Strona główna › Działy › Wieści z Polskiego Centrum › Kurs tworzenia stron internetowych
Nie trzeba drukowac, ale jesli ktos chce to warto. W razie, gdybyscie nie mieli dostepu do drukarki, to prosze zglaszac sie do Wojtka (jesli podtrzymuje swoja chec drukowania materialow :)).
podtrzymuje 🙂
Pierwsze zajęcia odbędą się w [b:07a66bef0e]piątek 12 października[/b:07a66bef0e]. Start o [b:07a66bef0e]18:30[/b:07a66bef0e]. Najprawdopodobniej będziemy na dużej sali ośrodka, więc tam się spotykamy.
Ja będę od 18, gdyby ktoś potrzebował pomocy z ustawieniem edytora.
Jeśli ktoś posiada przedłużacz / rozgałęźnik, to proszę zabrać. Nie jestem pewna czy starczą ośrodkowe na wszystkie laptopy.
Do zobaczenia… 😉
lista edytorow godnych polecenia, glownie darmowych.
Z tego co udalo mi sie przetestowac, to polecalabym:* TigerII MiniPad – bardzo fajny i prosciutki program, idealny do nauki. Prawie jak notatnik, ale oferuje m.in. kolorowanie skladni, co bardzo ulatwia zrozumienie kodu – do sciagniecia tutaj
* kED – darmowy, prosty, przejrzysty, wg mnie idealny na pierwsze i bardziej zaawansowane projekty – do sciagniecia tutaj
* HateML – j/w – do sciagniecia tutaj
Godny polecenia jest takze Notepad++ dostepny z http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm .Jest to free source edytor wiec nie musicie obawiac o jego legalnosc.Posiada mnostwo uzytecznych funkcji w tym kolorowanie skladni.Dla tych ktorzy programuja napewno zainteresuje fakt,ze Notepad++ obsluguje typowe jezyki programowania takie jak C++,Java,PHP i wiele innych.
Witam
Czy jeszcze można sie dopisać do listy?
Jeżeli tak to ja bardzo chętnie:)
Pozdrawiam
Adam
W jaki sposob bedziemy sie laczyc z internetem? Przez kabel, czy bezprzewodowo?
Do zobaczenia w piatek!
rozumiem ze wszyscy maja przyniesz laptopy??????????
Czy tam cos bedzie?
W jaki sposob bedziemy sie laczyc z internetem? Przez kabel, czy bezprzewodowo?
Do nauki HTML nie potrzebujemy Internetu, wiec nie staralam sie o zadne lacze. Edytor prosze sobie sciagnac na komp przed kursem 😉
rozumiem ze wszyscy maja przyniesz laptopy??????????
Czy tam cos bedzie?
Z oczywistych wzgledow konieczne byloby posiadanie wlasnych laptopow.
czyli kazdy musi sobie przyniesc sprzet do nauki
[b:7aee173984]PODSUMOWUJAC[/b:7aee173984]
Spotykamy sie co piatek o godz. 18:30 – 20:30 na duzej sali Osrodka Polskiego na Chapeltown.
Zajecia potrwaja kilka tygodni (z przerwa miedzy 18 listopada – 8 grudnia, poniewaz mnie nie bedzie, i najpewniej z przerwa swiateczna).
Kazdy prznosi wlasnego laptopa i zalatwia sobie wybrany edytor HTML do pracy.
Nie potrzebne jest podlaczenie do Internetu.
Maksymalna ilosc uczestnikow to 20 osob.
[b:7aee173984]LISTA[/b:7aee173984]
1. ulka77
2. Prekursor
3. Wojtek
4. Marta Klecz
5. gosieńka
7. fairy
8. stelmah
9. Urtica (?)
10. Natasha
11. kumakszumek
12. rychu
13. Maciek.G
14. ewelin
15. me
16. zaba-madrala
17. Magda Ions
18. adiplo
[b:7aee173984]I to koniec listy.[/b:7aee173984] Nie dopisuje juz wiecej.
Jesli ktos jeszcze bedzie chetny – to prosze przyjsc w piatek. z tego co wiem, pare osob przyjdzie po ogloszeniu w kosciele, wiec kto pierwszy ten lepszy…
Jesli ktos nie moze przyjsc na pierwsze zajecia, to bardzo prosze o informacje na priva. Inaczej miejsce przepada, jesli beda inni chetni.
do zobaczenia 🙂
Ja nie mam sprzetu …wiec moze innym razem..
jestem pewna ze ktos chetnie skorzysta z mego miejsca
Ja nie mam sprzetu …wiec moze innym razem..
jestem pewna ze ktos chetnie skorzysta z mego miejsca
Wydaje mi sie,ze jesli zalezy Ci na kursie to przyjdziesz i bedziesz robic notatki a reszta zajmiesz sie w domu dopoki nie sprawisz sobie odpowiedniego sprzetu przenosnego.Pozatym bedzie duzo osob na zajeciach wiec napewno znajdzie sie przynajmniej jedna osoba ktora sklonna bedzie podzielic sie komputerem.Zapytaj moze ktos ma dwa laptopy i moglby udostepniac Ci jeden na czas kursu.
zglaszam sie na ochotnika jako
[quote:5902ce7745]osoba ktora sklonna bedzie podzielic sie komputerem[/quote]
do zobaczenia w piatek 🙂
Ja też podziele się chętnie. Co prawda nie mam dwóch ale wydaje mi się że jeden w zupelności wystarczy na dwie osoby.
Ewuski, a zajecia indywidualne wchodza w rachube? Bo mi prawie zaden piatek nie pasuje , a z checia bym sie czegos nauczyla?
🙂 🙂
[quote:9f6d7b7262]Ewuski, a zajecia indywidualne wchodza w rachube? Bo mi prawie zaden piatek nie pasuje , a z checia bym sie czegos nauczyla?
[/quote]
oczywiscie, ale … nie za nic