Strona główna Działy Hyde Park potrzebna zlota raczka!

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    madmag
    Participant

Witam! Bardzo potrzebuje kogos kto zna sie na piecykach gazowych tudziez boilerach. Od dwoch dni nie mam cieplej wody ani ogrzewania. Po prostu plomien w piecyku sie nie zapala i to jest glowny problem. Ale dlaczego sie nie zapala to juz nie mam pojecia… Wlasciciel mieszkania mial cos zalatwic ale strasznie dlugo mu to schodzi. Tymczasem marzniemy a emergency jest straszliwie drogie! Help!

v-tec
    Członek

Zgodnie z przepisami (i zdrowym rozsądkiem) przy piecyku gazowym może majstrować tylko technik z uprawieniami (nazywa się to corgi zdaje się). Landlord powinien załatwić jak najszybciej. Ja bym nie płacił czynszu dopóki nie naprawi.
    Btw. ogrzewanie w połowie maja???
    Jeżeli w domu jest zbiornik na ciepłą wodę to na 90% ma także elektryczną grzałkę zamontowaną.

M I K E
    Participant

Ja mam doswiadczenie w tej materii, ale nie mam uprawnien na UK wiec trudno misie wypowiadac. Masz jakiegos facetana podoredziu – powiedzialbym mu ewentualnieco zrobic…

Baggins
    Participant

[quote:8575a34b5f]Ale dlaczego sie nie zapala to juz nie mam pojecia.[/quote] Moze zawor jest zakrecony:)? Sprawdz czy jest cisnienie (powinien byc cisnieniomierz jesli ten piecyk ma mniej niz 50 lat)

v-tec
    Członek

A może za gaz nie jest zapłacone? Jak masz licznik na kartę sprawdź czy pokazuje ON

pijak
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    madmag wrote:

Witam! Bardzo potrzebuje kogos kto zna sie na piecykach gazowych tudziez boilerach. Od dwoch dni nie mam cieplej wody ani ogrzewania. Po prostu plomien w piecyku sie nie zapala i to jest glowny problem. Ale dlaczego sie nie zapala to juz nie mam pojecia… Wlasciciel mieszkania mial cos zalatwic ale strasznie dlugo mu to schodzi. Tymczasem marzniemy a emergency jest straszliwie drogie! Help!

mialem ten sam problem , przy piecykach jest taki wlacznik i wystarczy zrobic mu restart , u mnie zadzialalo 🙂 , w moim piecyku znajduje sie na samym dole za taka mala obudowa gdzie sie caly piecyk wlacza ,tez jest pokretlo ciepla woda , ogrzewanie lub ciepla woda i ogrzewanie , mysle ze masz podobny piec , wiec proponuje zdjac ta mala obudowe i tam znajduje sie okragly guzik (u mnie bordowy ) wcisnij go a nastepnie odkrec wode i sprawdz czy sie zapali . moze to nie jest fachowa rada ale warto sprawdzic najdrobniejsze szczegoly przed zadzwonieniem po fachowca

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.