Strona główna › Działy › Erystyka › Zapraszamy do nowej galerii!
.. niestety jesli chodzi o portrety to tragedia…
portrety, gdzie te portrety w sekcji photos?? ja widze tylko same widoczki 🙁
.. niestety jesli chodzi o portrety to tragedia…
Tego już mu nie chciałem pisać 🙂
Szkoda mi chłopaka 😈
Przepraszam Asik, nie chcialam infantylizowac twojej wypowiedzi.
Wszyscy tu tacy powazni… slowo rzeknac wystarczy jedno…
Baggins.
Polecam poszukanie w internecie definicji slowa: przenosnia.
Zgadzam sie z przedmowczynia nie ze wzgledu na to, ze jest ladna, ze Skipton, moja kolezanka, kobieta etc.
Zgadzam sie bo sadze tak samo…
Julka
a je-b-a-l pies, mialem tu juz nie wchodzic
a teraz ja się wypowiem..
uwazam, że zdjęcia faty (krajobrazy) nie są aż takie złe.. może powininen zamiescić je w innym formacie (tiff- jednak ten format potrzebuje sporo miejsca na serwie :), jednak wystarczy przekonwertować odpowiednio i będzie si)… niestety jesli chodzi o portrety to tragedia… widziałem zdjęcia faty, oswietlenie praktycznie żadne, półcienie, tło kiepskie…
fata lepiej będzie jeśli postawisz na krajobrazy…
to moja szczera rada…mam nadzieję, że to jest konstruktywna krytyka
Rada??? 😆 😆 😆
A kto ty jesteś żebym miał się radzić twego gustu i twojej głowy?
Kim jesteś, co osiągnąłeś? Dla mnie nic. Największym twoim wyczynem był chyba pobyt w pudle, więc nie skorzystam.
Od radzenia mam mądrzejszych i bardziej doświadczonych fotografów a nie jakichś nawiedzonych, zresocjalizowanych teoretyków.
Akurat… mam 3 galerie w necie, więc mogłeś widzieć tylko jedną.
A więc widziałes tyle co nic….bo tamta jest stara i mało aktualna.
I jak zwykle dałeś ciała…
Byłeś taki pewien że widziałeś i wiesz a tymczasem nie wiesz i nie widziałeś. Bo jeden fragment nie tworzy nigdy całości.
😆 😆 😆
Żałośni krytycy co czytać nie umieją prostych zdań mówiących czym co jest. A największy obciach robią sobie ci, co nie mają z tematem nic wspólnego, ale oczywiście musza się wpiep..ć dla zasady… 😈 😛
Pośmiewisko i tyle…
A ty kim jestes ?
Bob the Builder- Misjonarz? Z niespelnionymi aspiracjami na reportera dziennikarza..?
Twojaj kariere mozna zbadac googlujac cie.
Zapraszam zainteresowanych do przygody: "sladami Faty"
kim jestem ?
hmmm…
cały czas sobą…
– fotografem amatorem (z kilkoma nagrodami i wystawami, ale nie o to chodzi, choć widzę, że dla ciebie to jest wyznaznik profesjonalizmu)
– kamerzystą z kilkuletnim stażem… (pamietasz jak mi zarzuciłeś, że nie jestem z branży ? … myślałem, że wiesz wszystko.. ale ty wiesz tylko to co nie każe ci mysleć w kategoriach weryfikowania wartości wprost proporcjonalnie do poznawania świata i ludzi..)
– byłym osadzonym.. (to cię najbardziej kręci i będZiesz tego argumentu uzywał bo nie masz innych..
– człowiekiem, który zwraca uwagę na rasistowskie komentarze..
– trochę niepoprawnym optymistą
moja rada w ogóle nie jest wiążąca… miał być krytyka konstruktywna, więc jest..
nie musisz wcale brać tej rady do serca… nikt ci nie każe..
tym bardziej, że masz swoich doradców profesjonalistów..
a jesli chodzi o twoje galerie to widziałem fotki, ktore wykonałes całkiem niedawno (nie tylko ty wiesz gdzie co poszukać) i prawdę mówiąc byłem zawiedziony, że lansujacy się na fotografa dziennikarz umieszcza tak kiepskie portrety studyjne w necie… i jeszcze się pod tym podpisuje…
jestem fotografem amatorem od kilku lat i jeszcze kilka lat minie zanim słowo ":amator " zniknie .. ale na pewno nie wrzuciłbym takich fotek do portfolio
popracuj nad warsztatem, kup troszkę więcej gadżetów do studia, z tego co widziałem to albo nie masz blendów albo źle je uzywasz, załatw sobie tez softboxy (żeby wyeliminować cienie i półcienie w tle)
nie jestem żałosnym krytykiem, próbuję tylko pokazać ci, że robisz błędy typowe dla amatora i skoro twierdzisz, że jesteś obeznany w temacie (doradzanie kupna aparatu to nie żaden profesjonalizm) to wypada też mieć jakie etalony dla poodopiecznych
[quote:bcab309350]Byłeś taki pewien że widziałeś i wiesz a tymczasem nie wiesz i nie widziałeś. Bo jeden fragment nie tworzy nigdy całości. [/quote]
to czemu ciągle się czepiasz mojego pobytu w więzieniu… ?
heheheh wpadas we własne sidła… 😀
co do wczesniejszych wypowiedzi na temat mówienia prosto w twarz.. … może ty powiedz rudemu i olowi jakie to z nich małomiateczkowe chlopiny .. umów się z nimi i powiedz im to w twarz.. to samo powiedz pakistańczykom "w waszych samochodach śmierdzi" murzynom spotkanyum na harehills "jesteście oszustami i złodziejami"… a do polaków oszukanych "ale jesteście janusze"
od razu dostałbys w tę niewyparzoną mordę… od każdego po kolei 😀
ja nie muszę się z tobą umawiać i w twarz czegoś ci mówić… wystarczy, ze tutaj napiszę…
BAGGINS…
tak.. olo przesadził z tym atakiem na fatę mógł to subtelniej ująć, ale dziwne, że nie wytknąłeś facie jego słów, kiedy twierdził, że skipton i nie tyko są przybytkiem dla ignorantów i zacofanych wieśniaków…
z twoich postów wynika, że lubisz sarkazm… nikt ci tego nie zabrania i nie wytyka dopóki jest to sarkazm…, a u faty to już tzw "fakty"… ktore chyba wysysa z .. nie napiszę skąd bo zacznie udowadniać swoją orientację seksualną 😀
będę szczery: nie lubię faty od czasu kiedy argumentował swoją niechęć do polaków, którzy zostali oszukani, mieszkających na obrzeżach oraz pakistańczyków i murzynów…, może gdyby te argumenty były do zaakceptowania to moznaby podyskutować, ale to o przedstawił w postach fata (dziennikarz i kreujący się na współtwórcę forum forumowicz) utwierdziło mnie w przekonaniu, że to idiota, kretyn i nietolerancyjny bałwan… a tego już znieść nie mógł… więc zaczął ujadać głośniej od własnego tyłka
pojawiło się kilka słów na jego obronę, m.in. spokoboy (który załatwia problemy pięścią, a homoseksualistów dla zabawy przegania kijem bejsbolowym i klnie podobnie jak ja …)
czy nie prosiłem faty, zeby przestał ? ba ! prosiłem i błagałem nawet, wysłałem kilka postów do administracji forum i jedyne co usłyszałem "jest dorosły i sam odopowiada za własne słowa"
pojawiło się kilka słów na jego obronę…
Żeby być dobrze zrozumianym. Nie bronię Faty. Ani zdjęć na których sie nie znam i nie one są tu ważne. Chyba wyraźnie napisałem o co chodzi. Ale wyłuszczę rzecz całą raz jeszcze. Bronię (staram się) kultury i atmosfery na forum. Atak Ola był atakiem, nie miał nic wspólnego z krytyką. Jeśli ktoś mi powie że Olo chciał swoim postem zdopingować Fatę do lepszych zdjęć to obraża moją inteligencję. Rozwój wypadków był jasny od początku dla każdego (w tym dla Ola) i wątek znalazł się w erystyce. Reakcje Faty są niestety poniżej pewnego poziomu, to jasne. Nie potrafi odpowiedzieć na atak (sprowokowany czy nie) inaczej jak złością, agresją i poniżaniem. Zachowuje się wtedy tak samo (a często gorzej) niż jego "krytycy". Nie on jedyny zresztą.
Twoje posty Dafunk, też są czasem agresywne i niesprawiedliwe. Wystarczy żeby (w Twojej ocenie) ktoś wypowiedział się rasistowsko. Być może rzeczywiście należy zwalczać wszelkie przejawy rasizmu czy nietolerancji nawet jak są nie do końca uświadamiane. Ale robisz to często w sposób który zaognia dyskusję i sprowadza ją natychmiast do poziomu inwektyw. Wyolbrzymiasz wypowiedzi i stosujesz je jako probierz do oceny człowieka. Tolerancja to również sposób życia z ludźmi którzy w 100% tolerancyjni nie są (my wszyscy). Dyskusja, prezentowanie własnego zdania, przekonywanie – tak. Brnięcie w jałowe kłótnie i wzajemne obelgi – nie sądzę że to sposób na zwycięstwo ducha tolerancji.
Nie lubisz kogoś, nie znosisz nawet – OK zdarza się. Będziesz to podkreślał na każdym kroku i nie przepuścisz okazji do kłótni – to pieniactwo tak dla nas Polaków charakterystyczne (w postach Faty też).
kazdy widzi chyba za siebie kim jest Fata
Im bardziej , wiecej sie wypowiada tym bardziej sie kompromituje i pograza.
Co z tego ze ktos sie wypowie w jego obronie, czy przeciwko ….
Wszystkie posty Faty – no moze wiekszosc- prowadza do albo sa klotnia.
Kazdy kto go zna osobiscie wie jaki on jest.
Nigdy nic o sobie nie powie , obgada wszystkich, przenosi plotki.
Wypowiedzi jego sa prawie zawsze krzywdzace.
I ludzie moga mowic- ze sie na niego najezdza….
Im wiecej ktos sie udziela tym wiecej go ludzie znaja i chca wyrazic na jego temat opinie.
Za to sa banowani z imprez. Uznani za mneij niz zero- zawsze przeciez cos sie na nich znajdzie.
Ja sie zastanawiam czy on naprawde wierzy ze sa ludzie mu przychylni. Podejrzewam ze oni sie boja wypowiedziec, wyrazic opinie na jego temat bo zostana obsmarowani…zbluzgani. Traktuja go z poblazaniem i jest im przykro ze Fata tak jest nieswiadomy samego siebie i calego swiata, i tego co robi…co pisze…jakie sa tego konsekwencje…
CZesto odnosze wrazenie tak jakby wogole nie czytal, nei rozumial co sie do niego mowi. Nigdy nie przyzna sie do bledu, i nigdy nie przeprosi.
Milo i przyjemnie bylo jak go nie bylo.
Rada??? 😆 😆 😆
Kim jesteś, co osiągnąłeś? Dla mnie nic. Największym twoim wyczynem był chyba pobyt w pudle, więc nie skorzystam.
Szczyt chamstwa!
A Ty co osiagnales?
Jak narazie, to Twoim najwiekszym wyczynem na forum jest bycie pieniaczem, chociaz probujesz usilnie zwalac wine na wszystkich wokolo.
Julka
Rada??? 😆 😆 😆
Od radzenia mam mądrzejszych i bardziej doświadczonych fotografów a nie jakichś nawiedzonych, zresocjalizowanych teoretyków.
Wiesz co Fata, chyba ostro przegiales 😯 Tak jak jestem neutralna w calym tym konflikcie, tak tutaj poprostu opadly mi rece. Wydaje mi sie ze komus naleza sie tu przeprosiny. 😳
nie pierwszy raz i nie ostatni
Ten dział powinien nazywać się nie Erystyka ale 'Fata versus reszta świata’ 😀
4
A Ty co osiagnales?Julka
Podobno niezle w pingponga.
Przyznaję że moje wypowiedzi były po części atakiem na fatamorganę.
Dlaczego? Bo go nie lubię za zbyt wiele cech.
Nie zmienia to jednak faktu że tak kiepska galeria na tej stronie tylko zaniża poziom bez względu na tłumaczenia.
Do fatamorgana:
Jesteś żałosny co udowodniłeś wieloma swoimi wypowiedziami właśnie w tym wątku.