Strona główna Działy Zdrowie jak dodac do ubezpieczenia zone i dziecko?

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    justynajulia
    Participant

bardzo prosimy o podpowiedz jaki dokumenty sa potrzebne i gdzie sie udac?

Uxbridge
    Członek

V-tec albo inny spec powie wam dokładniej, ale w tym śmiesznym kraju jest tak, że każdy legalnie tu przebywający ma prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej. W szczególności jeśli np. ojciec przebywa i pracuje legalnie, to jego zona i dzieci też są tu legalnie, w związku z tym mają prawo do opieki zdrowotnej nawet jeśli nie posiadają NIN. V-tec – dobrze mówię?

Dana
    Participant

Dokładnie, poprostu idź do przychodni, pobierz formularze do rejestracji i wypełnij. Jeśli mąż pracuje macie z dzieckiem pełne prawo do opieki zdrowotnej (nawiasem mówiąc w Polsce jest podobnie).

Uxbridge
    Członek

Ale tylko podobnie. Bo w Polsce musisz dopisać żonę i dziecko do swojego ubezpieczenia, czyli załatwiać jakieś formalności w ZUS-ie. No i właśnie o to pytający/a starała się dowiedzieć.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Uxbridge wrote:

V-tec – dobrze mówię?

A co ja do buta infolinia nhs-u jestem? 🙂
    Btw. gdzie ty teraz bywasz Ux, chyba niedaleko Slough, widziałeś rumunów mieszkających w parku? (czytałem o tym gdzieś w okolicach tego o Polakach śpiących w kiblu miejskim)

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.