Strona główna Działy Hyde Park Jak przekazac swoje rzeczy do Polski?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Rose55
    Członek

Witam wszystkich cieplutko,
    Mam pytanie, na ktore wciaz szukam odpowiedzi.
    Jestem tutaj juz rok, zostane jeszcze jeszcze kilka miesiecy i chce wrocic na stale do kraju, tzn. musze. Rzecz w tym, ze nie wiem, jak zabrac ze soba spora ilosc rzeczy osobistych, czy wyslac paczkami do kraju, czy podac kierowcy w autobusie. Jesli ktos przesylal juz paczki, to przez jaka firme i ile to moze kosztowac. Wiem, ze czasami mozna podac kierowcy autobusow jadacych do Polski, ale ja nigdy tego nie robilam. Ponoc jest tez jakas polska firma w Bradford, ale nie znam szczegolow
    Zostawienie ich nie wchodzi w gre, za duzo dobrych ksiazek i… fajnych butow :-). Prosze o wasze rady, za ktore bede baaardzo wdzieczna 😆
    Pozdrawiam, D

v-tec
    Członek

Może po prostu wziąć graty ze sobą? 🙂
    Btw. to milutko że jesteś w Leeds od roku a na forum odezwałaś się kiedy szykujesz się do wyjazdu 😉

dagmara
    Participant

Hej. Moi sasiedzi wracali do Polski w niedziele posylali swoje rzeczy transportem z Leeds Market Polskie Delikatesy. Mozesz pojsc i zapytac. 😆 Pozdrawiam.

Kaliko
    Participant

nie badz zlosliwy myslisz ze o tym forum to wie kazdy kto tu przyjezdza…. nie rozdaja ulotek na lotniskach:)

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Kaliko wrote:

nie badz zlosliwy myslisz ze o tym forum to wie kazdy kto tu przyjezdza…. nie rozdaja ulotek na lotniskach:)

Niezły pomysł.
    Na miejscu admina postarałbym się o jakąś reklamę w hali przylotów LBA 🙂

Kaliko
    Participant

w biznesie bylam dobra ale postanowilam spokojniejsze prowadzic zycie a wrecz ospale na tych wyspach a co do reklamy jak wiadomo za nia sie placi wiec kwestia co chca zyskac moderatorzy po przez reklame……ale zgadzam sie za malo reklamy

3tna
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Może po prostu wziąć graty ze sobą? 🙂
    Btw. to milutko że jesteś w Leeds od roku a na forum odezwałaś się kiedy szykujesz się do wyjazdu 😉

To, ze Ty byles dluzszy okres czasu w Leeds nie znaczy, ze kazdy musi byc aktywny na forum tak jak TY Panie V-Tec. Znam duzo osob ktorzy sa nawet tutaj po pare ladnych lat i nie maja ochoty sie rejestrowac na forum przez takich ludzi jak TY…

Zauwazylam, ze cechujesz sie cieta riposta… a Twoje "teksty" sa tylko i wylacznie na poziomie berka kucanego

EOT!

Malgon
    Participant

3tna, a co to EOT??
    (Ja znam tylko Extension of Time, ale to chyba nie o to chodzi…. )

rollingstone
    Członek

Malgon wrote:

3tna, a co to EOT??
    (Ja znam tylko Extension of Time, ale to chyba nie o to chodzi…. )

EOT = end of topic

Malgon
    Participant

you learn every day
    ta luv 😉

juz mi 3tna wyjasnila, ale dzieki teraz na pewno zapmietam.

v-tec
    Członek

Z całym szacunkiem dla kolezanki wyżej, ale to kiedy będzie EOT to nie ty decydujesz 😉

Jak ktoś przez 'ładnych parę lat’ nie chce się zarejestrować to już jego sprawa. Ale nie wiadmo co życie przyniesie, nagle bach i jednak chciałoby się zadać jakieś pytanko no i z bólem ale trzeba się zarejestrować 🙂

Nie sądzę jednak żebyś znała wiele osób którzy mieszkają w Leeds od wielu lat. To są raczej pobożne życzenia.

> Zauwazylam, ze cechujesz sie cieta riposta… a Twoje "teksty" sa tylko i wylacznie na poziomie berka kucanego

Czy tylko ja widzę w tym zdaniu pewną sprzeczność?

Kaliko
    Participant

nie sadze by tekst v-teca az tak byl zlosliwy, ja potraktowalam go z przymrozeniem oka i tak tez chcialam odpisac….coz niewerbalny przekaz jaki otrzymujemy rozmawiajac osobiscie jest niemozliwy uzywajac forum wiec chyba tez jakos wiecej dystansu i luzu w odczytywaniu postow wszystkim zycze

M I K E
    Participant

Zgodze sie iz reklama by sie przydala. Choc nie kazdy jest fanem wypisywania roznosci na FORUM.

Rose55
    Członek

Witam ponownie,
    dziekuje za podpowiedz. Nie moglam "czynnie" uczestniczyc w dyskusji, bo z komputera korzystam tylko 2-3 razy w tyg. po 1 h w bibliotece.
    Nie mam po prostu na to czasu. Bylam tu wiele razy, ale na krotko i w zasadzie nie logowalam sie, czytalam tylko czasami wasze ciekawe informacje 💡 😯
    Za kazda nastepna z gory dziekuje 😀
    Potrzebuje przeslac rzeczy w Leeds do Lodzi (jesli to bedzie przed tymi wakacjami) lub do Katowic, gdzie przeprowadzam sie po wakacjach.
    Pozdrawiam Was wszystkich X 😉
    Sofia

fatamorgana
    Participant

A może zlecić przewiezienie rzeczy komuś, kto do Polski autem jedzie?
    Sporo tego teraz…
    Jak Cię interesują Katowice, to co roku po wakacjach jeżdżę do Polski samochodem. A że jadę sam, więc miejsca pod dostatkiem.
    Napisz na priva.
    Pozdrawiam.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.