Strona główna Działy Erystyka Rasizm po raz n-ty

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    dafunkonline
    Participant

rasizm ?
    proszę bardzo:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

danielkety… nie uzywaj słów takich jak pakol, bo przyjdzie nowy na forum i zobaczy, a potem sam będzie powtarzał… właśnie chodzi mi o to, żeby niepotrzebnie nie nadużywać rasistowskich epitetów… nawet jesli adresaci tych przymiotów tu nie zaglądają

a w ogóle to nie chodzi o sam rasizm faty, a o jego podejście do wszelakich spraw, o całokształt.. o pouczanie, o ocenianie ludzi, o argumenty, które stosuje na poparcie własnych często wyssanych z palca "faktów"… zagalopował się i nie wie, że zmierza wprost do urwiska…

fajnie, że widzicie takie postawy i wyłapaliście je, ale szkoda, że używacie tego aby wypuścić ironiczną uwagę podkreślającą pewną cechę mojego charakteru…
    myślę, że wszyscy powinniśmy reagować na słowa, które z naszego słownika powinny zniknąć już dawno…
    i mam nadzieję, że damy radę 🙂

fatamorgana
    Participant

[quote:2ea43c32bf]że wszyscy powinniśmy reagować na słowa, które z naszego słownika powinny zniknąć już dawno…
    i mam nadzieję, że damy radę [/quote]

Na przykład słowo IDIOTA.

Bóg zapłać dobry i kochający człowieku…
    Taaaa wyssane… Ty oczywiscie najwięcej o tym wiesz.
    I patrz, pisaniem takiego czegoś nigdy nie poprawisz sytuacji, tylko znowu spowodujesz to samo.
    Ile razy komuś można tłumaczyć, ze źle zaczął, a potem u kogoś szuka win.
    Daremna gadka. Nie mam czasu.

dafunkonline
    Participant

nie nazywam ludzi złodziejami czy oszustami tylko dlatego, że mają inny kolor skóry, nie oceniam inteligencji ludzi tylko dlatego, że mieszkają kilka mil dalej od leeds, nie nazywam ludzi januszami tylko dlatego, że padają ofiarą oszustów
    za to nazywam po imieniu ludzi, którym resztki szarych komórek zostały tylko po to, żeby takie komentarze stosować
    co do mojej wypowiedzi odnośnie twojej osoby to nadal podtrzymuję moje słowa… idiota tez nalezy do tych słów…

a skoro nie masz czasu to nie odpisuj
    jeśli masz jakiekolwiek prawdziwe informacje to bardzo cie proszę abyś je tutaj zamieszczał, żebyś miał dowody na swoje tezy i teorie.
    a potem jest tak jak ze statystykami albo jakimiś podartymi payslipami rzekomo potwierdzającymi oszustwa pewnej osoby…

fata… nie marnuj już swojego drogocennego czasu na odpisywanie na moje posty, po prostu zacznij poznawać fakty – na pewno wyjdzie ci to na dobre..

kunegunda
    Participant

A ja mieszkam w bradford na super dzielnicy anglicy ja nazywaja dzungla. A nasza sasiadka przy pierwszej rozmowie powiedziala ~ macie szczescie ze jestescie biali bo nie mieszkalibyscie tu duzej niz jedna noc ~
    no i sie sprawdzilo zadnych kolorowych no chyba ze kierowca autobusu bo taksowkarze boja sie przyjechac 🙂

danielkety
    Participant

to nie czasami okolice farmey boy??(morisson) bo szukalem tam domu ale jak znalazlem to agencje prowadzil ciapok z pretesjami pokazal mi dom za 550Ł w stanie do czyszczenia chemicznego i umeblowania a ogulnie z tego co zaopserwowalem to bradford powinno sie nazywac paciatowo

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    danielkety wrote:

to nie czasami okolice farmey boy??(morisson) bo szukalem tam domu ale jak znalazlem to agencje prowadzil ciapok z pretesjami pokazal mi dom za 550Ł w stanie do czyszczenia chemicznego i umeblowania a ogulnie z tego co zaopserwowalem to bradford powinno sie nazywac paciatowo

daniel, a gdybym ja powiedział, że ty powinieneś nazywać się osłem ?
    pieprzysz jak potłuczony… tylko dlatego, ze w bradford społeczność muzułmańska jest większa mamy stosować nazwy, które uwłaczają tejże społeczności ?
    wybacz, ale jeśli oceniasz ludzi po odcieniu ich skóry to robisz z siebie osła…

danielkety
    Participant

a jezeli ja ci powiem ze nieznam polaka ktury by nie uzywal okreslenia paciaty?? i kazde wieksze skupiko tej nacji nazywal inaczej niz ja?? oczywiscie ja do nich nic niemam oprucz tych dziesieciu osobnikow kturzy znacznie przerobili twarz mojego kolegi bo szedl sobie do sklepu po cos do picia… i wiem ze starsi ludzie nie sa zli tylko ta mlodziesz sie tak smiezmie patrzy…

dafunkonline
    Participant

buhahahahaaaa
    no jasne… dziecięce podejście do sprawy.. inni tak mówią to ja też mogę…

nienawiść rodzi nienawiść…
    ktoś komuś przerobił twarz, jakiś anglik zabił polkę, jakiś włoch zastrzelił polskie dziecko, jakiś polak pobił kogoś na dsykotece…
    tak sie dzieje na całym świecie, ale dopóki w ludziach tkwi niechęć do odmienności rasowej, kulturowej czy narodowościowej animozje będą narastać. zamiast patrzec na nich spode łba może lepiej rozpocząć znajomość z pakistaczykiem w pracy, dowiedzieć się co oni o nas myślą, jaką mają kuchnię (przez żołądek do serca nie zawsze odnosi się do polowań na partnera/partnerkę życiową), dowiedzieć się coś o i ch muzyce, strojach narodowch.. na pewno nei odbiorą tej ciekawości jako szpiegostwa na rzecz białej rasy… jak ciebie się pytają co w polsce jesz to z promiennym uśmiechem i ślinotokiem opowiadasz o schabowym, bigosie, sałatce ziemniaczanej i śledziku…
    ja tez się spotykma z takimi określeniami, ale czasami wystarczy powiedzieć "słuchaj.. oni nie są tacy źli… przecież nie wszyscy chodzą z zapalnikami i dynamitem… tez przyjechali tu żyć i pracować… "
    nie wszyscy poddają się refleksji, ale część tak (wiem z własnego doświadczenia). ci niereformowalni po prostu muszą dojrzeć…
    jeśli ty jeszcze nie dojrzałeś to na pewno przyjdzie ten moment, ale proszę cię nie zamieszczaj na publicznym forum takich uwag… :/

danielkety
    Participant

ale stary ty mnie chyba nie zrozumiales moj koleg to przypadek… owszem trzeba sie nauczyc zycia w innym swiecie z roznymi ludzmi ale okreslenie ktorego uzylem chyba nie nalezy do rasistowskich ?? bo rasista nie jestem!!!
    szanuje ich za to ze moze bez wiekszej precyzji ale zawoza nas gdzie chcemy(taxi) i kto nie jadl nigdy w fastfoodzie u pakistanca albo nie kupowal piwa w jego sklepie prawda jest taka ze w kilkudziesieciu procentach te miasto nie funkcjonowalo by bez tych ludzi….

dafunkonline
    Participant

nie jestes rasistą, więc dlaczego stosujesz rasistowskie, obraźlie i dyskryminujące epitety…
    to nie może być tak, że ktos się nie uważa za rasistę, ale inni mówią "paki", więc co to za różnica czy on to napisze, czy nie…
    im mniej słów obrażajacych innych z powodu przynalezności rasowej bądź narodowościowej tym większe szanse na dialog…

kto chce rozwijac nienawiść wśród narodów ? kto ? tylko ludzie, którym przeszkadza inny kolor skóry, inna religia, inny dialekt, innny kształt nosa, inny kolot oczu, inność !!!
    a co gdyby wszyscy ludzie byli jednakowi ? zieloni z trzema rękoma, jedną nogą i trzema parami oczu ? i nie byłoby innej rasy ? na kim wieszaliby wtedy psy ? a może włśnie na psach ???

eeech..

Baggins
    Participant

[quote:947f8c0ec1]to bradford powinno sie nazywac paciatowo[/quote]

hehe, przestawiles ”c” z ”p” 😉

dafunkonline
    Participant

czywiście, że przestawił, ale nadal jest to pejoratyw 🙁

danielkety
    Participant

stary ale ty masz problem znasz sam to okreslenie i sam go urzywasz a do mnie jakies aluzje masz…

dafunkonline
    Participant

oczywiście, że mam aluzje..
    i proszę powiedzieć gdzie uzywam tego słowa ??… dysponujesz jakimiś nagraniami ? albo dokumentami ? w takim razie proszę je udostępnić…

danielkety
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dafunkonline wrote:

czywiście, że przestawił, ale nadal jest to pejoratyw 🙁

po niby skad to potwierdzenie?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.