Strona główna Działy Czarna lista MASZ POKOJ DO WYNAJECIA? UWAZAJ!!!!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Chodzi o falszywe nigeryjskie czeki, o spieniezenie jednego z ktorych mozesz byc poproszony. Przeczytaj koniecznie!!! Nie badz za dobry!!!
    http://paris.franglo.com/classifieds/modules.php?mod=Extra_Pages&pg=fraud

Oraz pare innych podobnych w temacie stron. To warto wiedziec!!

http://scamvictimsunited.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2194

http://forums.plentyoffish.com/datingPosts5049086.aspx

http://www.fraud.org/scamsagainstbusinesses/bizscams.htm

Moj znajomy z pracy szukal wspollokatorow do mieszkania, ktore wynajmowal wiec zamiescil ogloszenie na gumtree. W ciagu kilku nastepnych dni dostal kilkanascie ofert wynajmu pokoju. Wsrod nich byly trzy, ktore wiazaly sie z gestem spieniezenia czeku, ktory mial pokryc kilkumiesieczny czynsz oraz przeslania przez Western Union do nigerii roznicy (czek opiewal na znacznie wieksza kwote).
    Jesli zostaniesz poproszony o podobna przysluge, zglos cala sprawe na Policji. W USA odpowiadalbys przed sadem za wspoludzial w oszukaniu banku (proszac o spieniezenie falszywego czeku – ten moze byc w funtach lub euro, gdy mieszkasz na Wyspach). W UK od lutego tego roku to bank ponosi odpowiedzialnosc za to, ze spieniezyl jakis czek przed sprawdzeniem czy ma on pokrycie, wiec pol biedy.
    Podobne oszustwa przytrafialy sie znajomym innych moich znajomych gdy Ci budzili sie pewnego ranka z wyczyszczonym kontem bankowym. Dlatego przestrzegam i zachecam do lektury na temat oszustw przez internet. To dobra rzecz, ale moze tez byc powodem do placzu.
    Pozdrawiam.

fatamorgana
    Participant

[quote:f4b2aaebaf]To dobra rzecz, ale moze tez byc powodem do placzu.[/quote]
    😯 😯 😯
    Dobra???
    Dla kogo? 😕

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

[quote:117a21d469]To dobra rzecz, ale moze tez byc powodem do placzu.

😯 😯 😯
    Dobra???
    Dla kogo? :?[/quote]

Wiesz co, moze to jest ten czas bys zniknal? :p

fatamorgana
    Participant

O tym akurat ja zdecyduję, ale uważałem za celowe zadanie takiego pytania, skoro piszesz takie zdanie.
    To logiczne, że ostrzegając nas robisz dobrą rzecz, ale mówiąc że "to jest dobre", podważasz samego siebie.
    Chyba że czegoś nie dopisałeś, albo nastąpiła mała pomyłka, więc popraw.
    Pozdr.

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

O tym akurat ja zdecyduję, ale uważałem za celowe zadanie takiego pytania, skoro piszesz takie zdanie.
    To logiczne, że ostrzegając nas robisz dobrą rzecz, ale mówiąc że "to jest dobre", podważasz samego siebie.
    Chyba że czegoś nie dopisałeś, albo nastąpiła mała pomyłka, więc popraw.
    Pozdr.

Nie wyswietlila Ci sie kotku druga czesc tamtego zdania? Ojej, nic na to nie poradze. Na to, ze albo udajesz glupa, albo nim jestes, albo chcesz byc irytujacy/pretensjonalny (gratuluje, udalo Ci sie to) tez nic nie wskoram. Mojego zartobliwego tonu tez za bardzo nie skumales. Hmmmm…
    Ciao bambino.

lilabaj – kobieta (nie skojarzyles, ze moge nia byc? – znowu te Twoje ograniczone horyzonty…)

jackyl
    Participant

”lilabaj” wrote:

fatamorgana wrote:

:6ebe985ce7 wrote:

To dobra rzecz, ale moze tez byc powodem do placzu.

😯 😯 😯
    Dobra???
    Dla kogo? :?[/quote]

Wiesz co, moze to jest ten czas bys zniknal? :p[/quote]

na to czas nigdy zly nie jest.. 😀

a z drugiej strony kobieto zdanie Twe chaotyczne dosc bylo w nawiazaniu do poprzedniego.. zadne dziwy ze fata sie zaplatal czy o internet chodzi czy o oszustwa czy o lekture.. sam sie musialem zastanowic.. przez pol sekundy.. 😉

v-tec
    Członek

O tych nigeryjskich czekach i podobnych to nie chwaląc się słyszałem już kilka lat temu (jeszcze w Polsce zdaje się).

A od faty to proszę się odczepić bo akurat w tym wypadku rację ma. Ja wiem że kobiety są gatunkowo niezdolne do jasnego wyrażania myśli, ale na forum trzeba się trochę postarać 😉

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

O tych nigeryjskich czekach i podobnych to nie chwaląc się słyszałem już kilka lat temu (jeszcze w Polsce zdaje się).

A od faty to proszę się odczepić bo akurat w tym wypadku rację ma. Ja wiem że kobiety są gatunkowo niezdolne do jasnego wyrażania myśli, ale na forum trzeba się trochę postarać 😉

A to juz nie moja wina, ze ktos nie lapie zbyt szybko…
    Toba v-tec kieruje teraz solidarnosc plemnikow wiec bronisz "fate"… Moze kiedys znowu uda sie wam razem cos sensownego…:roll:… splodzic. 8)

James Brown
    Participant

v-tec wrote:

JJa wiem że kobiety są gatunkowo niezdolne do jasnego wyrażania myśli, ale na forum trzeba się trochę postarać 😉

CZOLG ❗ 👿
    mala podpowiedz ❗
    w przeciwienstwie do Ciebie,kobiety na forum cechuje takt,klasa i poczucie humoru na wysokim poziomie ❗
    karkolomnosc tego zdania jest tak ogromna,ze one nawet nie reaguja ❗
    … i chwala im za to ❗

🙂

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

No to czemu sie nie podzieliles tymi wiadomosciami z innymi, tu na forum tez? Chcesz byc zadufanym w sobie ciolkiem czy zadufanym w sobie ciolkiem? Nic dziwnego, ze potem sie wyzywasz na madrzejszych od siebie, tu: jednej z wielu kobiet…

v-tec
    Członek
    ”lilabaj” wrote:

No to czemu sie nie podzieliles tymi wiadomosciami z innymi, tu na forum tez?

Nie widze powodu dla którego miałbym dzielić się na forum wszystkim o czym słyszałem. Wtedy miałbym z 50,000+ postów na liczniku 😉

Btw. zastanawia mnie to że jak na dziewczynę jesteś wyjątkowo chamska. Z kilku postów które dotychczas napisałaś większość polega na chamstwie właśnie. I z tego powodu nie powinienem ci właściwie w ogóle odpowiadać, więc obiecuję że nie będe już zabierał głosu w dyskusjach z tobą o ile nie zmienisz tonacji.

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

Nie widze powodu dla którego miałbym dzielić się na forum wszystkim o czym słyszałem. Wtedy miałbym z 50,000+ postów na liczniku 😉

A kto Ci kaze sie dzielic z innymi wszystkim o czym uslyszysz? Nie taki byl sens mojego pytania. Skoro lubisz bic piane odwracajac kota ogonem, szerokim lukiem bede omijac Twoje (i fatamorgany oczywicie tez) posty bo, szczerze mowiac, sa napastliwe (wiec nie sa mi zbytnio do szczescia potrzebne) i, ogolnie rzecz biorac, moga oglupiac. Nie posadzicie mnie przy tym chlopcy o herezje?

Anonim
    Gość

jackyl wrote:

a z drugiej strony kobieto zdanie Twe chaotyczne dosc bylo w nawiazaniu do poprzedniego.. zadne dziwy ze fata sie zaplatal czy o internet chodzi czy o oszustwa czy o lekture.. sam sie musialem zastanowic.. przez pol sekundy.. 😉

Hm, fata sie nie zaplatal tak jak to mialo miejsce w Twoim przypadku, lecz zadal niesamowicie naiwne i glupie pytanie, wiec prosze sobie darowac proby obrony go jednoczesnie rzucajac kamieniami we mnie. Wiecie kto tak sie zachowuje? – Gowniarze, wiec sie prosze nie dziwic, ze reaguje dosyc ostro…

Info o nigeryjskich czekach zamiescilam, z pomylencami dyskutowac wiecej nie bede.

Dziekuje za uwage.:)

Baggins
    Participant

[quote:ed106f7467] Dlatego przestrzegam i zachecam do lektury na temat oszustw przez internet. To dobra rzecz, ale moze tez byc powodem do placzu[/quote]

aaa…..wiedzialem ze oszustwa przez internet nie sa dobra rzecza , a jesli jeszcze maja byc powodem do placzu, to kompletnie mnie nie pociagaja. 8) Mnie nie musialas przestrzegac….

Anonim
    Gość

Baggins wrote:

[quote:ad5c1bf061] 8) Mnie nie musialas przestrzegac….

Bo wiedzialam, ze nie bedziesz zbaczal na manowce… 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.