Strona główna Działy Erystyka Zapraszamy do nowej galerii!

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 91)
  • Autor
    Wpisy
    SAMIRAHINI
    Członek

Czlowiek jest niczym drzewo.Jesli staniesz naprzeciw niego i bedziesz sie mu nieprzerwanie przygladal aby ujrzec,jak rosnie i jak wiele dotyczczes wzroslo, zobaczysz absolutnie nic. Ale sprobuj otoczyc go opieka, odganiaj szkodniki i zlosliwych,chcacych polamac jego galezie a w swoim czasie, w dobrym czasie-wzrosnie ponad miare twoja.
    Tak samo jest z czlowiekiem: wszystko,czego potrzebuje to przezwyciezenie przeszkod a wowczas rozwinie sie i wzrosnie.
    Nie jest odpowiednim sprawdzanie go godzina po godzinie, ciagle podgladanie jak wiele dodal juz, by stac sie lepszym.

Podazajac za powyzszym, moze dyskusja bylaby naprawde dyskusja a nie tylko praniem zalosci, smutkow, frustracji jesli kazdy z mocno zaangazowanych sprobowalby porozmawiac w "dobrym dla siebie czasie". Wtedy,gdy czujemy sie zrelaxowani, usmiechnieci, choc odrobine radosni tak by mozna bylo generowac slowa spokojne i przemyslane.
    Jaki jest cel ciaglego patrzenia komus na rece,jesli przestajemy pamietac do czego sluza nasze wlasne i co w nich trzymamy lub trzymalismy???

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Uxbridge wrote:

Bronię (staram się) kultury i atmosfery na forum. Atak Ola był atakiem, nie miał nic wspólnego z krytyką. Reakcje Faty są niestety poniżej pewnego poziomu, to jasne. Nie potrafi odpowiedzieć na atak (sprowokowany czy nie) inaczej jak złością, agresją i poniżaniem. Zachowuje się wtedy tak samo (a często gorzej) niż jego "krytycy". Nie on jedyny zresztą.
    Twoje posty Dafunk, też są czasem agresywne i niesprawiedliwe. Wystarczy żeby (w Twojej ocenie) ktoś wypowiedział się rasistowsko. Być może rzeczywiście należy zwalczać wszelkie przejawy rasizmu czy nietolerancji nawet jak są nie do końca uświadamiane. Ale robisz to często w sposób który zaognia dyskusję i sprowadza ją natychmiast do poziomu inwektyw.

ux.. twoich słów zakwestionować raczej nie można
    bronisz kultury w sposób kulturalny (czego ja muszę się jeszcze nauczyć), atak ola rzeczywiście był nieadekwatny do zastałej sytuacji w galerii – ale myślę, że olo nosi urazę do faty za porównanie mieszkańców spoza leeds do zamkniętych za drewnianymi drzwiami i siedzącymi pod strzechą , bez prądu i bez gazet wieśniaków… gdybym był na miejscu ola też bym się wkurzył.. w końcu to olo jest odbiorcą krzywdzących słów faty…
    moje posty są agresywne i niesprawiedliwe… a pamiętasz jak chciałem opatulić to forum miłością ? część przyjęła to z uśmiechem, część stwierdziła, że jestem głupkiem (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), a jeszcze inni twierdzili, że miłością to najwyżej mogę obierać kartofle :]
    po tym jak z miłością się nie udało to zwracałem uwagę, prosiłem.. i co ? i zostałem tak samo potraktowany :] heheheee… zlew i pukanie w czoło oraz argument wolności słowa (no jasne.. wolność słowa ! piękne to i sprawiedliwe…. a nawet żałosne)
    jestem czasami porywczy, zaogniam konflikt, ale zauważ, że jestem zdegustowany brakiem efektów w konwersacji na poziomie…kiedyś próbowałem z całych sił nie używać agresywnego stylu, w końcu nie wytrzymałem….. ale i tak jest lepiej, bo nie od razu wskoczyłem na fatę w tej całej dyskusji o januszach i kolorowych… (tak jak np z limerykiem ,akurat ux ty powinieneś to pamiętać)…
    nie wiem już jak wymusić na facie powściągliwość … ale boję się, że skoro mi tej powściągliwości brakuje to i fata nie podejmie nawet próby… :/
    powiedz sam ux.. czy to forum byłoby lepsze bez tych rasistowskich uwag ? albo bez poniżaniu polaków ze względu na ich ubiór czy produkty, którymi mają obładowane wózki w tesco ..
    w ten sposób pogłębiamy stereotyp polaka za granicą… a z tego co widzę większość jest za tym, żeby ten stereotyp umarł… oczywiście milczenie w tej sprawie problemu nie wyeliminuje, ale kpiny chyba raczej stawiają nas po tej samej stronie barykady co ludzie, z których szydzimy…

ja już jestem zmęczony tym konfliktem… uważam fatę za przeciwnika, ale nie za wroga…. przeciwnika się zwalcza, a kiedy wzajemne zwalczanie nie przynosi pożądanego skutku podejmuje się dialog , natomiast wroga się niszczy … zmiata z powierzchni tak aby przestał istnieć.. i fata nie jest moim wrogiem i mam nadzieję, że nigdy nie będzie…

chciałbym, żeby fata przestał już wyrażać własne osobiste opinie na temat kolorowych czy polaków, z których się smieje, że zostali oszukani… chciałbym…. wtedy i do mnie by cos dotarło… i sam wyciągnąłbym dłoń na znak zgody….. ale sam widzisz jak fata reagował na moje prośby… a teraz zabrnęło już daleko… na inne tematy, na inne dziedziny.. i dopóki uważam go za przeciwnika będę go zwalczał… nie neguję jego pozostałych cech (organizacja, pomoc, poszerzanie zainteresowań forumowiczów, i inne o których tu pisze, ale nie pozwolę aby słuzyły do wybielania z wad… po prostu uważam takie zachowanie za obłudę i dwulicowość…)

przepraszam, że widzicie we mnie człowieka który dolewa oliwy do ognia…… wezmę sobie to do serca i chociaż spróbuję opamietac zanim bedzie za późno…

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Ten dział powinien nazywać się nie Erystyka ale 'Fata versus reszta świata’ 😀

v-tec ma racje:D hehe

jackyl
    Participant

shaolin1 wrote:

v-tec wrote:

Ten dział powinien nazywać się nie Erystyka ale 'Fata versus reszta świata’ 😀

v-tec ma racje:D hehe[/quote]

mial z poltora roku temu.. 😛

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 91)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.