Strona główna › Działy › Mieszkanie › Meble
Podpowiedzcie mi proszę namiary na sklep w którym można kupić meble typu szafa, stolik pod tv, preferably z prawdziwego drewna a nie z płyty, żeby można było kupić od ręki albo szybko (z pewnym względów nie mogę czekać standardowych 8-10 tygodni na dostawę 🙂 ) no i jeszcze żeby nie za drogo było!
(ale wymagania, co? 😉 )
oczywiście mogą być także namiary na sklepy w internecie
Podpowiedzcie mi proszę namiary na sklep w którym można kupić meble typu szafa, stolik pod tv, preferably z prawdziwego drewna a nie z płyty, żeby można było kupić od ręki albo szybko (z pewnym względów nie mogę czekać standardowych 8-10 tygodni na dostawę 🙂 ) no i jeszcze żeby nie za drogo było!
(ale wymagania, co? 😉 )
oczywiście mogą być także namiary na sklepy w internecie
Charity shop. Ticks all boxes 😀
Charity shop. Ticks all boxes 😀
No fakt, tak jak napisałem to rzeczywiście wszystkie warunki spełnia 🙂
tyle ze nie za bardzo mam ochotę na stuletnie meble po równie starej babci. Raczej nie jestem fanatykiem antyków.
tanie nowe meble z prawdziwego drewna to zadkosc – chyba ze lubisz sosne
jedyny sklep gdzie mozna kupic meble z polki jaki mi sie nasuwa to IKEA
i oczywiscie Argos 🙂
W Argosie nawet jeśli jest coś godnego uwagi to trzeba czekać tygodniami na dostawę, Ikei raczej nie lubię tak samo jak sosny 🙁
(cena nie jest kryterium #1, raczej dostepność)
Kiedys fajne meble drewniane widzialam w Next-cie w Batley, ale pewnie w kazdym Nexcie jest mniej wiecej to samo ( zobacz na http://www.next.co.uk/shopping/homeware/livingcollections/1/ ), gorzej z dostepnoscia i dostawa.
Za Lidlem na Hunslet jest male centrum handlowe (przynajmniej kiedys bylo), a tam sklep ze swietnymi meblami, niektore maja male wady, czasem niewidoczne lub takie, ktore staly kiedys na wystawie lub wyszly juz z kolekcjii. Tam byly fajne meble drewniane, mimo, ze po przecenie to nadal ceny byly dosc szokujace, dostawa mozliwa tego samego dnia.
witam, mam pytanie czy wie ktos gdzie mozna kupic w leeds uzywane meble? Chodzi mi o stół, sofa komoda krzesła itd. Pozdrawiam
witam, mam pytanie czy wie ktos gdzie mozna kupic w leeds uzywane meble? Chodzi mi o stół, sofa komoda krzesła itd. Pozdrawiam
Nie wiem gdzie konkretnie ale najlepsze miejsce do kupienia 'uzywajek’ to niemal kazdy charity shop, od Cancer Research poczawszy na Salvation Army skonczywszy.
Witam.
Używane meble możesz kupić na jednej z ulic Harehills.
Ulica odbiega od Roundhay Road, na rogu jest taki sklep AGD, na zewnątrz stoją różne miski, kosze itd, wiesz, gdzie?
Więc tą ulicą idziesz sobie w górę jakieś 100 metrów, na pewno zauważysz stojące tam mebelki.
Wprawdzie nie ma rewelacji, zależy od dnia, np. ja ostatnio zakupiłam tam sobie biurko pod kompa, za 20funciaków.
Możesz tam popatrzeć.
Najlepsze miejsce, które wypatrzyłem szukając używanych mebli to jak dotąd
Salvation Army, (175 Meanwood Road,LS7 1JW), ale najlepiej zaglądać tam co jakiś czas, bo o coś naprawdę ciekawego nie jest łatwo.
Takich sklepów na samym Harehills, przy głownych drogach jest kilka, na H. Road też, vis a vis parku.
Sporo prowadzą kolorowi zdobywający te "graty" z wystawek.
Natomiast z reguły lepsze rzeczy kupisz przy zbiegu Harehills Lane i York Road, dosłownie przed rogiem (po prawej) za którym jest Job Centre.
Pozdrawiam.
Mam do sprzedania fotel/krzeslo. Takie z tych nowoczesnych z Nowego Stylu, niebieskie, do komputera etc. prosze o kontakt na @ kdssi648@yahoo.com to wysle fotke
Kupilem rok temu za 36 L , sprzedam za polowe ceny.
pozdr
w niedziele w leeds jest targ na ktorym mozna kupic w szystko. dojedziesz tam autobusem 37 37a i 91 przystepne ceny. jedzie sie w strone yorku
http://www.freecycle.org/groups/unitedkingdom/
http://groups.yahoo.com/group/freecycleleeds/
The Freecycle Network(TM), Leeds is open to all who want to "recycle" that special something rather than throw it away. Whether it’s a chair, a fax machine or piano, feel free to post it. Or maybe you’re looking to acquire something yourself! Nonprofit groups are welcome.
Dzięki tym stronom osoby pragnące pozbyć się rzeczy niepotrzebnych (od biletów kolejowych i Tesco Vouchers począwszy – na meblach i samochodach (tak!) skończywszy) znajdują chętnych. Założenie jest proste: jeśli coś może się przydać, oddaj komuś kto potrzebuje zamiast wyrzucać na śmietnik. W przypadku mebli – najczęściej konieczny jest własny transport. Osoby poszukujące konkretnych rzeczy mogą również się ogłosić. Szczegóły w netykiecie freecycle leeds.
http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/obrazki/IMG_47b72e53bc6aa4212.jpg