Strona główna › Działy › Czarna lista › MASZ POKOJ DO WYNAJECIA? UWAZAJ!!!!!!
czy ja dobrze rozumiem ~ jak masz do zaplaty 50 funtow to wyplacasz kase z konta tak by zostalo dokladnie 50??? 😯 😯 😯 😯 😯 😯
a ja myslalam, ze mamy XXI wiek
Nie wiem, skad sie biora takie pomysly w glowach ludzi…
Do zakupow przez internet rejestrujesz jedna jedyna karte, ktora fizycznie jest dead – nie placisz nia nigdzie indziej. Gdy planujesz jakies zakupy to po prostu przelewasz nan kwote potrzebna do sfinalizowania zakupu i fru…
To tylko moja sugestia i moj pomysl. Nie kazdy musi sie do niej dostosowac by nie byl postrzegany przeze mnie jako idiota…
Pozdrawiam.
Gdybyś choć 1 raz kupiła coś na ebayu to wiedziałabyś że nie płaci się tam kartą (normalny człowiek tzw. osoba fizyczna nie ma możliwości przyjęcia zapłaty kartą)
No i mamy przyklad bezsensownego paplania v-teca…
v-tec, to jest jakas prowokacja? No to masz: gdyby tylko na ebayu pojawily sie tabletki odltuszczajace Twoj (z duzych przez grzecznosc)umysl, od razu wykupilabym calkiem niezly zapas… Oczywiscie place karta, jesli tylko jedna z form platnosci to PayPal Buyer Protection Programme…
O ile cos Ci to w ogole mowi…
ela1981 wrote:czy ja dobrze rozumiem ~ jak masz do zaplaty 50 funtow to wyplacasz kase z konta tak by zostalo dokladnie 50??? 😯 😯 😯 😯 😯 😯
Do zakupow przez internet rejestrujesz jedna jedyna karte, ktora fizycznie jest dead – nie placisz nia nigdzie indziej. Gdy planujesz jakies zakupy to po prostu przelewasz nan kwote potrzebna do sfinalizowania zakupu i fru…
To tylko moja sugestia i moj pomysl. Nie kazdy musi sie do niej dostosowac by nie byl postrzegany przeze mnie jako idiota…
Pozdrawiam.[/quote]
moze i ja za bardzo wierze w caly system zakupow/platnosci internetowych ale korzystam z tych udogodnien na max jak tylko sie da i nigdy nie zostalam oszukana, a jak bym zostala to zawsze moge sie dobiegac swojego bo przeciez mialabym na to dowod wiec tworzenie dodatkowych kart i wplacanie na nich dokladnych kwot platnosci (tak ~ wlasnie potwierdzilas mysl z mojego posta powyzej) na zakupy internetowe to zabawa w dziecinade, ale jesli ty masz takie pomysly i jest Ci z tym dobrze to generalnie ok~ dla mnie to jak stosowanie tabletek antykoncepcyjnych przy braku wspolzycia i persektyw na niego
pozdrawiam
v-tec, to jest jakas prowokacja? No to masz: gdyby tylko na ebayu pojawily sie tabletki odltuszczajace Twoj (z duzych przez grzecznosc)umysl, od razu wykupilabym calkiem niezly zapas… Oczywiscie place karta, jesli tylko jedna z form platnosci to PayPal Buyer Protection Programme…
O ile cos Ci to w ogole mowi…
[b:c916bbce97]Lilabaj[/b:c916bbce97]a Ty jakąś krucjatę rozpoczynasz??? Poczułeś zapach świeżej krwi że tak kąsasz?
Każdy kto robił chociaż raz zakupy przez net wie że PayPal to jedna z pewniejszych form płatności a Twój sposób z dodatkowymi kartami jest co najmniej nie trafiony, ale skoro lubisz proste rozwiązania …
I przestań krzyczeć na innych tylko dlatego że mają inne zdanie od Twojego.
moze i ja za bardzo wierze w caly system zakupow/platnosci internetowych ale korzystam z tych udogodnien na max jak tylko sie da i nigdy nie zostalam oszukana, a jak bym zostala to zawsze moge sie dobiegac swojego bo przeciez mialabym na to dowod wiec tworzenie dodatkowych kart i wplacanie na nich dokladnych kwot platnosci (tak ~ wlasnie potwierdzilas mysl z mojego posta powyzej) na zakupy internetowe to zabawa w dziecinade, ale jesli ty masz takie pomysly i jest Ci z tym dobrze to generalnie ok~ dla mnie to jak stosowanie tabletek antykoncepcyjnych przy braku wspolzycia i persektyw na niego
pozdrawiam
Nie wiem czy jest mi dobrze z tym pomyslem, bo wcale go nie praktykuje – to tylko pomysl i tak naprawde nie wiem czy w ogole zostanie on wcielony w zycie. Na razie sie nad tym zastanawiam…
Nie zdarzylo mi sie, by w wyniku zakupow przez internet, m.in. za posrednictwem serwisow PayPal czy PolCard zginely mi jakies pieniadze, ale oszusci przeciez nie spia…
P.S. Czy stosowanie tabletek anty. zawsze musi sie wiazac ze wspolzyciem? (Czytaj: czy posiadanie jednej karty platniczej zawsze musi sie wiazac z jej wszechobecnym uzywaniem? No i skad ta pewnosc, ze ja regularnie nie robie zakupow przez internet tudziez direct debit /pomylki administracyjne tez sie zdarzaja, im wieksza kwota ginie z Twojego konta tym bardziej sie denerwujesz wyjasniajac sprawe… to juz wiem z doswiadczenia, bynajmniej swojego – z obserwacji/ albo ze sie na nowe z pewnoscia kiedys nie zaniesie? Nie traktuj moich wczesniejszych slow o dokladnych przelewanych kwotach do zaplaty w kategorii "co do funta i ani pensa wiecej" doslownie. Pamietaj, ze niektorzy podaja okreslone dane karty pracodawcy… a jednoczesnie placa nia w wielu miejscach).
[b:f0632ac8a4]Lilabaj[/b:f0632ac8a4]a Ty jakąś krucjatę rozpoczynasz??? Poczułeś zapach świeżej krwi że tak kąsasz?
Każdy kto robił chociaż raz zakupy przez net wie że PayPal to jedna z pewniejszych form płatności a Twój sposób z dodatkowymi kartami jest co najmniej nie trafiony, ale skoro lubisz proste rozwiązania …I przestań krzyczeć na innych tylko dlatego że mają inne zdanie od Twojego.
Uwazaj, bo jeszcze zmienisz zdanie (o ile posiadasz jedna karte platnicza do wszystkiego i o ile padniesz ofiara jakiegos oszustwa…), he he… czego oczywiscie Ci nie zycze :).
Jestem kobieta.
Nie trafiles… 🙂
ela1981 wrote:czy ja dobrze rozumiem ~ jak masz do zaplaty 50 funtow to wyplacasz kase z konta tak by zostalo dokladnie 50??? 😯 😯 😯 😯 😯 😯
Pozdrawiam.[/quote]
Dla mnie w tym momence traci sens cala idea zakupow przez internet, ktore maja ulatwiac i przyspieszac nasze zakupy. Np. chce cos kupic w piatek wieczorem, to musze czekac conajmniej do poniedzialku zanim pieniazki zostana przelane z jednego konta na drugie, zakladajac ze obie karty sa w tym samym banku, jesli nie to mozna czekac nawet do tygodnia!!
Co do oszustw na kartach, raz dałem się skusić i podałem numer karty na stronie dla dorosłych. Od razu zaczeły się dziwne transakcje, o czym nawet nie wiedzialem, zanim nie zadzwonili do mnie z banku. Transakcje zostały anulowane a karta unieważniona (w ciągu 3 dni dostałem nową). Wszystko zgodnie z odpowiednim punktem umowy który stwierdza że użytkownik odpowiada za nieautoryzowane transakcje do wysokości Ł0. Tyle na temat, sory za oftop
…………….Czy stosowanie tabletek anty. zawsze musi sie wiazac ze wspolzyciem? ……………
no raczej tak, chyba nie dodajesz tabletek anty do urozmaicenia smaku ogorkowej, chociaz mozna sie nimi truc w celu usuniecia tradziku lub regulacji cyklu ale sa na to inne lepsze sposoby
………….czy posiadanie jednej karty platniczej zawsze musi sie wiazac z jej wszechobecnym uzywaniem?…………
nie musi, ale tworzenie karty jak to nazwalas "fizycznie dead" to dla mnie utrudnienie zycia, ale jak pisalam wczesniej czy to stosujesz czy nie to twoja sprawa, twoje zdanie i nie nazwe Cie idiotka z tego powodu
pozdrawiam
chyba nie dodajesz tabletek anty do urozmaicenia smaku ogorkowej, chociaz mozna sie nimi truc w celu usuniecia tradziku lub regulacji cyklu ale sa na to inne lepsze sposoby
………….czy posiadanie jednej karty platniczej zawsze musi sie wiazac z jej wszechobecnym uzywaniem?…………
nie musi, ale tworzenie karty jak to nazwalas "fizycznie dead" to dla mnie utrudnienie zycia, ale jak pisalam wczesniej czy to stosujesz czy nie to twoja sprawa, twoje zdanie i nie nazwe Cie idiotka z tego powodu
pozdrawiam
Jako kobieta wiem z licznej lektury, ze nie wszystkie tabletki anty szkodza zdrowiu (jedne sa duzo "lzejsze" od innych, wiek kobiety i okres ich przyjmowania moze miec decydujace znaczenie zas szereg wielu zaslyszanych przypadkow kobiet potwierdza teze, ze kazda kobieta jest inna i inaczej bedzie reagowac na tabletki anty). Ale oczywiscie skupmy sie na tym, ze stos. tabl. anty nie zawsze musi sie wiazac ze wspolzyciem co, analogicznie i finally, mozna porownac do tego, ze posiadanie jednej karty nie zawsze musi oznaczac poslugiwania sie nia wszedzie.
Nie rozumiem, dlaczego "internetowa" karta fizycznie dead to utrudnienie zycia? Jesli tylko bedziesz pamietac o datach regulowanych naleznosci poprzez direct debit i regularnym jej top up’owaniu na poczet kolejnych wszystko powinno OK. Poza tym (rowniez w odpowiedzi do cheekygirl), bywa tak, ze jesli masz dwie rozne karty tego samego banku, z ktorych minimum jedna mozesz placic przez internet, dodatkowy przelew (np. na zakup promocyjnego biletu lotniczego) na nasza kontrowersyjna jak widac karte "internetowa" odbywa sie (a przynajmniej powinien sie odbyc, o ile dokonujesz przelewu przed zamknieciem biur banku) automatycznie. A nawet jak ci zabraknie kasy na jednej karcie, to co za problem zaplacic inna (o ile sie ja ma!)? 😀 Jezu, ale macie dziewczyny rozterki 😕
Zreszta, skoro planujesz jakis zakup o wiekszej wartosci to i tak najpierw musisz sie upewnic czy masz odpowiednie srodki na karcie platniczej (o ile nia chcesz placic), no chyba ze zwyczajnie dziecinnie chcesz utrudniac, i sobie, i innym zycie.
Wszystko to nie zmienia faktu, ze rozni ludzie maja rozne potrzeby a to, dlaczego takie a nie inne rozwiazania sobie wypracuja/przysposobia nie powinno dziwic tego, kto boi sie (lub nie chce) uczyc sie na podstawie obserwacji…
Zreszta, skonczmy prosze juz ten podwatek o pieniadzach bo mnie mdlic zaczyna… 😕
Pozdrawiam.
[. Poza tym (rowniez w odpowiedzi do cheekygirl), bywa tak, ze jesli masz dwie rozne karty tego samego banku, z ktorych minimum jedna mozesz placic przez internet, dodatkowy przelew (np. na zakup promocyjnego biletu lotniczego) na nasza kontrowersyjna jak widac karte "internetowa" odbywa sie (a przynajmniej powinien sie odbyc, o ile dokonujesz przelewu przed zamknieciem biur banku) automatycznie. A nawet jak ci zabraknie kasy na jednej karcie, to co za problem zaplacic inna (o ile sie ja ma!)? 😀 Jezu, ale macie dziewczyny rozterki 😕 .
Ja nie mam poblemu, korzystam z ktorejs z kart, nie trace czasu na bezsensowne przelewy 😉
Ale ty przecierz napisalas o korzystaniu, cytuje: "Do zakupow przez internet rejestrujesz [b:c123e638af]jedna jedyna karte[/b:c123e638af], ktora fizycznie jest dead – nie placisz nia nigdzie indziej." Troszke zaprzeczas sama sobie.
Ja nie mam poblemu, korzystam z ktorejs z kart, nie trace czasu na bezsensowne przelewy 😉
Ale ty przecierz napisalas o korzystaniu, cytuje: "Do zakupow przez internet rejestrujesz [b:ed25475e31]jedna jedyna karte[/b:ed25475e31], ktora fizycznie jest dead – nie placisz nia nigdzie indziej." Troszke zaprzeczas sama sobie.
Zwykle jest tak, ze w momencie platnosci on-line masz opcje zaplaty ta sama lub nowa karta. Jesli stwierdzasz, ze nie zadbalas odpowiednio wczesnie o to, by na stalej karcie znalazla sie wystarczajaca kwota, to nie masz wyjscia – musisz zaplacic inna.
Moja idea jest w skrocie taka, by nie poslugiwac sie wszedzie jedna jedyna karta a juz absolutnie ta, na ktora przelewane sa czyjes salaries/wages…
Czy az tak trudno to zrozumiec?
Czy az tak trudno to zrozumiec?
idea jest jasna, Twoje tlumaczenia widocznie dla wszystkich nie za bardzo.. 😉 kiedys (moze i wciaz..) mBank dawal taka 'karte do zakupow w necie’ – dostawalo sie tylko numerki, bez zadnego kawalka plastiku.
v-tec wrote:Gdybyś choć 1 raz kupiła coś na ebayu to wiedziałabyś że nie płaci się tam kartą (normalny człowiek tzw. osoba fizyczna nie ma możliwości przyjęcia zapłaty kartą)
O ile cos Ci to w ogole mowi…[/quote]
niestety v-tec, ale nawet nienormalny czlowiek bedacy osoba fizyczna (no, chyba ze ubezwlasnowolniony 😉 ) moze akceptowac platnosci karta dzieki PP. wystarczy zalozyc/upgradowac konto do 'premier’ – jedna z wad jest to, ze w tym momencie PP pobiera prowizje od transakcji – i to rowniez od platnosci otrzymanych bezposrednio z konta PP kupujacego, ktore to w przypadku konta 'personal’ sa bezplatne. dlatego wiekszosc 'drobnych’ sprzedawcow na ebayu pozostaje przy podstawowych kontach, nie chcac placic ebayowi dwa razy – i sila rzeczy nie akceptuje platnosci karta.
kiedys pp nie umozliwial w ogole platnosci karta, tzn. platnosci bezposredniej, trzeba bylo otworzyc konto pp i 'podpiac’ pod nie swoja karte czy konto bankowe. na szczescie juz dosc dawno to zmienili.
ale, dla pocieszenia 😉 mamy tu takze przyklad bezsensownego paplania lilabaj.. paypal buyer protection programme to nie jest forma platnosci.. 🙂
[
ale, dla pocieszenia 😉 mamy tu takze przyklad bezsensownego paplania lilabaj.. paypal buyer protection programme to nie jest forma platnosci.. 🙂
Musze Cie/was zmartwic :). To byl moj skrot myslowy – bo obecnosc PayPal Byuer Protection Programme zaklada mozliwosc platnosci karta, co jest akceptowane przez sprzedajacego, ktory (w przypadku ebaya) obok przedmiotu wystawionego do licytacji badz kupna umieszcza literke [i:5e1e47b539]P[/i:5e1e47b539], ewentualnie wykaz PayPalowych kart platniczych gdzies po rozwinieciu szczegolow itemu…
No y co jackyl? 😉 Czy z pomoca przyjdzie Ci Mr Hyde? 😉
niestety v-tec, ale nawet nienormalny czlowiek bedacy osoba fizyczna (no, chyba ze ubezwlasnowolniony 😉 ) moze akceptowac platnosci karta dzieki PP. wystarczy zalozyc/upgradowac konto do 'premier’ – jedna z wad jest to, ze w tym momencie PP pobiera prowizje od transakcji – i to rowniez od platnosci otrzymanych bezposrednio z konta PP kupujacego, ktore to w przypadku konta 'personal’ sa bezplatne. dlatego wiekszosc 'drobnych’ sprzedawcow na ebayu pozostaje przy podstawowych kontach, nie chcac placic ebayowi dwa razy – i sila rzeczy nie akceptuje platnosci karta.
kiedys pp nie umozliwial w ogole platnosci karta, tzn. platnosci bezposredniej, trzeba bylo otworzyc konto pp i 'podpiac’ pod nie swoja karte czy konto bankowe. na szczescie juz dosc dawno to zmienili.
Hmmm, no i taki on obstukany ten v-tec w finansach by wciaz piastowac funkcje moderatora dzialu FINANSE?