Strona główna Działy Hobby scooter

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    nomine
    Członek

male pytanko chcialbym kupic sobie scooter tylko niewiem jakie tu jest prawo dotyczace prowadzenia jednosladu czy wymagane sa jakies uprawnienia i jaki bylby koszt (mniej wiecej) ubezpieczenia takiego komarka??

dafunkonline
    Participant

hmm. to pytanie do specjalistów od ruchu drogowego.. nie mam pod ręką takiego specjalisty, bo właśnie wyjechał, ale pamietam że coś mówił o pojemności silnika (tzn że do określonej pojemności mozesz jeździć bez żadnych pozwoleń)

Uxbridge
    Członek

Gosc w sklepie z motorami mowil mi, ze do 50cm nie trzeba zadnych specjalnych uprawnien (nie wiem czy zadnych w ogole czy chodzilo o to ze prawko samochodowe wystarczy). Toby bylo logiczne, bo 50cm to tak jak u nas motorower.
    Ale mowil mi tez, ze do 125cm wystarczy tzw. provisional licence ktora mozna wyrobic po jednodniowym kursie.

fatamorgana
    Participant

Był juz tutaj taki temat w ub. roku- na jesieni bodaj.
    Poszukaj w zawartości, ale i sprawdź na stronach DVLA.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    nomine wrote:

male pytanko chcialbym kupic sobie scooter tylko niewiem jakie tu jest prawo dotyczace prowadzenia jednosladu czy wymagane sa jakies uprawnienia i jaki bylby koszt (mniej wiecej) ubezpieczenia takiego komarka??

Zakładam że nie masz prawa jazdy w takim wypadku musisz wyrobić tymczasowe prawko kat. P (40 funtów) i poświęcić 1 dzień na tzw. cbt (kurs z teorii i jazdy, ok. 80 funtów) i już możesz jeździć z L-ką.
    Ubezpieczenie raczej taniutkie będzie sprawdź na stronie dowolnej ubezpieczalni np. tesco

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.