Strona główna › Działy › Hobby › VI Wyjazd Forumowy- północne krańce Yorkshire
10.06, niedziela.
Ruszamy spod bus station o [b:43a074a7e9]8:00[/b:43a074a7e9]
Trasa zawiera min. Fountains Abbey, Bolton Castle, Barnard Castle, High Force, Buttertubs (nareszcie! :)), oraz piekne, zielone doliny Dales.
Spora część trasy poprowadzi w nieznanych jeszcze dla Was terenach.
Zapraszam.
Auta są na razie 2.
Lista uczestników:
-Fata
-Jacek
-Ewuski
-Cziki
-Agnieszka
(tylko jednoosobowa niestety ekipa gliwicko-pyskowicka- welcome back!)
-Asia II
Dodano:
[b:43a074a7e9] +Asia M
+ Beata[/b:43a074a7e9],
czyli …pozostają jeszcze max. 2 miejsca.
Prawdopodobnie jadą też nasi Canadiens- czyli Tomek i Dorota i zdaje się mają auto..
Jak nie będzie więcej chętnych to pojadą z nami.
Kto się decyduje na 100% prosze się dopisywać.
🙂
Pozdrawiam.
AsiaM i Lukasz nie jada, wiec dwa miejsca sie zwalniaja
Wiecie co, dopiszcie mnie 🙂
Jestem kontuzjowana, ale mam nadzieje ze minie, jak nie, to jeszcze jutro rano dam znac…
Minie minie…na pewno… 😆
A Łukasz też kontuzjowany? 😯 😉 🙂
Lukasz zajety, ale za niego chetnie pojedzie Beata (ekipa gliwicko-pyskowicka rozwija sie o krakowska :)).
Podsumowujac – do listy dopisuje sie ja i Beata 🙂
Aha i zabierzcie jakieś drobne, bo potem znowu będzie wyliczanka długa kto komu ile…
A będzie ze 2, 3 miejsca, gdzie trza będzie wrzucić za parking i wstęp.
Oczywiście opcjonalnie.
Ale rzecz w tym, że mam dla was jeszcze coś- małą niespodziankę.
Kosztuje ona od 4Ł od głowy (grupy min. 12 os. 3:50Ł), ale zaręczam, że jest warta wiele więcej…
Jakoś nie słyszałem aby ktoś się pochwalił, ze tam był… 🙂 😉
I ja , i ja… 🙂 🙂
Licz mnie +2 i mam jedno miejsce w aucie jak coś:>
w moim aucie jeszcze Asia K (wspolokatorka), tyle tych As ze juz mamy metlik;-))
Ale i tak ukradnę Ci Cziki co niektórych, bo mam wielką ochotę pogadać w czasie podróży z ekipą gliwicko -krakowską…hehe…
No i chętnie nowych uczestników poznam.
Jakoś się tam wszyscy pousadzamy koniec końców.
Mam zgłoszenie, że mają być "posiłki".
Ale nie w barze na lunch, lecz po drodze -w Ripon!
Się widze niezła ekipa zbiera…
Canadiens cicho siedzą jakoś…
🙂 🙂 🙂
Jeden Łukasz nie jedzie, ale..drugi się znalazł. 🙂 😀
Aktualizacja:
Auta są na razie 3.
Lista uczestników:
-Fata
-Jacek
-Ewuski
-Cziki
-Agnieszka
-Asia II
Dodano:
+Asia M
+ Beata
+Hardcor
+Mama
+Hardcor’s wife 😉 (znowu zapomniałem imion! 🙁 :cry:),
czyli 14 miejsc w autach….pozostają jeszcze max. 3 miejsca.
Do potwiedzenia:
-Agnieszka z Harrogate (zwana spinaczem)
-Ania (właśnie przyjechała).
-Andrzej.
Posiłki mają swój wóz.
Jutro zatem się ostatecznie ustawi skład.
Kto żyw na siatkówkę !
🙂
Jeśli jest taka możliwość to bardzo chętnie bym się wybrał z wami.
Proszę o odp. czy będą jeszcze jakiś miejsca wolne.
pozdrawiam
Aktualizacja.
Auta są na razie 3 + 2 dodatkowe jutro (jedno z Leeds, drugie z Ripon) , ale jedno z nich się potwierdzi dzisiaj wieczorem..
Lista uczestników:
-Fata
-Jacek
-Ewuski
-Cziki
-Agnieszka
-Asia K.
+Asia M
+ Beata
+Hardcor
+Mama
+Hardcor’s wife (znowu zapomniałem imion! )
+Andrzej
+Spinacz (Agnieszka)
+Miki-7
+Tomek
+Dorota
+ich sympatyczna pociecha
+Idol PL
czyli 15 miejsc w autach….
A zatem na chwilę obecną, brak miejsc!
Wieczorem okazało się, czy dojdzie jedno auto (Canadiens) i 1 miejsce w nim.
Cziki, czy dobrze wpisałem wszystkie Asie? 🙂
mam prośbę do uczestników tego wyjazdu:
gdy będziecie w Bolton Abbey i znajdziecie czas żeby przejść się trasą z rzeźbami – proszę, proszę o jedno dobre zdjęcie centaura (mi za każdym razem ręka za bardzo drżała 🙂 )
wielkie dzięki
😯 😯 😯
A skąd wiesz, że będziemy przez Bolton Abbey jechać?
Centaur…hmmm, sprawdzę w moim archiwum stamtąd..
Akurat będziemy tam wracać.
chciałabym móc powiedzieć, że to mój dar jasnowidzenia, który czasem jest przekleństwem, ale prawda jest taka, że dopiero później doczytałam Castle 🙂
Wyjazd udany i spełniony.
Zdecydowany rekord wyjazdowy- 5 aut i 21 uczestników !
Krótko mówiąc…na VI Wyjazd udały się prawdziwe tłumy, które z pasją poznawczą ruszyły poznawać północne krańce Yorkshire oraz…Durham County, bo aż tam nas zaniosło…:) 😀
Pełna relacja ukaże się w artykule na stronie głównej- bo to cośmy widzieli i przeżyli zasługuje na wyróżnienie i opisanie oraz pokazanie.
Na razie wzmiankując…
Castle Bolton, gdzie spotkalismy kilku rycerzy a jeden z nich upatrzył sobie jedną naszą białogłowę, aby jej udzielić lekcji walki na miecze…
[img:5eb4bc3ab0]http://img181.imageshack.us/img181/7286/pict0019a1tj5.jpg[/img:5eb4bc3ab0]
Barnard Castle- właściwy zamek jest 1 km. na zachód, ale to jest najbardziej znany gmach- muzeum Bowes.
[img:5eb4bc3ab0]http://img79.imageshack.us/img79/4003/pict0157a1el5.jpg[/img:5eb4bc3ab0]
Dalej była moja niespodzianka dla uczestników, którą trzymałem do końca w tajemnicy, ale widząc ich miny wiedziałem, że warto było trzymać…
[img:5eb4bc3ab0]http://img519.imageshack.us/img519/976/pict0238aad9.jpg[/img:5eb4bc3ab0]
Raby Castle, to niezwykle piękny zamek, położony niczym Leeds Castle – na pagórkach rozległych łąk i wśród drzew, lasków nad stawami.
Prawdziwa perła!
Kolejnym i ostatnim punktem był magiczny wręcz i od tak dawna upragniony przeze mnie największy wodospad Anglii (pod względem ilości wody), czyli High Force- w dolinie Teesdale.
[img:5eb4bc3ab0]http://img523.imageshack.us/img523/1702/pict0278a1na7.jpg[/img:5eb4bc3ab0]
Wszystkim dziękuję za udział i wspólne wrażenia. Mam nadzieję, że wszyscy zadowoleni, bo też naprawdę było co obejrzeć i czym nacieszyć oko. Wielka szkoda, że wcześniej musiały nas opuścić Cziki z Asią, bo sporo je ominęło. Ale… do następnego razu dziewczyny- wtedy nic was nie ominie.:) 😉
Miło też było poznać "nowych" w naszej ferajnie.
Młodzi, nowi wycieczkowicze- forumowicze dołączają do nas kolejno.
Witamy zatem Agnieszkę z Harrogate, Mikiego-7 (Malgon miała rację…:wink: :)), sympatyczną parę spod Ripon- Lukigondi z dziewczyną, Beatę, oraz znanych nam już z siatkówki naszych przybyszów z dalekiej Kanady, czyli Dorotę, Natalkę i Tomka.
Ale prawdziwą niespodzianką dla mnie, jaką przygotował Hardcor, była…obecność naszego "wyjadacza" z forum, czyli …Bagginsa, którego zresztą od dawna chciałem poznać.
Cieszę się, że jest nas coraz więcej i przybywa miłośników takiej formy rozrywki.
Zapraszam na kolejne wyjazdy. Sugerowano już morze, więc na pewno trzeba to wziąść pod uwagę.
Jeszcze raz dzięki! 🙂 😀 😀 😉
Było super!