Strona główna Działy Prawo working tax credit- od 3 miesiecy nie płacą

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ina
    Participant

mimo ze od kilku miesiecy mam decyzje przyznająca mi na ten rok working Tax Credit to od 3 miesiecy pieniadze te nie wpływaja na moje konto. Trzykrotnie dzwoniłam na helpdesk ale nie uzyskalam zadnej konkretnej informacji. Każą czekać.urzednik widzi w systemie ze zasiłek jest przyznany, ze nie jest przelewany ale nie widzi info dlaczego. Monity do centrali w tej sprawie były wysyłane przez helpdesk 29 czerwca i 27 lipca. Nie ma jak dotad zadnej informacji. czy ktos wie jak te sprawe rozwiazac?

bolek
    Participant

dostawałaś czeki czy przelew na konto?

ina
    Participant

dostawalam przelew

v-tec
    Członek

To może poproś żeby przysyłali ci czeki.
    Jeżeli nic innego nie zaskutkuje, złożyłbym pisemną skargę. A jeśli i to nic nie da, na decyzji o przyznaniu benefitu jest adres instytucji do której można się odwoływać, napisałbym tam.
    Btw. popatrz na to pozytywnie, jak w końcu sprawa się wyjaśni to pomyśl ile pieniędzy dostaniesz 🙂

bolek
    Participant

Z tymi czekami i przelewem chodzi o to, że kto miał TC wypłacany przez biuto w Belfaście – dostawał czeki, kto przez Preston – dostawał przelew.
    Po 4 kwietnia (nie dostajesz już 3 miechy) przenosili "klientów" z Belfastu do Preston i mieli z tym sporo zamieszania – z moich obserwacji wynika,że zamykali "konta" w Belfaście i otwierali w Preston – przy okazji wprowadzając do kompa całą historię z Belfastu.
    To w sumie moje obserwacje i przypuszczenia, ale myślę, że tak to się odbyło.
    Przy okazji naroblili mnóstwo pomyłek i teraz pewnie odkręcają to zamieszanie.
    Niestety jedyny sposób to dzwonić do nich raz na tydzień/dwa tygodnie, bo może się za którymś razem okazać, że właściwie to czekają tylko na twoją odpowiedź na jakieś tam pytanie – np. mi przysłali historyczne rozliczenie z przed 2 lat (gołe, bez żadnego listu) i w którymś telefonie wyszło, że czekali aż zadzwonie i potwierdze że się z nim zgadzam. Po czym wznowili wypłaty.

ina
    Participant

Lekko sie wyjasnilo dlaczego nie ma kasy od trzech miechow. Poszlam na Lisbon Street i dlugo tłumaczylam o co chodzi i w czym problem. Mila pani odeslala mnie do telefonów gdzie niemniej mili advisorzy po zidentyfikowaniu mnie odsyłali pod nastepne numery. Po ktoryms z kolei odesłaniu okazalo sie ze w systemie nie ma informacji o podjeciu przeze mnie pracy w pazdzierniku ub. roku!!!! A była to zmiana z jednego miejsca na drugie, bez przerwy w zatrudnieniu!!! Była tylko informacja o zakonczeniu poprzedniego zatrudnienia!!! Zmeczona dzwonieniem wymogłam w koncu na niemniej niz ja zniecierpliwionej urzedniczce appoitment na srode, mam przyniesc wszystkie P45, P60 i inne kwity i bedziemy to odkrecac bez telefonowania. Za jednym zamachem odkrecam zalegle platnozsi Working tax Credit i zwrot podatku za ub. rok.
    Po raz kolejny okazuje sie ze trzeba byc upierdliwym i ostro domagac sie swego no i bardzo pilnowac kwitow!!! teraz mam nadzieje wszystko bedzie OK. Nie dajcie sie zbyc rozmaitym helpdeskom- ostro po swoje!!! pozdrawiam 😀

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.