Strona główna Działy Erystyka Kto kogo i dlaczego

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 106)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Naturalne jest to ze nie jest sie lubianym przez wszystkich…ale zeby tak po chamsku pisac – nie poszedlbym z toba na wodke- to juz poprostu wredne

Racja.

Rince von Wind
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dafunkonline wrote:

a dochodzic ujawnienia twojego IP mozesz sobie w sądzie.. bo widze, ze lubisz takie straszenie prokuratorem…

Nie zauwazylem by ktos podal IP Fatamorgany na forum wiec o publikacji danych osobowych raczej nie ma tu mowy (o ile zaliczymy IP do danych osobowych – ) 🙂

dafunkonline
    Participant

z tym sądem to tylko sarkazm.. :]

załóżmy, że fata stworzył to konto w okresie kiedy kilka osób dostało bany (czasowe oczywiście), nie chciał się ujawnić, choć oko collina farela i fotka z podpisu (jedno ze zdjęć z filmu "Alexander", prawdopodobnie tapeta na puplit) wskazywały na alka
    jednak trzeba pzryznac, że po odzyskaniu dostępu do starego konta wypowiadanie się na korzyść fatamorgany to takie tworzenie wirtualnych popleczników… dla mnie to jest i dziwne i śmieszne.. raczej godne smarkaczy z kawiarenek internetowych… chyba sam freud miałby kłopot z okresleniem tak połamanej osobowości…

jednak trzeba przyznać facie, ze nieźle to sobie wykombinował… gdyby nie to, że nie jesteśmy ciemną masą mógłby tak nas robić w balona w nieskończoność….
    a teraz jak zwykle fata tłumaczy się w ten sposób, że dyskredytuje osoby stwierdzające fakty i potępiające jego zachowanie… czyli wychodzi na to, żeciktórzy odkryli jego drugą tożsamość są winni .. winni tego, że został zmuszony do stworzenia tej tożsamości, winni tego, że musiał utrzymywac tętozsamość w ukryciu, winni tego,m że się wydało i w ogóle winni wszelkiego zła łącznie z targowicą i okrągłym stołem…
    jak nic fata nadaje się na posła z listy pis’u 😀

Uxbridge
    Członek

Dafunk, proszę czy mógłbyś nie jątrzyć? Ja wiem że to Erystyka ale…

Ilona_
    Participant

fatamorgana wrote:

Niektórzy udający mądrali, nigdy nie zmądrzeją…
    Głupsi umrą niż się narodzili.

Czym jeszcze zamierzacie się podniecać?
    Widać nie macie mądrzejszych spraw na głowie.
    Niektórzy nie rozumieją wielu analogii jak i ukrytego znaczenia i wydaje im się, ze dokonali wielkich odkryć.
    Odkrywanie rzeczy oczywistych i dawno znanych jest dobre dla dzieci. Śmieszne to i przypomina podniecone przekupki na targowisku podniecające się faktem, ze obok w sklepie też mają podobne produkty w sprzedazy. A mają je od dawna….
    Adres IP oraz ikonki, których tu jest niewiele to jeszcze nie wszystko.
    Jestem pewien, ze to dwie całkiem różne postacie. 😛
    Zresztą mnie to wisi i powiewa co wam się wydaje.
    "Mam potwierdzone informacje itp"…
    Nawet wiadomo od kogo heh!
    Kolejny dowód, ze moderator (a tylko on ma dostęp do danych z IP) łamie zasady, ponieważ udostepnianie osobom trzecim danych systemowych nie jest w porządku.
    Polecam to uwadze Administratora serwisu.

Tak a Tobie wydaje sie ze pozjadales wszystkie rozumy i jak zwykle obracasz kota ogonem….
    Wiesz,Fata skoncz juz sie tak bawic bo to sie robi nudne 👿

bartosz
    Participant

no no redaktorek ja tam mysle ze czas zaczac sie leczyc bo to chyba rozdwojenie jazni sie nazywa 😆 😆 😆

kunegunda
    Participant

wredne nie wredne ale ujawnianie swojej prywatnej korespondencjii stanowi na forum jakimkolwiek publicznym nigdy nie pokaze osoby ujawniajacej jej zawartosc w kozystnym swietle. (pamietaj pierwsze wrazenie jest najwazniejsze a na pierwszym spotkaniu i naszczescie jedynym dalo sie odczuc ze jestes osoba falszywa) to jest moja prywatna opinia i nie mam zamiaru rozwijac tego tematu.

Bozoman
    Participant

Witam!

Z jakis magicznych powodow Wasze forum nie chcialo mnie zarejestrowac pod moim przybranym imieniem, wiec musialem uzyc innego nick’a. Jestem znany pod skandynawskim imieniem Bleyst i obok Atuina jestem administratorem forum Nasz Manchester. Tyle tytulem wstepu i prezentacji.

Zwykle zagladam tu sporadycznie i nie poczuwam sie do pisania (ograniczenia czasowe) ale poniewaz zostalem wywolany do tablicy:

[quote:7a5cf0bee3]Ktoś kto uwaza, ze na akurat jego stronie wszystko wolno i toleruje oczywisty rasizm i wulgaryzmy nie dorósł….nie rozumie co to znaczy wolność słowa i nie zna prawa.
    Chce być powazny i uchodzić za dorosłego, a tymczasem przypomina młodzika, zbuntowanego i wkurzonego tym, ze ktoś mu zwrócił uwagę.
    [/quote]

no to musze cos napisac, bo nie naleze do ludzi ktorych mozna tarmosic bezkarnie. Nie jest to wypowiedz skierowana do uzytkownika Fatamorgana, poniewaz na naszym forum wykazal sie calkowita niezdolnoscia do czytania ze zrozumieniem – jest to wypowiedz do uzytkownikow http://www.leeds.pl zeby rozwiac wrazenie, ze w Manchesterze mieszkaja jacys psychole.

Forum nasze zostalo zalozone z mysla o wolnosci dyskusji. Regulamin, jak sadze w dosc prosty i przystepny sposob ogranicza uzywanie wulgaryzmow i wypowiedzi bezsensownych. Oczywiscie nie mamy mozliwosci wylapania wszystkiego, nasi moderatorzy i admini pracuja calkowicie dobrowolnie i za darmo, forum utrzymuje sie w 90% z prywatnych pieniedzy. mimo to uwazam, ze nasze forum reprezentuje dosc wysoki poziom i mila atmosfere.

Jezeli jakis uzytkownik uwaza, ze ceny w sklepach prowadzonych przez hindusow sa wysrubowane – to czy mozemy mu zabronic wypowiedzi? nie widze podstaw. jezeli wyrazi swoje oburzenie piszac "kurde, nie bede kupowal u tych dziadow i kretaczy" to czy mamy ocenzurowac? nie, nie bedziemy cenzurowac, nawet jezeli napisze to mocniej. Dlatego, ze na naszym forum dopuszczalne sa przeklenstwa czy dosadny jezyk JEZELI DYSKUSJA TO USPRAWIEDLIWIA. Mozecie zapytac ze niby jak to ocenic? prosze bardzo, oto nasz wymiernik i przyklad.

Wyobrazmy sobie, ze wpada do nas kumpel na pogaduche. Pijemy piwko, zagryzamy paluszkami i omawiamy ostatnie awarie w samochodzie. nic tak nie denerwuje facetow jak rozwalajacy sie woz wiec kumpel mowi "i wtedy ten cholerny zawor znowy wywalilo, nosz kur***a mac!" – wywalilibyscie go z domu? ja nie. dla mnie i Atuina – ognisty temat dyskusji usprawiedliwia uzycie mocnych slow. A co w sytuacji kiedy mowilby w ten sposob – "no i ku**wa, wiesz stary ku**wa, wtedy ten obch**ny koles mowi mi ku**wa ze nie ma coli…". No coz – dostanie kopa i wilczy bilet. Karta SIM z jego numerem telefonu zostanie wrzucona do spalarki. Czy przyklad jest czytelny?

Teraz kwestia "rasizmu". User X napisze "wszyscy Pakistany to zlodzieje, brudasy i samo zlo". oki, to jego zdanie. ktos inny, na przyklad uzytkownik Y moze napisac "X jestes strasznym szowinista – nie wszyscy Pakistanczycy to zlo" – to rowniez jest jego zdanie. ALE jezeli uzytkownik, powiedzmy F napisze "forum to jest glupie, a wy wszyscy jestescie Rasistami" no to jest w cholernym bledzie. najgorzej jest jezeli spokojnie wytlumaczy mu sie blad, powie ze nie rozumie znaczenia slow ktorych uzywa, a user F poleci na inne forum skarzyc sie, jakie to glaby, rasisci i samo zlo – tacy niedorosli. Jezeli nie potrafi sie rzeczowo dyskutowac tylko reaguje sie bekiem "poskarze sie mamie", no to chyba wiadomo kto tu ma 5 lat. Przyklad czytelny?

Najbardziej w calym fragmencie zarowno tutaj jak i na naszym forum boli mnie to, ze ludzie ktorzy sie w sumie nie znaja i pewnie przy piwie czy na baletach by sie zaraz zaprzyjaznili – wzajemnie nakrecaja sie przeciwko sobie. to wlasnie jest to ZLO.

A wiec moi drodzy – KOCHAJMY SIE 😉 W imieniu Administracji i Uzytkownikow przepraszam za jakiekolwiek nieporozumienia i zapraszam serdecznie do odwiedzania nas tak virtualnie, jak i w realu.

Pozdrawiam,
    Bleyst

MK
    Członek

Bozoman wrote:

wtedy ten obch**ny koles

sorry ….. ze, jaki koles?

Marta Klecz
    Członek

no tez mialam z tym probelm….
    obrzygany…?
    ob….?????????

hm…

kundegunda – po jednym spotkaniu i nie zamienieniu ze mna slowa uznajesz ze falszywa jestem

wiesz co a ty to wredny jestes

ujawnilam prywatna wiadomosc bo byla mowa o pogrozkach – najpierw grozil dafunkowi publicznie a potem prywatnie mnie…
    czy nei postawi go w pozytywnym swietle no coz…mogla sie nad tym zastanowic troche wczesniej zanim mi wyslal ta wiadomosc

Jego slowa mowia za siebie

Falszywa nie jestem – troche glupia owszem, troche arogancka i zarozumiala…ale falszywa…bleeee

Baggins
    Participant

[quote:ffeeebf4bf]"kurde, nie bede kupowal u tych dziadow i kretaczy" to czy mamy ocenzurowac? nie, nie bedziemy cenzurowac, nawet jezeli napisze to mocniej. Dlatego, ze na naszym forum dopuszczalne sa przeklenstwa czy dosadny jezyk JEZELI DYSKUSJA TO USPRAWIEDLIWIA[/quote]

a tu nie, bo cie objada zaraz

[quote:ffeeebf4bf] jezeli wyrazi swoje oburzenie piszac "kurde, nie bede kupowal u tych dziadow i kretaczy" to czy mamy ocenzurowac? nie, nie bedziemy cenzurowac, nawet jezeli napisze to mocniej[/quote]

tutaj taka wypowiedz graniczy ze skandalem

gratuluje forum, na ktorym wolnosc slowa panuje, a nie gdzie jakikolwiek uzytkownik z obsesja ma wplyw na zmiane regulaminu forum

MK
    Członek

rzeczywiscie, uzytkownicy [b:fc0b33458b]Leeds.pl[/b:fc0b33458b], maja bardzo duzy wplyw na regulamin forum, jego moderowanie, oglony ksztalt & poziom.

Tak bylo i tak bedzie.

….. w koncu to oni tworza spolecznosc skupiona wokol tego serwisu.

Baggins
    Participant

bardzo dobrze, pojedynczy uzytkownicy trzeba dodac

MK
    Członek

swietnie, wybrani uzytkownicy trzeba sprostowac

one man army
    Członek

Baggins wrote:

gratuluje forum, na ktorym wolnosc slowa panuje, a nie gdzie jakikolwiek uzytkownik z obsesja ma wplyw na zmiane regulaminu forum

ale u nas nie bylo rozowo od zawsze. widzisz, na samym poczatku trwaly zazarte dyskusje. glowna bitwa odbyla sie jakis czas temu (chyba juz jej zapisu nawet nie ma na necie.) i co sie okazalo – mozna znalezc wzgledny spokoj.
    scieraly sie 2 opcje: tzw. patologiczna, glownie rockowa i tzw. normalna 🙂
    najgorzej mial bleyst, bo sercem w patologicznej a tu trzeba byc adminem i trzymac wszystko w ryzach 🙂
    ostatecznie na rockowych spotkaniach zaczelo sie pojawiac coraz wiecej ludzi spoza 🙂 no i tak ludzie sie pomalu zaczeli luzowac na forum i integrowac. dlatego, jesli tego nie naduzywa sie, admini nie stekaja zanadto nad tym, ze czasem sobie przeklniesz, tudziez zacytujesz przeklenstwo. no bo jaki w tym problem? w zyciu prywatnym tez sobie bluzgniesz czasem, czyz nie?
    dlatego taka osoba jak fata na pewno w tej integracji psuje bo ciagle w jakis sposob polaryzuje ludzi tu. no i dlatego tak jezdzicie potem po sobie 🙂
    a moze dlatego ze jakos malo tu patologii 🙂

pozdrawiam!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 106)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.