Strona główna Działy Zdrowie przychodnia

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Radziłbym zwrócić uwagę na nazwiska praktykujących lekarzy. Jak będą typu Hasan, Ali albo Muhamad to zalecałbym pewną ostrożność… 😉

justynajulia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Radziłbym zwrócić uwagę na nazwiska praktykujących lekarzy. Jak będą typu Hasan, Ali albo Muhamad to zalecałbym pewną ostrożność… 😉

dziekuje za rade

marianek
    Członek

Radziłbym zwrócić uwagę na nazwiska praktykujących lekarzy. Jak będą typu Hasan, Ali albo Muhamad to zalecałbym pewną ostrożność…

v-tec i tu sie z toba nie zgodze.
    kilkanascie miesiecy temu mialam problem ze zdrowiem. udalam sie do mojego gp a ten na to ze to nic takiego nawet mnie nie zbadal. powiedzial ze powinnam wziasc kilka tabletek przeciwbolowych i mi przejdzie. nie przeszlo.
    moj chlopak zabral mnie na emergency i tam dopiero ciemnoskory lekarz jeden z "hasanow" mi pomogl. bylam w szoku. moj chlopak mi to wytlumaczyl. prawda jest taka ze angielscy lekarze nie przejmuja sie obcokrajowcami tak bardzo. po prostu im nie zalezy. traktuja nas troche lepiej niz azjatow to prawda ale tylko dlatego ze jestesmy biali. wiem nie wszyscy sa tacy sami. no coz ja nie mialam szczescia. i dalej nie mam. na ostatniej wizycie powiedzialam mojej midwife ze zaczynam miec lekkie skorcze w nocy a ona na to ze to niemozliwe bo wyniki mam dobre i jest na to za wczesnie. no coz to ona ma dyplom.

ulka77
    Członek

A ja sie z Toba nie zgodze 😉 .Mysle,ze angielscy lekarze wcale nas nie ignoruja-maja troche inne podejscie do przeziebien itd,nie faszeruja od razu antybiotykami i tyle.Zawsze mozesz poprosic o jakies badanie,porozmawiac o niepokojacych Cie sprawach i mysle,ze w 99% zostaniesz potraktowana odpowiednio.A co do midwife to mysle,ze ma racje-skurcze w 9 miesiacu sa normalne 🙂 ,Twoje cialo przygotowywuje sie do porodu i sa to tzw skurcze przepowiadajace.Wyniki masz ok wiec sie nie martw na zapas.Pierwsze dziecko,prawda? 😉 Zaufaj swojej poloznej.Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Moja 'rada’ była (jak widać) z przymrużeniem oka.

Zaś z tym jakoby lekarze traktowali nas gorzej bo jesteśmy obcokrajowcami raczej się nie zgodzę. Jest stereotypem powtarzanym chętnie zwłaszcza przez ludzi niezbyt samodzielnie myślących że jesteśmy w tym kraju dyskryminowani w pracy, u lekarza, w knajpie i bóg wie gdzie jeszcze z powodu swojej narodowości. Tutejsi lekarze, położne itd. po prostu tak pracują, nie wyszukują choroby na siłę tak jak to często jest w Polsce (np. wielomiesięczne zwolnienia z pracy z powodu ciąży tym chętniej przyznawane że są pełnopłatne), tu dopóki możesz ustać na własnych nogach to jesteś zdrowy 😉

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.