Strona główna Działy Finanse Gdzie po pozyczke

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    monika2
    Członek

Dziekujemy 😀

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    tonieja wrote:

[quote:fb812aec23]Do banku?
    Spokjnie dadza Ci 4-7 tysiakow, jesli masz wystarczajace zarobki, rok pobytu i polskie obywatelstwo beda ok. Wiem z autopsji:)

Nie jestem tego taki pewien. Ty dostalas a ktos inny w identycznej sytuacji nie dostanie. Z mojej obserwacji wynika ze w Wielkiej Brytanii konsultanci bankowi maja duzo swobode w decydowaniu jakie uslugi sprzedac konkretnemu klientowi. Oczywiscie z zastrzezeniem, ze minimum bezpieczenstwa zostanie zachowane.[/quote]

Tu sie nie zgodze. Jestem w banku NatWest. Pozyczke zalatwilam przez internet. Po paru dniach przysali umowe i warunki, a za kolejne dni pieniadze byly na koncie. Nie musialam z nikim rozmawiac.

MK
    Członek

w 100% potwierdzam to co cheeky girl napisala wyzej.

W piatek rano wypelnilem formularz online, w sobote (!) przyszly dokumenty, tego samego dnia je podpisalem i odeslalem, we wtorek (!) mialem pieniadze na koncie.

Nikt do mnie nie dzwonil, z nikim nie rozmawialem -szczerze mowiac zdziwilem sie, ze tak latwo & szybko to poszlo.

W miedzyczasie kontaktowalem sie z dwoma innymi firmami i zadna z nich nie przedstawila tak korzystnej finansowo oferty.

Polecam [b:9ba7c1c018]Natwest[/b:9ba7c1c018]! Moim zdaniem to jeden z najlpeszych bankow. 😉

tonieja
    Członek

Przypuszczalnie mieliscie wystarczajaco dobry Credit Scoring bo gdyby mieli jakies watpliwosci co do Waszej wiarygodnosci zapewne by sie skontaktowali.

Skoro poszlo tak szybko to zakladam ze mieliscie juz konta w Natwest w momencie ubiegania sie o pozyczke (?) i porzadna historie transakcji.

Poza tym, jezeli to jest pozyczka w wysokosci do kilku tysiecy funtow i jestescie klientami tego banku od jakiegos czasu to sie nie dziwie ze nie ma problemu z jej otrzymaniem.

Czym jest przeciez Credit Card? To jest natychmiastowy kredyt dla wiarygodnych klientow. Dlatego wiekszosc z nas pewnie miala problemy z dostaniem takiej karty.

I tutaj wlasnie mozna zobaczyc jaki wplyw maja konsultanci. Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    tonieja wrote:

Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.

a ja nie wierze w to

HardcoR
    Participant

ela1981 wrote:

tonieja wrote:

Wiem ze niektorzy znajomi dostali karte "prosto z mostu" po przyjezdzie do UK i tutaj oczywiscie nie ma mowy o sprawdzaniu ich wiarygodnosci bo takiego rekordu nie ma – to musiala byc decyzja konsultanta.

a ja nie wierze w to[/quote]

A ja znam osobiście takie przypadki :/

ela1981
    Participant

HardcoR wrote:

ela1981 wrote:

tonieja wrote:

A ja znam osobiście takie przypadki :/[/quote]

czyli co, decyzja zalezy od konsultanta?
    to na co ten caly credit score, przeciez do udzielenia kredytu trzeba miec jakies podstawy?
    Jak sie ktos zle prowadzi a ladnie sie usmiechnie to dostanie?

v-tec
    Członek

Dokładnie tak, decyzja należy do konsultanta, managera czy kogo tam jeszcze, w każdym razie do człowieka.
    Credit record ma tylko pomóc w jej podjęciu.
    Ale w praktyce gdy aplikujemy o kredyt bez kontaktu face-to-face, np. przez internet, na ogół decyzję podejmuje maszyna kierowana programem napisanym przez takiego Uxbridge’a 😉
    Dlatego nierzadko jest tak, że aplikując przez internet nie dostaniemy np. karty kredytowej a w oddziale banku – tak.

jackyl
    Participant

HardcoR wrote:

ela1981 wrote:

tonieja wrote:

A ja znam osobiście takie przypadki :/[/quote]

ja rowniez..a nawet lepsze. tydzien, dwa po otwarciu konta dostali kredytowki poczta, bez ubiegania sie o nie.. tylko podpisac papierek i odeslac. ot, taka agresywna forma promocji.. 😉

The Man
    Członek

narty wrote:

Szukam jakiejs firmy ktora dala by mi pozyczke na samochod ( ok 5tys )
    Tylko jest jeden problem w Angli jestem dopiero rok.
    No i druga sprawa jak wieksza czesc na tym forum jestem Polish…
    Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz:)

5000 FUNTOW OD REKI NA 20%
    OK ?

das
    Participant

nie ma to jak HSBC aplikujesz przez internet i masz!

mia
    Członek

A mi moj 'kochany’ Lloyds nie dal nawet pozyczki na 1000 funtow (najpierw chcialam wiecej, dopiero potem sprawdzilam minimum) ale za to zaoferowal najkorzystniejsza oferte ubezpieczenia samochodu, ktorego de facto i tak nie mam za co kupic. Tak mi sie odwdzieczyli za prawie rok regularnych wplat… No i znow jestem skazana na transport miejski… 😥

Uxbridge
    Członek

mia wrote:

A mi moj 'kochany’ Lloyds nie dal nawet pozyczki na 1000 funtow. Tak mi sie odwdzieczyli za prawie rok regularnych wplat… No i znow jestem skazana na transport miejski… 😥

Już kiedyś pisałem że miałem w Looyd’sie to samo. Przeprowadziłem się do innego banku i poszło jak z płatka.
    A co do samochodu, właśnie dzisiaj szukając po autokomisach jakiegoś taniego złomu, wszedłem z głupia frant do dealera i powiedziałem że chcę nówkę tylko nie mam pieniędzy.
    Zamiast nowego (to słabiutki silnik sir…) zaproponował mi mało używany w tej samej cenie za to lepiej wyposażony. Zgodziłem się i po dwóch godzinach dostałem telefon że kredyt przyznany i auto mogę odebrać w środę 🙂

mia
    Członek

zaczynam sie wlasnie zastanawiac nad komisami. byc moze oni mi tam pomoga. potrzebuje malego miejskiego samochodziku z max 1.3 silnikiem (ubezpieczenie dla ludzi w moim wieku to masakra), koniecznie benzyna aby dojezdzac do wakefield

Prekursor
    Członek
    ”The wrote:

5000 FUNTOW OD REKI NA 20%
    OK ?

Zdrowy procent!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.