Strona główna Działy Hyde Park Brytyjski paszport- angielskie wartosci i styl zycia

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Baggins
    Participant

http://wiadomosci.onet.pl/1561078,28350,wiadomosceu.html

Rozbawily mnie szczegolnie pierwsze akapity.

[quote:d9b71655a6]Według niego nowi przybysze muszą dołożyć więcej starań, aby zrozumieć brytyjskie wartości i styl życia.
    [/quote:d9b71655a6]

Prosze o przytaczanie brytyjskich wartosci i stylu zycia, ktory tak ciezko zrozumiec przybyszom ze wschodu.

Cyfr z artykulu komentowac nie bede bo znow temat zejdzie na rasizm 😆

7sisters
    Participant

Nie bardzo rozumiem do czego mialoby mi byc potrzebne brytyjskie obywatelstwo. Jestem taki Anglik/Szkot/Walijczyk/Irlandczyk jak z koziego tylka waltornia a moj polski paszport jest dla moich celow rownie dobry jak brytyjski.

Baggins
    Participant

nie o to prosilem 😕

Wojtek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

http://wiadomosci.onet.pl/1561078,28350,wiadomosceu.html

Rozbawily mnie szczegolnie pierwsze akapity.

[quote:45ff18e5d4]Według niego nowi przybysze muszą dołożyć więcej starań, aby zrozumieć brytyjskie wartości i styl życia.

Prosze o przytaczanie brytyjskich wartosci i stylu zycia, ktory tak ciezko zrozumiec przybyszom ze wschodu.

Cyfr z artykulu komentowac nie bede bo znow temat zejdzie na rasizm :lol:[/quote]

Angielskie wartosci:
    * byc niechlujnym, bez zebow, miec kilka tatuazy, co drugie slowo mowic na "f"
    * w d**ie miec wyksztalcenie
    * jesc fish&chipsa na ulicy potem papier po nim wywalic tam gdzie sie stoi
    * napic sie na maxa w weekend nie pamietajac nic na drugi dzien
    * i mozna by tak wymieniac jeszcze dlugo i dlugo … chociaz maja tez kilka fajnych zalet, ale wydaje mi sie ze nie trudno jest nam zrozumiec te dobre … raczej ciezko zrozumiec te zle 🙂

Marta Klecz
    Członek

moze przytocze jeszcze kilka:

– rodzenie dzieci jako sposob na dostanie coucilowskiego domu(zasada im wiecej dzieci tym wieksza chata )
    – zycie na benefitach

jackyl
    Participant

wspolczuje poziomu znanych Wam Anglikow 😉

a jesli to obserwacje z ulicy.. to wspolczuje braku znajomosci balansujacych owe obserwacje.. 🙂

[quote:1d3b721342]Nie bardzo rozumiem do czego mialoby mi byc potrzebne brytyjskie obywatelstwo[/quote]

jakbys pragnal do stanow polatac, moze sie przydac 🙂

Baggins
    Participant

NO juz po pierwszych wypowiedziach widac, ze to faktycznie nie latwa sprawa.
    Dla tych, ktorzy beda sie starali o paszport tylko po to aby ulatwic sobie w przyszlosci wyjazd do Austrii – krainy kangorow, uprzedzam, ze styl zycia w obu tych krajach jest lekko rozny

Wojtek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

a jesli to obserwacje z ulicy.. to wspolczuje braku znajomosci balansujacych owe obserwacje.. 🙂

[quote:bb32a853ec]Nie bardzo rozumiem do czego mialoby mi byc potrzebne brytyjskie obywatelstwo

jakbys pragnal do stanow polatac, moze sie przydac :)[/quote]

Jackyl wspolczuje braku poczucia humoru 🙂

a do stanow mozna latac tez na polski paszport 🙂 i nie jest to wcale takie trudne jesli w zyciu juz cos "osiagnales" 🙂

jackyl
    Participant

Wojtek wrote:

jackyl wrote:

:94b94ea307 wrote:

Nie bardzo rozumiem do czego mialoby mi byc potrzebne brytyjskie obywatelstwo

a do stanow mozna latac tez na polski paszport 🙂 i nie jest to wcale takie trudne jesli w zyciu juz cos "osiagnales" :)[/quote]

Wojtek wspolczuje braku percepcji emotikon ;))))

i czy ja mowie ze na polski nie mozna? :))) bo chyba nie zaprzeczysz ze na angielski latwiej? 🙂

Marta Klecz
    Członek

Gratuluje wam udanych rozmow wymijajacych na watpliwym poziomie…

Wojtek
    Członek

jackyl wrote:

Wojtek wrote:

jackyl wrote:

:bca1b6363e wrote:

Nie bardzo rozumiem do czego mialoby mi byc potrzebne brytyjskie obywatelstwo

a do stanow mozna latac tez na polski paszport 🙂 i nie jest to wcale takie trudne jesli w zyciu juz cos "osiagnales" :)[/quote]

Wojtek wspolczuje braku percepcji emotikon ;))))

i czy ja mowie ze na polski nie mozna? :))) bo chyba nie zaprzeczysz ze na angielski latwiej? :)[/quote]

A moze to dlatego ze z twoich znakow interpunkcyjnych nie powstaja Emotikony 🙂

wydaje mi sie jednak ze latwiej postarac sie o wize niz angielski paszport 🙂

v-tec
    Członek

Jeśli pan Byrne chce oceniać czy 'żyję w zgodzie z sąsiadami’ albo czy sortuję śmieci i od tego uzależniać przyznanie brytyjskiego paszportu to może go sobie gdzieś wsadzić.

Najpierw niech nauczy tego tych którzy te paszporty już mają (od urodzenia). Ale na to nikt jeszcze sposobu nie wymyślił 🙂

'Specjalne karty identyfikacyjne’ ?? Może nowym obywatelom wszczepiać chipy jak psom?

Dość obrzydliwa rasistowska wypowiedź która w podtekście ma stwierdzenie że przybysze są dzicy i trzeba ich 'ucywilizować’. Pfuii!

Agnieszka_77
    Participant

Baggins wrote:

wyjazd do Austrii – krainy kangorow,

ze dokad?!?! 😯

Prekursor
    Członek

Agnieszka_77 wrote:

ze dokad?!?! 😯

Widze,ze nie czytasz New Scientist.Odkad wprowadzony zostal w Australii powszechny obowiazek zakladania kont bankowych kangurom,spora ich czesci emigrowala do austrii w celach zarobkowych!Firma Google ,potentant na rynku IT jako pierwsza na swiecie zatrudnia w swoich Austriackich szeregach kangury odpowiedzialne za testowanie aplikacji internetowych przewidzianych dla zwierzat jako czesc realizowanego programu o kodowej nazwie "Zwierzeta online".Program przewiduje nauczenie kangurow korzystania z bezprzedowowych systemow komunikacyjnych.Celem glownym programu jest wykorzystanie zwierzat w przedwczesnym systemie ostrzegania przeciwko zagrozeniom srodowiska jak i wszelkiego rodzaju kataklizmom.W Polsce prof.dr.inz Jozef Licznerki z Instytutu Cybernetyki Technicznej Polskiej Akademi Nauk trenuje chomiki i wroble ktore beda wykorzystane do projektow wojskowych.Szczegoly projektow sa scisle tajne tak samo jak chomiki i wroble!

Oba powyzsze projekty nie przewiduja konca!

Agnieszka_77
    Participant

Preki no chyba, ze jest tak jak piszesz 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.