Strona główna Działy Erystyka nie place mandatow !!! i co dalej

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

W podsumowaniu kolejnej pustej dyskusji:
    Głupoty nie należy żałować…
    Prawdą jest, ze sporo ludzi z Polski poprzywoziło swoje cwaniackie nawyki. Widać taka kombinatorska natura w ludziach i tyle.
    Niektóre polskie rodziny hodują takie postawy od dziesięcioleci.
    "A co mi tam, jakoś ominę, uda się…"
    Niektórym się wydaje że przewyższą swoim "sprytem" i kombinowaniem cały brytyjski system finansowo-prawny. Tymczasem tutejsze młyny prawa i sprawiedliwości (nie mylić z PiS) mielą niby powoli, ale…mielą!
    I w końcu mogą zmielić….
    Bo za błędy i głupotę (np. robienie z kogoś chama i aroganta, gdy się nim samemu jest…), w końcu przychodzi pora zapłaty.

Niektórzy to nie dość że nie mają żadnego poczucia moralności i wydaje się im, ze sa tacy "biedni i pokrzywdzeni", więc ich akurat prawo może omijać, to jeszcze sa zwyczajnie bezczelni.

Skoro jakiś post, lub jego część jest wykasowana, to znaczy że nie mieścił się w przyjętych normach społecznych, więc robienie wielkich pretensji z powodu słusznych konsekwencji własnej arogancji świadczy nie tylko o zakłamaniu/hipokryzji, ale i o braku wszczepionych zasad uczciwości.
    Tfu!!!
    Fata-lnie! 😆

AS
    Participant

Fatamorgana cham i arogant???
    Ale na siatkówkę w którą można zagrać wyłącznie dzięki niemu, bo to wyłącznie on załatwił i jemu się chciało ruszyć w tej sprawie- to się potem przychodzi co? 😯
    Jakby nigdy nic.
    😯 Brawo!
    Trzeba nie mieć ani wstydu, ani poczucia uczciwości, skoro najpierw się kogoś wyzywa od chamów i arogantów, a potem się korzysta z czegoś, co jest dzięki temu "chamowi i arogantowi".
    Jak sie takie coś nazywa?
    Zdaje się, że Miller powiedział coś podobnego Ziobrze na posiedzeniu słynnej Komisji Śledczej… 😕 😛 😈

Marta Klecz
    Członek

no tak zapomnialam ze jestem zbanowana…

Owszem nie pochwalam chamstwa i arogancji Faty, uwazam ze niektore jego odzywki sa ponizej poziomu.
    A szczegolnie dlatego ze od kogos kto sie zajmuje organizowaniem pewnych rzeczy jak siatkowka, czy wycieczki oczekuje sie czegos wiecej. Na przyklad kultury pisania.

Na siatke przyszlam bo sie umowilam z Kwiatkiem i Malgonami.
    nie zrobie juz tego samego bledu -skoro nie jest mile widziana moja osoba. Myslalam ze uda mi sie w koncu wymienic kilka slow z nim.
    Osobiscie uwazam ze caly spor nie musi trwac wiecznie.
    No ale Fata ani razu nei wyrazil checi ze mna porozmawiania.
    A wiele nie trzeba zeby dojsc do porozumienia.

tonieja
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Osobiscie uwazam ze caly spor nie musi trwac wiecznie.
    No ale Fata ani razu nei wyrazil checi ze mna porozmawiania.
    A wiele nie trzeba zeby dojsc do porozumienia.

Swiatelko w tunelu…. tak trzymac! Moze w koncu krew przestanie chlapac wprost z forum na moje biurko. Masz racje Marta, wszystkie strony musza z czegos ustapic.

Marta Klecz
    Członek

Chcialam wszystkich zainteresowanych po raz kolejny poinformowac iz z alkiem – Fata nie raz prowadzilam prywatna korespondencje – niestety jednostronna, ktora miala na celu wyjasnic wszystkie nie porozumienia.
    Fata ani razu od momentu WOSP – nie odpowiedzial na zaden moj email, i nie chcial sie ze mna wogole spotkac by porozmawiac.

Siatka jest jedynym miejscem gdzie ewentualnei moge go spotkac- chociaz sama nie czesto bywam, bylam 2 razy.

Ja nigdy nie chcialam prowadzic wirtualnego sporu.
    Ale kolega albo obrazal mnei, albo obrazal innych ..potem znowu obrazal i stosowal nieregulaminowy jezyk.

A ja nie umiem czytac tego i nic nie robic.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Tymczasem tutejsze młyny prawa i sprawiedliwości (nie mylić z PiS) mielą niby powoli, ale…mielą!
    I w końcu mogą zmielić….

Bo za błędy i głupotę (np. robienie z kogoś chama i aroganta, gdy się nim samemu jest…), w końcu przychodzi pora zapłaty.

Nie wiedziałem że 'robienie z kogoś chama i aroganta’ (zwłaszcza gdy się nim samemu jest) jest w myśl tutejszego prawa karalne 😀

Kochani ludzie z Leeds, doprowadźcie w końcu do spotkania naszych Wielkich Antagonistów czyli Faty i Marty w celu finalnego podania sobie ręki i pogodzenia się. Bo to się qur++sko nudne robi.
    Cały dział dla nich MK założył.

Aby ułatwić zrozumienie i dać upust emocjom mogliby przed podaniem rąk dać sobie po ryju… Ach nie, przecież Marta!.. Ok, poprawiam: Marta mogłaby lekko spoliczkować Fatę z otwartej ręki, zaś on jako gentleman nie oddałby 😀 A potem buzi buzi!! (ktoś z kamerą niech będzie w pobliżu)

fatamorgana
    Participant

V-tec, nadinterpretacja cytatu… 😉

Pewnie.
    "masz rację Marta"…
    Ale:
    Najpierw czytasz wypowiedź taką:
    Do Spokoboya: "Ja [b:839d2f3afb]mam tylko inne zdanie[/b:839d2f3afb] w kilku sprawach niż Fata".
    Potem czytasz takie:
    "Fata to cham i arogant" (plus pretensje o usunięcie własnych słów świadczących co najwyżej o braku sumienia i zwyczajnej uczciwości).
    A potem znowu coś w stylu:
    "Przecież można się spotkać i coś tam wyjaśniać"…
    😯 😯 😯 .. Rozumie coś ktoś z tego?
    Dzieci są powazniejsze i mają lepiej w głowach poukładane.

Najpierw cię opluję, powyzywam, powyśmiewam, a potem wszystkim publicznie mówię, że to tylko mój dobry humor (a innym go brakuje), albo próbuję wciskac ciemnotę, że "ja przecież chcę porozmawiac i wyjasnić"…
    Quźwa, co tu wyjaśniać ?
    Czyjąś głupotę?
    Czy tak się zachowują normalni, poważni ludzie?
    Trzeba sumienia żadnego nie mieć, żeby wszystkim taki kit wciskać.
    Dwa razy pierwszy wyciągnąłem rękę i za przeproszeniem psinco to dało.
    Nie czepiałem się pierwszy, nie szukałem konfliktu, ale jak już napisałem, są tu osoby, które by się chyba posr..y jakby nie napisały czegoś znowu aby mi dogryźć, rozpoczynając ten cyrk od nowa.
    Chociażby poprzez ochranianie swoich przyjaciół, którzy robią skandaliczne rzeczy.
    W związku z tym, trzeci raz tego samego błedu nie popełnię.
    Rozmawiac to można z powaznymi ludźmi, a nie z kimś kto się zachowuje jak jakiś smarkacz.

Nie wiem jak z innych, ale ze mnie idioty nikt nie zrobi. 😈 😛 🙂

A ponieważ ostatnie problemy zaczęły się od pewnego mieszkania, więc i na to wkrótce przyjdzie pora, aby wszyscy się dowiedzieli jak naprawdę sprawa brzydko wygląda…

Nie brakuje tu ludzi, którym zależy na rozwoju serwisu, forum, wspólnych przedsięwzięć, którzy widzą i rozumieją potrzebę zachowania dobrych relacji z innymi, a przynajmniej niewywoływania wojen, ale sa i tacy, dla których najwazniejsze jest to aby komuś złośliwie dopiec.
    SKORO WYZNAJĄ TAKIE WARTOŚCI, TO JAK TO POGODZIĆ Z TYMI WARTOŚCIAMI FORUM?
    Najwidoczniej nalezy dopisac do naszego kanonu wartości kolejne dwie:
    – pochwalanie cwaniactwa i kombinatorstwa (patrz temat "Niepłacenie mandatu") 😯
    – plucie na kogoś i wmawianie wszystkim że to deszczyk pada, czyli "mam tylko dobry humor". 😯 😆 😆 😆

Wybaczcie forumowicze, ale czymś takim się zwyczajnie BRZYDZĘ a ludzie, którzy tak się zachowuja sa dla mnie FAŁSZYWI I OBŁUDNI.
    Koniec.

v-tec
    Członek

Fata podziwiam twój talent pisarski. W ciagu 10 minut taką odpowiedź wysmarować! Jesteś płodny jak Joan Collins czy jak jej tam… 😉

Nie będę kontynuował, powiem tylko że niepłacenie mandatów nie jest w moich oczach w zaden sposób naganne. Każdy robi co chce i wie co ryzykuje. Jak ktoś jest taki cwany że potrafi nie zapłacić to nie widzę problemu. Jakbym był policjantem to bym go ścigał ale nie jestem.

fatamorgana
    Participant

Obaj dobrze wiemy Vitec, że nie chodzi o same mandaty. Chodzi o to co potepilismy wraz z Wojtkiem. Nastawienie typowo polskie.
    "Ominę, pokombinuję, uniknę, wykręcę się, będę cwaniaczył".

Zapytajcie MK, co sądzi o takich ludziach.

Małe przypomnienie…

http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=3245&postdays=0&postorder=asc&start=15

”tomala wrote:

…jak ominac sprawe ubezpieczenia bo to tez koszt …?

Zdaje się, że takie postawy szybko znajdują zwolenników na tym forum.

V-tec napisał:
    Wiesz fata ci handlarze samochodów nigdy nie odznaczali się specjalną błyskoliwością. Raczej buraki to były, tak ich z Polski pamiętam…

Jakoś pan Tomala nie wywarł jednak najlepszego wrażenia…
    😛 😕 [/quote]

julka
    Participant

v-tec wrote:

Fata podziwiam twój talent pisarski. W ciagu 10 minut taką odpowiedź wysmarować! Jesteś płodny jak Joan Collins czy jak jej tam… 😉

Chodzilo o JK Rowling ? 😉

fatamorgana
    Participant

Tylko że tu nie o czarach i Harrym Potterze mowa.
    Płodnośc w pisaniu to jedno, a stanowczość i uczciwe stawianie sprawy to drugie.
    Jednych kochasz, drugich lubisz, trzecich jedynie tolerujesz.
    Dopóki się zachowują jak ludzie.
    Wmawianie komuś, że się chce z nim pojednać a jednocześnie wyzywanie go od chamów i arogantów czy wysmiewanie jeszcze nigdy do zgody nie doprowadziło.
    Jak ktoś tego nie umie pojąć mimo wielu uwag ze strony innych uzytkowników, to znaczy że ma umysł dziecka.

Marta Klecz
    Członek

nie
    nie umiem tego pojac

to co palimy mosty???????????

Malgon
    Participant

fatamorgana wrote:

Jednych kochasz, drugich lubisz, trzecich jedynie tolerujesz.
    Dopóki się zachowują jak ludzie.

A ty Marty nie tolerujesz juz bo sie nie zachowuje jak czlowiek??!
    Sam Alek nie dajesz lepszego przykladu, jak dla mnie oboje przesadzacie, uparci jak woly! Marta wie,ze przegina czasem, ale przynajmniej starala sie spotkac (za nasza namowa zreszta tez), a ty teraz jej ublizasz i jej BANA dajesz na siatkowke??!! (niby z jakiej paki ??!! btw ja mam siatke wiec mam najwiecej do gadania hahaha).
    Faktycznie zdzielcie sie/usciskajcie I don’t f…. care!!! Ale nie zachowujcie sie tak bo to jest juz gorzej niz zenadne!

Toz to jakas parodia juz!

fatamorgana
    Participant

Powtarzam, dwa razy wyciągnąłem dłoń i nie prowokowałem, siedząc cicho.
    Zupełnie nic to nie dało, dalej to samo.
    Nawet MK powiedział na shoutboxie, że trzyma zakład, iż po odbanowaniu M. Klecz będzie tak samo.
    Widać spodziewał się, ze ona znowu zacznie.

A ja głupkiem nie jestem i nigdy się nie zgodzę na taka sytuację, ze komus wolno będzie zaczynać na nowo i prowokować strugając jeszcze głupka, ze to tylko o dobry humor chodzi (tania bajka dla dzieci), ale mnie odpowiedzieć nie wolno, bo ja będę współwinny że znowu jest awantura.
    Skoro ktoś poświęca kupe czasu siedząc w pracy i oszukując pracodawcę, wypisując tu takie rzeczy i na nowo zaczynając konflikty, to rozumiem, że kieruje się w swoim postepowaniu checią zgody tak?
    Komu to chcecie wmówić?

Nie znacie prostych zasad jakimi w życiu nalezy się kierowac?
    "Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe" .
    nie prowokuj, nie wszczynaj zwady itp.
    Sporo osób zauwazyło bez problemu, że ja nie wszczynam awantury na nowo, nawet napisali jej, żeby dała spokój.
    Ale ją widać 4 litery i paluchy tak swędzą, ze nie umie inaczej.
    Skoro nie umie, to po co tu wchodzi i wszczyna awantury?
    Czy to jest to czego forum potrzebuje?
    Naprawdę nie mamy lepszych pomysłów na zycie i wolny czas?
    Czy ja mam ochotę potem czytać kim to ja wg. niej jestem?
    Myslicie że mam ochotę odpowiadać?
    Że mnie to rajcuje?
    Czy wszyscy musza się tym potem "pasjonować" i pytać mnie potem, "Cześć, a co tam z tą Martą Klecz znowu "?

I jeszcze jedno:
    nikogo nie wyganiam z boiska, bo gra jest dla ludzi, a dla siebie tego nie załatwiałem.
    Ale nie będę tolerował pod moim adresem głupich i zaczepnych odzywek. Od nikogo.
    Umiesz mi spojrzeć w oczy najpierw wyzywając od chamów i arogantów a potem tam przychodząc?
    Czy to właśnie nie jest aroganckie?

Marta Klecz
    Członek

w ktorym momencie MK powiedzial ze ja nei przestane???
    Ja z MK rozmawialam i wiem jakie on ma zdanie.
    Powiedzial ze pomimo banu nie sadzi zeby to sie nie zaczelo od nowa….a nie ze ja zaczne. I nie bron sie MK bo on napewno tego nei doceni ze chcesz abym ja myslala ze on powiedzial ze to JA wlasnie.
    I mala rada- cokolwiek mi nie powiesz na temat MK czy kogokolwiek innego – i tak ci nie uwierze. Juz nei raz przylapalam cie na przekrecaniu informacji.

Zyjemy w innym swiecie kolego Alku.

powiedzialam ze twoje posty sa aroganckie i chamskie – co jest prawda i nie raz ludzie to przyznali- a nie ze jestes chamem i arogantem.
    Co jest roznica. A nie zadnym lapaniem za slowka. Dla informacji – ma inne znaczenie semantyczne.

Nie zaczelam sie ciebie czepiac – tylko bronic moich przyjaciol – ktorzy karmili mnei jak bylam mlodsza- kazdy by to zrobil. Co do interesow to osobiscie nie mam bladego pojecia jak im to wychodzi, ale wiem jacy to ludzie, bo ich znam od lat, i znam ich jak rodzine. Kazdy by to zrobil.

Nie wiem kiedy do mnie wyciagnales reke….wtedy kiedy to ja zadzwonilam do ciebie proszac cie o wytlumaczenie pewnej kwestii i sie ze mna spotkales? Wyciagnels do mnei reke jak powiedzialam ze przyjade z synem na WOSP i zabiore zabawki dla dzieci – mowiac mi ze za pozno, a impreza jest nei dla dzieci???????????
    CZy wtedy kiedy napisalam do ciebie maila, ? i liczne prywatne wiadomosci????????? a wogole mi na nie nie odpisales??????

CZy nie wyciagam ja reki jak przychodze w siatke zagrac????????

pomimo roznicy zdan, pomimo tego ze sie nie trawimy powinnismy umiec ze soba zyc, kolo siebie…..raczej….
    bo to co teraz robisz to zwykle dzielenie na zwolennikow ciebie i mnie….
    Jezeli ty mozesz pisac dziwne posty i wysmiewac innych to ktos moze ciebie, prawda?
    CZy tylko w jedna strone jest wolnosc slowa?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.