Strona główna Działy Motoryzacja MOTOCYKLE

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 286)
  • Autor
    Wpisy
    Damo 88
    Participant

Okolice Leeds może sob , nie . Im więcej osób tum lepiej 🙂 ..

komornik
    Participant

witam wszystkich. przeczytałem cały wątek i widzę że jest tutaj trochę polskich motocyklistów [jestem z Leeds]. sam noszę się z zamiarem kupna w niedalekiej przyszłości Suzuki Bandit 600/650 jako pierwszy motor w zależności na ile kasa pozwoli, a jak na razie zbieram ciuchy [jeszcze tylko kurteczka i spodnie, a na motor kasa już prawie jest]. ogólnie z motorami nie miałem dużo do czynienia, kiedyś jechałem przez kilka kilometrów kumpla WSKą z nim jako pasażerem i rozwinąłem wtedy max. prędkość 80km/h. od tego czasu trochę minęło i chęć posiadania własnych dwóch kółek wróciła. prawka na motor nie mam [posiadam tylko kat.B od 9 lat] ale noszę się z zamiarem szybkiego jego zrobienia [nie wyszło w te wakacje] i myślę żeby zrobić je w PL albo w ostateczności tutaj. mam 26 latek więc z tego co wyczytałem od razu mogę robić prawko na większe maszyny [po uprzednim zrobieniu cbt czy jak to się nazywa]. zanim jednak to nastąpi zastanawiam się czy ktoś z was miałby ochotę i odwagę poduczyć mnie trochę co i jak ? będę mile zaskoczony jeżeli ktoś się zgłosi 😀

ja78
    Participant

kolego najpierw idz i zrob cbt tam cie naucza podstaw.koszt to ok 100 i jeden dzien.watpie aby kos zaryzykowal sprzeta,zwlaszcza ze wiekszosc ciezko na to pracowala.
    skad jestes z leeds?
    pozdrawiam.

komornik
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ja78 wrote:

kolego najpierw idz i zrob cbt tam cie naucza podstaw.koszt to ok 100 i jeden dzien.watpie aby kos zaryzykowal sprzeta,zwlaszcza ze wiekszosc ciezko na to pracowala.
    skad jestes z leeds?
    pozdrawiam.

spodziewałem się takiej wypowiedzi 😀 i nie oczekiwałem że ktoś się zgodzi, ale kto pyta nie błądzi 😀 a być może ktoś zaryzykuje jakąś małą lekcję na parkingu 😛
    mieszkam na bramley

wujas22
    Członek

Gosciu dziwne masz zapytania !!! nikt Cie nie zna i ma ci ktos dac motocykl , szczeze mowiac dla mnie to jest bardzo smieszne, dlatego ze po pierwsze mozesz sobie wsiasc i pojechac gdzie chcesz , a po drugie w razie wypadku nie wiem jak z kosztami a wiec mysle ze takie rzeczy to tylko w Erze hehehehhe fajnie ze chcesz wrocic do dwoch kolek i piszesz nam ze zaczynasz kompletowac rzeczy , i potrzebujesz jeszcze kortke i spodnie , a wiec co masz ?? kupiles slipy na motocykl ???? zrob CBT to bedziemy mogli cos inaczej pogadac , i przepraszam za swoja surowa wypowiedz ale popieram przyjaciela Ja78 czy jakos tak w kazdym badz razie Davida 🙂 pozdrawiam

komornik
    Participant

witam.
    no wypowiedź nie jest w ciepłym przytulnym tonie, ale wybaczę, bo przecież jesteśmy pomocnymi Polakami.
    co mam to fakt jak napisałeś mam slipy rozmiar za duże żeby skupać się jak będę za szybko jechał [albo uciekał twoim motorem].
    a teraz przepraszam za to co wyżej napisałem i napiszę ładniej. a więc mam kask sharh rsr2, buciki alpinestars smx plus, rękawice raczej letnie nie na teraz alpinestars octane do tego chcę kupić weise tornado [długie więc w sam raz na teraz], zamierzam kupić na dniach kurtkę i spodnie prawdopodobnie też alpinestars albo ixs [pasuje wujas22 ??].
    wujas22 co do jazdy motorkiem to co jak zrobię CBT to dasz mi swoim pojeździć ?? co to zmieni ?? wiesz jak byś się zaoferował to bym np. napisał że można u ciebie lub u mnie się spotkać lub może jakiś parking wieczorem albo macie jazdę w weekend i można się spotkać na koniec gdzieś, ja podjadę autkiem i pokażesz co i jak, dla ubezpieczenia ciebie dam ci klucze do autka czy dokumenty [albo slipki jak chcesz wtedy nie będę miał w co kupać odjeżdżając], a jak coś zniszczę [niby co ??] to nawet ci mogę gotówkę dać przed jazdą. widzisz nie zmuszam nikogo, na pewno nie liczyłem że się ktoś zgodzi [w końcu mnie nikt nie zna] ale to co ty napisałeś to po prostu pokazuje jacy jesteśmy pomocni za granicą dla rodaków. wiem że mnie nie znasz ale to nie upoważnia cię do najazdu na moją osobę, trzeba było pozostać neutralnym i tylko przeczytać to co napisałem, nie robię błędów więc nie jest to ciężkie [czytanie].
    co do moto to tak chcę zacząć z nimi przygodę [bezpieczną] a to też dzięki jednemu polakowi który tutaj był i miał swój motorek [niestety nie zdążyłem na nim pojeździć, a szkoda]. widzę że jednak pozostanie mi kupić moto i się nauczyć jeździć, a prawko wolę zrobić w PL [czemu to moja sprawa, może jak się poznamy na żywo to powiem dla zainteresowanych]. pozdrawiam cieplutko każdego bo tak jest lepiej

wujas22
    Członek

PRzepraszam Cie za Surowa odp. moze i jestem chetny aby pomoc tylko dla mnie to nie ma sensu – parking i Honda Cbr 600 i powiedz mi dalbym Ci i co sie nauczysz na jedynce ??? nawet nie przekraczajac 3000Tys/obr ?? nic . musisz zrobic CBT co malo kosztuje mozesz tam wykupic godziny , 125 nauczysz sie lepiej , i co scigiem zrobisz ósemke ??? niestety to jest nie mozliwe
    wiec jesli nawet chcualbym Ci pomoc to nie ma sensu , sorry stary ale na piwko mozna sie ugadac 🙂 pozdrawiam moj numer tel jest gdzies powyzej .

ja78
    Participant

hejka.po tak cieplym przywitaniu i wymianie opini,zastanawiam sie do czego to zmierza.oboje macie racje w swojej sprawie. 😈
    wiekszosc chlopakow lata na dosc mocnych moto,z tad nerwy.do nauki to to sie nie nadaje.co do prawka to jak sam piszesz to twoja brocha.postaraj sie zrozumiec.
    pozdrawiam.

komornik
    Participant

spoko chłopaki jest ok, ja jestem wyluzowany i wam też to radzę bo wiem że w pracy ciężko, życie tutaj też nie jest łatwe, ale kiedyś w pracy zapytał się mnie jeden Kurd czemu my Polacy jesteśmy tacy zawistni wobec siebie i sobie nie pomagamy a w ich kręgach każdy pomaga sobie nawzajem.
    mniejsza o to. mam na oku bandytka, uda się kupić to się uda i może się spotkamy na drodze lub umówimy się tutaj i poznamy, będzie miło i fajnie. jak nie uda się teraz to później może, nie od razu Kraków zbudowano.

tak poza tematem, posiadam dwa kaski shark rsr2, oba nowe, jeden odkupiony od angola nieśmigany [on dostał go w prezencie i zdecydował odsprzedać jako że jeden już ma] i mam ten hełmik na sprzedaż. kolor srebrny, na dole ma wyeksponowany karbon, rozmiar M czyli 57-58cm. zainteresowanych zapraszam. cena niższa niż na internecie.

wujas22
    Członek

Widze ze jestes spoko i gadasz do rzeczy , zadzwon do mnie to moj numer 07521077372 Wujas 😈

ja78
    Participant

hej.
    z ciekawosci spytam;jaka jazda cie kreci?wieksosc lata na scigach<takze na tory>,kilka osob w terenie.ekipa spacerowa tez sieznajdzie.

komornik
    Participant

chcę kupić bandita bo siedząc na przecinku nie spodobało mi się. na razie puki co to zwiedzanie okolic i jazda z małymi/średnimi prędkościami gdyż życie mi miłe, w późniejszym czasie tor czemu nie [dla zobaczenia jak to jest, grupa oczywiście nowicjusz]. myślę że zakup 600-650tki na razie albo długo będzie odpowiedni, z prawkiem też trochę poczytałem, nie wszystko jest dla mnie jasne, jutro chyba skoczę do haine gericke bo zauważyłem że mają tam motorki do nauki, swoje chyba i się popytam bo może zdążę przed zimą zrobić prawko tutaj[ pogoda poza temp jest ok], chyba że uda mi się moto kupić wtedy prawko poczeka a moto w garażu będzie stać i czasami pod domem będę sobie jeździł.
    wujas22 wiem co to motor, wiem ile to waży, wiem co mi grozi na nim i czuję respekt przed nim, uwierz mi życie jest mi miłe nie szukam śmierci na drodze, chcę się nauczyć jeździć i czerpać przyjemność, poznawać także ludzi którzy podzielają tą pasję i umieją zrozumieć innych których do niej ciągnie.

a jeszcze pytanko do was: w jakich kaskach jeździcie i jakie polecacie ??

wujas22
    Członek

Stary Powiem Ci tak !!! Nie wiem po co gitare zawracasz !!! Podalem Ci numer Tel !!! wiesz co lepiej bedzie jak nie bedziesz pisal , bo tylko zajmujesz miejsce na Forum , powodzenia z czym tam chcesz .

komornik
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    wujas22 wrote:

Stary Powiem Ci tak !!! Nie wiem po co gitare zawracasz !!! Podalem Ci numer Tel !!! wiesz co lepiej bedzie jak nie bedziesz pisal , bo tylko zajmujesz miejsce na Forum , powodzenia z czym tam chcesz .

dla śledzących ostatnie posty -> obgadane, wyluzowane 😀
    pozdro wujas22

wujas22
    Członek

Mam nadzieje ze wiesz teraz co i jak 😈 Pozdrawiam Wujas

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 286)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.