Strona główna Działy Mieszkanie Wszystko o Leeds City Council i council tax

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    fatemeh
    Participant

http://www.voa.gov.uk/council_tax/index.htm
    Na tej stronie mozecie sprawdzic council tax band wpisujac kod pocztowy 😀

makax
    Participant

czy moze ktos podac mi adres Housing Department w Leeds/Armley?? jesli istnieje podzial na dzielnice….
    Z gory dziękuję!!!

fatamorgana
    Participant

Nie jestem pewien czy na 100% to ich działka, ale filia C.C. jest na 2 Stocks Hill, Armley, LS12 1UQ.
    Jest to tzw. One Stop Center. Przyjmują rózne sprawy i podają dalej- do właściwych osób w urzędzie głównym.
    Czynne: Pon- Pt 8:30- 4pm, Śr. 8:30-3pm.

makax
    Participant

Dzieki!! tam juz bylam,ale odeslali mnie do Citizen Advice Bureau

fatamorgana
    Participant

W takim razie zgodnie z naszymi poradami w innych wątkach, lepiej albo tam, albo do głównego H. Dep. w C.C. bo mają tam specjalne biuro, w którym zgłasza się różne nieprawidłowości zw. z mieszkaniami- a tych nie brakuje nigdy.

sharoy_ss
    Członek

Gdzie zaplacic pierwsza wplate na council tax?

v-tec
    Członek

Wszystko masz opisane na council tax demand notice którą otrzymałeś. A jeśli nie otrzymałeś to zadzwoń do swojego councilu i poproś żeby ci przysłali. Można płacić direct debitem, przelewem na konto councilu, wysyłając czek, gotówką w kasie, przez telefon kartą kredytową i bóg wie jak jeszcze

ela1981
    Participant

polecam online http://www.leeds.gov.uk/epayments jesli oczywiscie podlegasz pod leeds

v-tec
    Członek

W ten sposób raczej nie zapłaci:

This service is currently unavailable due to essential maintenance work.

We apologies for any inconvenience caused.

Ale najbardziej podoba mi się linijka z tłumaczeniami (poniżej tego tekstu). Naprawdę nie wiedziałem że Azjaci używają tylu języków 🙂

Najlepiej płacić direct debitem w ratach, nie trzeba pamiętać a pieniążki same znikają z konta myk myk 🙂

ela1981
    Participant

he, he wpisalam adres, nie sprawdzajac czy dziala, bo zawsze tak place, cos zmieniaja, napewno dlugo to nie potrwa 🙂

slanting_eye
    Członek

nie wiem czy to standart ale ja mam do zaplaty 10 rat CT
    place przez internet

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    slanting_eye wrote:

nie wiem czy to standart ale ja mam do zaplaty 10 rat CT
    place przez internet

Tak, jest to standard – 10 rat.

Jak placisz DD to masz 12 rat (mniejsze, bardziej przyswajalne do zaplaty 🙂 )

neonka
    Członek

ile wynosi council w grupie A ?
    pytam, bo landlord nam powiedzial, ze dokladnie nie wie ile wynosi council, ale napewno jest w grupie A…hmmm… 🙄

HardcoR
    Participant

Zadzwon lub idź do One Stop Centre, podaj adres i dowiesz się dokładnie ile wynosi CT,

fatamorgana
    Participant
Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.