Strona główna › Działy › Finanse › Gdzie po pozyczke
Dziekujemy 😀
[quote:fb812aec23]Do banku?
Spokjnie dadza Ci 4-7 tysiakow, jesli masz wystarczajace zarobki, rok pobytu i polskie obywatelstwo beda ok. Wiem z autopsji:)
Nie jestem tego taki pewien. Ty dostalas a ktos inny w identycznej sytuacji nie dostanie. Z mojej obserwacji wynika ze w Wielkiej Brytanii konsultanci bankowi maja duzo swobode w decydowaniu jakie uslugi sprzedac konkretnemu klientowi. Oczywiscie z zastrzezeniem, ze minimum bezpieczenstwa zostanie zachowane.[/quote]
Tu sie nie zgodze. Jestem w banku NatWest. Pozyczke zalatwilam przez internet. Po paru dniach przysali umowe i warunki, a za kolejne dni pieniadze byly na koncie. Nie musialam z nikim rozmawiac.
w 100% potwierdzam to co cheeky girl napisala wyzej.
W piatek rano wypelnilem formularz online, w sobote (!) przyszly dokumenty, tego samego dnia je podpisalem i odeslalem, we wtorek (!) mialem pieniadze na koncie.
Nikt do mnie nie dzwonil, z nikim nie rozmawialem -szczerze mowiac zdziwilem sie, ze tak latwo & szybko to poszlo.
W miedzyczasie kontaktowalem sie z dwoma innymi firmami i zadna z nich nie przedstawila tak korzystnej finansowo oferty.
Polecam [b:9ba7c1c018]Natwest[/b:9ba7c1c018]! Moim zdaniem to jeden z najlpeszych bankow. 😉
Przypuszczalnie mieliscie wystarczajaco dobry Credit Scoring bo gdyby mieli jakies watpliwosci co do Waszej wiarygodnosci zapewne by sie skontaktowali.
Skoro poszlo tak szybko to zakladam ze mieliscie juz konta w Natwest w momencie ubiegania sie o pozyczke (?) i porzadna historie transakcji.
Poza tym, jezeli to jest pozyczka w wysokosci do kilku tysiecy funtow i jestescie klientami tego banku od jakiegos czasu to sie nie dziwie ze nie ma problemu z jej otrzymaniem.
Czym jest przeciez Credit Card? To jest natychmiastowy kredyt dla wiarygodnych klientow. Dlatego wiekszosc z nas pewnie miala problemy z dostaniem takiej karty.
I tutaj wlasnie mozna zobaczyc jaki wplyw maja konsultanci. Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.
Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.
a ja nie wierze w to
tonieja wrote:Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.
a ja nie wierze w to[/quote]
A ja znam osobiście takie przypadki :/
ela1981 wrote:tonieja wrote:Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.
A ja znam osobiście takie przypadki :/[/quote]
czyli co, decyzja zalezy od konsultanta?
to na co ten caly credit score, przeciez do udzielenia kredytu trzeba miec jakies podstawy?
Jak sie ktos zle prowadzi a ladnie sie usmiechnie to dostanie?
Dokładnie tak, decyzja należy do konsultanta, managera czy kogo tam jeszcze, w każdym razie do człowieka.
Credit record ma tylko pomóc w jej podjęciu.
Ale w praktyce gdy aplikujemy o kredyt bez kontaktu face-to-face, np. przez internet, na ogół decyzję podejmuje maszyna kierowana programem napisanym przez takiego Uxbridge’a 😉
Dlatego nierzadko jest tak, że aplikując przez internet nie dostaniemy np. karty kredytowej a w oddziale banku – tak.
ela1981 wrote:tonieja wrote:Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.
A ja znam osobiście takie przypadki :/[/quote]
ja rowniez..a nawet lepsze. tydzien, dwa po otwarciu konta dostali kredytowki poczta, bez ubiegania sie o nie.. tylko podpisac papierek i odeslac. ot, taka agresywna forma promocji.. 😉
Szukam jakiejs firmy ktora dala by mi pozyczke na samochod ( ok 5tys )
Tylko jest jeden problem w Angli jestem dopiero rok.
No i druga sprawa jak wieksza czesc na tym forum jestem Polish…
Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz:)
5000 FUNTOW OD REKI NA 20%
OK ?
nie ma to jak HSBC aplikujesz przez internet i masz!
A mi moj 'kochany’ Lloyds nie dal nawet pozyczki na 1000 funtow (najpierw chcialam wiecej, dopiero potem sprawdzilam minimum) ale za to zaoferowal najkorzystniejsza oferte ubezpieczenia samochodu, ktorego de facto i tak nie mam za co kupic. Tak mi sie odwdzieczyli za prawie rok regularnych wplat… No i znow jestem skazana na transport miejski… 😥
A mi moj 'kochany’ Lloyds nie dal nawet pozyczki na 1000 funtow. Tak mi sie odwdzieczyli za prawie rok regularnych wplat… No i znow jestem skazana na transport miejski… 😥
Już kiedyś pisałem że miałem w Looyd’sie to samo. Przeprowadziłem się do innego banku i poszło jak z płatka.
A co do samochodu, właśnie dzisiaj szukając po autokomisach jakiegoś taniego złomu, wszedłem z głupia frant do dealera i powiedziałem że chcę nówkę tylko nie mam pieniędzy.
Zamiast nowego (to słabiutki silnik sir…) zaproponował mi mało używany w tej samej cenie za to lepiej wyposażony. Zgodziłem się i po dwóch godzinach dostałem telefon że kredyt przyznany i auto mogę odebrać w środę 🙂
zaczynam sie wlasnie zastanawiac nad komisami. byc moze oni mi tam pomoga. potrzebuje malego miejskiego samochodziku z max 1.3 silnikiem (ubezpieczenie dla ludzi w moim wieku to masakra), koniecznie benzyna aby dojezdzac do wakefield
5000 FUNTOW OD REKI NA 20%
OK ?
Zdrowy procent!