Strona główna Działy Prawo [Agencja] Nieudowodnione oskarzenie a zwolnienie z pracy

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    eprom
    Participant

Witam serdecznie.

Moj problem jest dość ineresujacy i nie doszukałem sie podobnego na forum, mianowicie. Jakiś czas temu w firmie, w której pracuje doszło do przestępstwa (Hakingu), pracodawca, który mnie zatrudnił (firma podwykonawcza) oskarżyła mnie o ten czyn, zawiesiła w obowiązkach i zastraszyła policja i wiezieniem, następnie zwolniono mnie dyscyplinarnie w mgnieniu oka. Gdy chciałem dowiedzieć się sie, o co chodzi informowano mnie tylko ze jestem zwolniony za próbę uzyskania jakiegoś hasła administratora. Jak zapoznałem sie później z dowodem mnie obciążającym, to są jakieś wydruki z komputerów. (brak zdjęcia i nagrań video). Podejrzanym stałem sie dlatego gdyż w tym czasie sprzątam to pomieszczenie. Przestępstwa dokonano w pomieszczeniu ogólnie dostępnym (kantyna). Dziwi mnie to ze zostałem zwolniony bez konkretnych dowodów. Z moich domysłów po prostu byłem niewygodny gdyż firma zatrudniła nowego pracownika i niemiała gdzie go ulokować, a pyzatym poczułem się poniżony, zniesławiony i niesłusznie oskarżony a pracodawca nie umiał się przyznać do swojego bledu i mnie wyzucil.

Tu kieruje swoja prośbę gdzie mogę się z ta sprawa zgłosić w Leeds, czy istnieje jakąś firma specjalizująca się w takich sprawach. Napisałem już meila do radcy prawnego w Leeds (adres znalazłem na forum) czy Department For Business tez tym się zajmuje. I mogę złożyć tam skargę na pracodawcę.

Z góry dziękuje za wszelaka pomoc w tej sprawie.
    Emil.

Cristiano
    Participant

Citizen Advice Bureau,
    Powodzenia

fatamorgana
    Participant

Faktycznie nietypowe..
    Chyba raczej hacking…a nie hawking.
    Poważne oskarżenie zwłaszcza, że potem ciągnie się to za Tobą jak cień, masz zrąbaną opinię itp… i w CV trzeba pominąć ten okres.
    Myślę, że oprócz wymienionego dobrym pomysłem będzie ACAS. Wielokrotnie doradzany i…skuteczny.
    http://www.acas.co.uk
    Pozdr.
    I powodzenia w dochodzeniu sprawiedliwości.

eprom
    Participant

Dzieki za adresy jesli cos jeszcze bedziecie mogi pomoc lub wpadnie wam cos do glowy bede wdzieczny.

Najfajniejsze jest to ze tego nie zrobilem…i z upotem osla firma sie mnie pozbyla, a pozarym tak jak napisal/a fata. ze jesli wpisze to w CV to bedzie sie to ciagnelo za mna, poprostu chce aby oczyszczono mnie z oskarzenia i przyznano sie do bledu (no i bede staral sie o odszkodowanie za straty moralne, dyskryminacje, i nieudowodnione oskarzenie).

Pozdrawiam
    Emil.

eprom
    Participant

Jak narazie wyslalem aplikacje do Department for Business. Jutro przejde sie do Citizen Advice Bureau (ciekawe co mam im powiedziec – improwizacja bedzie chyba ) a co do tego http://www.acas.co.uk – hmm to kurcze nie wiem jak sie mam tam zabrac – dzwonic na infolinie (kurcze angielski do bani troszke) ale sproboje.

Jak cos bedzie sie dzial to dam znac.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.