Strona główna Działy Hobby podroze dalekie i bliskie

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ewuski
    Participant

Bardzo przydatne, z mapkami.

Korzystales juz z tej stronki albo chodziles gdzies w okolicach?

iron
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewuski wrote:

w sobote sie wybieram, w okolice leeds to sprawdze 😀

ewelin
    Participant

fajna stronka 🙂 mogę sobie trochę powędrować 😉

ela1981
    Participant

fajna – podoba mi sie, ze pokazany jest stopien trudnosci (a jak sie z dzieckiem wedruje to wazne), tez napwno przetestujemy 🙂

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewuski wrote:

Ja korzystałem kilka razy, ale lekko sobie trasę modyfikowałem 😛

Stronkę polecam , bardzo przydatne informacje .

iron
    Participant

w niedziele odwiedzilem ciekawe miasteczko a scislej mowiac jaskinie nad brzegiem morza, polecam
    http://www.flamboroughuk.net/lev2/nlandg.html
    wiekszosc jaskin jest dostepna podczas odplywu
    http://www.accuweather.com/ukie/tides.asp?partner=accuweather&traveler=0&tideLoc=EGSR
    dobrze jest przyjechac na czas, zdjecia ktore pozostaly po owym wypadzie
    http://photos.carphonewarehouse.com/album/3205762
    bardzo mile wspomnienia przy niekoniecznie pieknej pogodzie,
    nastepnym razem wybieramy sie z piankami do plywania w zimnych wodach Anglii… 😆

ewelin
    Participant

wow ale tam slicznie, czy tam jechałeś??

fatamorgana
    Participant

Dla ścisłości: są to groty a nie jaskinie.
    Inny proces powstawania i inny rodzaj "dziury".
    Widzę, ze coraz więcej Polaków odkrywa uroki wschodniego wybrzeża. Kiedyś jeżdżono tylko do Scarborough ew. Whitby.
    Teraz "naszych" można spotkać juz nawet na Bempton Cliffs.

Zabrzanka
    Członek

[quote:19605bbd8d]wow ale tam slicznie, czy tam jechałeś??[/quote]
    ewcia to kiedy jedziemy? 😈

v-tec
    Członek

fatamorgana wrote:

Widzę, ze coraz więcej Polaków odkrywa uroki wschodniego wybrzeża. Kiedyś jeżdżono tylko do Scarborough ew. Whitby.

Eee, ja 1szy raz byłem na Flamborough Head jakieś 3 lata temu, krótko po przyjeździe do Yorkshire i 1szymi osobami które tam spotkałem była grupa Polaków zdaje się z Hull.
    A te Bempton to z czym to się je?

iron
    Participant

bylem 😉 i nowa wycieczke chce zaplanowac w gorki, napisze jak cos fajnego znajde 🙂

fatamorgana
    Participant

v-tec wrote:

fatamorgana wrote:

Eee, ja 1szy raz byłem na Flamborough Head jakieś 3 lata temu, krótko po przyjeździe do Yorkshire i 1szymi osobami które tam spotkałem była grupa Polaków zdaje się z Hull.
    A te Bempton to z czym to się je?[/quote]
    No wiesz V-tec, Ty to jesteś w ogóle z innej grupy, bo długo tu siedzisz i w necie umiesz szukać… 🙂 😉
    Tak się składa, ze i ja byłem na Fl. Head prawie 3 latka temu, w dodatku było to jeszcze zanim wylądowałem w Leeds. Jeszcze nie miałem nawet pracy i stałego mieszkania. Ale chciałem zobaczyć to miejsce bardzo.
    Bempton Cliffs- przejrzyj fotorelację z III i bodajże IX Wyjazdu Forumowego (Powrót na wybrzeże wschodnie).
    Klify Bempton sa jeszcze wspanialsze niż Flamborough, ale nie da się pod nimi chodzić i nie ma tam grot. Pionowe, wapienne ściany o wysokości kilkudziesięciu metrów. Po prostu klify z prawdziwego zdarzenia! 🙂

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.