Strona główna Działy Wieści z Polskiego Centrum Kurs tworzenia stron internetowych

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • Autor
    Wpisy
    Wojtek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewuski wrote:

Nie trzeba drukowac, ale jesli ktos chce to warto. W razie, gdybyscie nie mieli dostepu do drukarki, to prosze zglaszac sie do Wojtka (jesli podtrzymuje swoja chec drukowania materialow :)).

podtrzymuje 🙂

ewuski
    Participant

Pierwsze zajęcia odbędą się w [b:07a66bef0e]piątek 12 października[/b:07a66bef0e]. Start o [b:07a66bef0e]18:30[/b:07a66bef0e]. Najprawdopodobniej będziemy na dużej sali ośrodka, więc tam się spotykamy.

Ja będę od 18, gdyby ktoś potrzebował pomocy z ustawieniem edytora.

Jeśli ktoś posiada przedłużacz / rozgałęźnik, to proszę zabrać. Nie jestem pewna czy starczą ośrodkowe na wszystkie laptopy.

Do zobaczenia… 😉

Prekursor
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewuski wrote:

lista edytorow godnych polecenia, glownie darmowych.
    Z tego co udalo mi sie przetestowac, to polecalabym:

* TigerII MiniPad – bardzo fajny i prosciutki program, idealny do nauki. Prawie jak notatnik, ale oferuje m.in. kolorowanie skladni, co bardzo ulatwia zrozumienie kodu – do sciagniecia tutaj
    * kED – darmowy, prosty, przejrzysty, wg mnie idealny na pierwsze i bardziej zaawansowane projekty – do sciagniecia tutaj
    * HateML – j/w – do sciagniecia tutaj

Godny polecenia jest takze Notepad++ dostepny z http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm .Jest to free source edytor wiec nie musicie obawiac o jego legalnosc.Posiada mnostwo uzytecznych funkcji w tym kolorowanie skladni.Dla tych ktorzy programuja napewno zainteresuje fakt,ze Notepad++ obsluguje typowe jezyki programowania takie jak C++,Java,PHP i wiele innych.

adiplo
    Participant

Witam

Czy jeszcze można sie dopisać do listy?
    Jeżeli tak to ja bardzo chętnie:)

Pozdrawiam

Adam

fairy
    Participant

W jaki sposob bedziemy sie laczyc z internetem? Przez kabel, czy bezprzewodowo?
    Do zobaczenia w piatek!

Marta Klecz
    Członek

rozumiem ze wszyscy maja przyniesz laptopy??????????

Czy tam cos bedzie?

ewuski
    Participant

fairy wrote:

W jaki sposob bedziemy sie laczyc z internetem? Przez kabel, czy bezprzewodowo?

Do nauki HTML nie potrzebujemy Internetu, wiec nie staralam sie o zadne lacze. Edytor prosze sobie sciagnac na komp przed kursem 😉

ewuski
    Participant

Marta wrote:

rozumiem ze wszyscy maja przyniesz laptopy??????????

Czy tam cos bedzie?

ewuski wrote:

Z oczywistych wzgledow konieczne byloby posiadanie wlasnych laptopow.

czyli kazdy musi sobie przyniesc sprzet do nauki

ewuski
    Participant

[b:7aee173984]PODSUMOWUJAC[/b:7aee173984]
    Spotykamy sie co piatek o godz. 18:30 – 20:30 na duzej sali Osrodka Polskiego na Chapeltown.
    Zajecia potrwaja kilka tygodni (z przerwa miedzy 18 listopada – 8 grudnia, poniewaz mnie nie bedzie, i najpewniej z przerwa swiateczna).

Kazdy prznosi wlasnego laptopa i zalatwia sobie wybrany edytor HTML do pracy.
    Nie potrzebne jest podlaczenie do Internetu.

Maksymalna ilosc uczestnikow to 20 osob.

[b:7aee173984]LISTA[/b:7aee173984]
    1. ulka77
    2. Prekursor
    3. Wojtek
    4. Marta Klecz
    5. gosieńka
    7. fairy
    8. stelmah
    9. Urtica (?)
    10. Natasha
    11. kumakszumek
    12. rychu
    13. Maciek.G
    14. ewelin
    15. me
    16. zaba-madrala
    17. Magda Ions
    18. adiplo

[b:7aee173984]I to koniec listy.[/b:7aee173984] Nie dopisuje juz wiecej.

Jesli ktos jeszcze bedzie chetny – to prosze przyjsc w piatek. z tego co wiem, pare osob przyjdzie po ogloszeniu w kosciele, wiec kto pierwszy ten lepszy…

Jesli ktos nie moze przyjsc na pierwsze zajecia, to bardzo prosze o informacje na priva. Inaczej miejsce przepada, jesli beda inni chetni.

do zobaczenia 🙂

Marta Klecz
    Członek

Ja nie mam sprzetu …wiec moze innym razem..
    jestem pewna ze ktos chetnie skorzysta z mego miejsca

Prekursor
    Członek

Marta wrote:

Ja nie mam sprzetu …wiec moze innym razem..
    jestem pewna ze ktos chetnie skorzysta z mego miejsca

Wydaje mi sie,ze jesli zalezy Ci na kursie to przyjdziesz i bedziesz robic notatki a reszta zajmiesz sie w domu dopoki nie sprawisz sobie odpowiedniego sprzetu przenosnego.Pozatym bedzie duzo osob na zajeciach wiec napewno znajdzie sie przynajmniej jedna osoba ktora sklonna bedzie podzielic sie komputerem.Zapytaj moze ktos ma dwa laptopy i moglby udostepniac Ci jeden na czas kursu.

me
    Członek

zglaszam sie na ochotnika jako
    [quote:5902ce7745]osoba ktora sklonna bedzie podzielic sie komputerem[/quote]

do zobaczenia w piatek 🙂

adiplo
    Participant

Ja też podziele się chętnie. Co prawda nie mam dwóch ale wydaje mi się że jeden w zupelności wystarczy na dwie osoby.

cheeky girl
    Participant

Ewuski, a zajecia indywidualne wchodza w rachube? Bo mi prawie zaden piatek nie pasuje , a z checia bym sie czegos nauczyla?
    🙂 🙂

Baggins
    Participant

[quote:9f6d7b7262]Ewuski, a zajecia indywidualne wchodza w rachube? Bo mi prawie zaden piatek nie pasuje , a z checia bym sie czegos nauczyla?
    [/quote]

oczywiscie, ale … nie za nic

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.