnie z 80% tych "uczciwych". A nie kradna tylko dlatego, bo nie maja okazji.

ela1981
    Participant

v-tec wrote:

dokladnie, nie chodzi o kwote tylko o fakt podwojnego (nieprawnego) pobierania. Na galaz to moze niekoniecznie, ale jakies wnioski/kary napewno powinny zostac wysuniete.

fatamorgana
    Participant

Uxbridge wrote:

Oszustwo jest oszustwem V-tec. Jak ci dziecko podprowadzi funta z portfela to tez to zlekcewazysz i nie nazwiez kradzieza?
    To ze zasilek jest 50 zl to znaczy ze nie ma co ich potepiac?
    Sieganie po cudze to nie kwestia kwoty tylko mentalnosci. Kto siega po 50, siegnie tym bardziej po 500.
    Polska mentalnosc polega miedzy innymi na tym, ze poblazamy zlodziejowi co lyknie pare zlotych (chociaz nie robi tego z nedzy), a domagamy sie surowych kar dla aferzysty co przywlaszcza setki tysiecy. Chociaz na taka odpowiednia kwote skusilo by sie pewnie z 80% tych "uczciwych". A nie kradna tylko dlatego, bo nie maja okazji.

Bardzo słuszna wypowiedź.
    Dziwi mnie za to stanowisko V-teca i to nie dlatego, ze on lubi benefity, bo się należą.
    Dlatego, że tak kiedyś tu potępiał polskie kombinowanie i "załatwianie"… 😯 😉
    Polacy przywykli że jak coś zyskasz w nienależny sposób to oznacza że jesteś spryciarz a nie cwaniak i wyłudzacz/złodziej.
    Anglicy mają jednak lepszą mentalność.
    Polak powie: "przepisy są po to aby je obchodzić". (albo tak pomysli).
    Anglik powie raczej: "this is the law"…

Inna sprawa, ze takie lekkie podejście wszystkich do uzyskiwania pieniędzy, plus mała skutecznośc angielskich urzędów, spowodują w końcu problemy z tymi pieniędzmi z benefitów, co odbije się na…tych którzy je pobierają.
    Przecież państwo nie będzie wciąż ładować w wór bez dna- raczej postara się załatać dziurę.
    Ze wspólnej państwowej, darmowej michy nie mogą garściami brać wszyscy, bo w końcu braknie.

v-tec
    Członek

[quote:082b3828e7]Jak ci dziecko podprowadzi funta z portfela to tez to zlekcewazysz i nie nazwiez kradzieza?[/quote]
    Podejrzewam że nawet bym tego nie zauważył… 🙂
    A gdybym nawet zauważył to co, mam dzwonić na 999 żeby przyjechali na sygnale aresztować groźnego złodzieja? Przestańcie…

Oczywiście każda kradzież czy oszustwo jest złe, ale jak mam wybierać czy policja i inne służby mają poświęcać swoje siły na namierzanie takiego który nielegalnie dostał 50 zł czy raczej tego który okradł mi mieszkanie na Ł2,000+ to wybieram tę drugą opcję. To się nazywa gradacja.

PS. Podobnie zlekceważę 50-złotowego 'oszusta’ a oburzę się na kaczora który nocuje wraz z dworem w najdroższym hotelu na Manhattanie ($600 pppn).

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.