Strona główna Działy Hyde Park No i po kabarecie…kto nie byl niech zaluje :D

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Grupa dała znakomity show po prostu…
    Nie żałowali nam ani czasu, ani sił, ani …Finlandii. 😆
    "Jongleurs" jest bardzo ładnym miejscem, choć scena mogłaby być większa dla takiego kabaretu.’
    Publiczność znakomicie nagradzała brawami i owacjami występ grupy.
    Wszystkie imprezy udały się bardzo dobrze… (a było ich trzy…). 😆
    A potem była już tylko "Rewolucja"…:) 🙂

Marta wrote:

Czytaj:
    Zdiecie ma prawo wklejac tylko FATA…

Fakt faktem ze zdiecia nie sa najostrzjesze Fata, ale bez przesady…

😯 😯 😯
    Bzdura i nieprawda.
    CZYTAJ:
    Polecam uważniejsze oglądanie obrazków- choćby Ewuski czy Hardcora.:wink:
    I więcej uczciwości w formułowaniu swoich wypowiedzi.
    🙂
    Pozdrawiam.

UWAGA! (Dla kolejnych chętnych do krytyki…)
    Powyższe uwagi wcześniej napisane n/t zdjęć są zaleceniem szefa serwisu Leeds.pl, a nie moimi wymysłami, więc pohamujcie się z wjeżdżaniem na mnie od razu…
    Co do rozmiarów zdjęcia: forum nie jest i nie ma być galerią, więc zdjęcia tutaj mają mieć charakter co najwyżej informacyjno-poznawczy, a poza tym, nie wszyscy mają CRT czy LCD.
    Zatem drogi Prekursorze, biorąc pod uwagę nawet profesjonalne fora fotograficzne, rozmiarem który najlepiej spełnia zarówno możliwości różnych użytkowników jak i nasze wymogi/zwyczaje jest właśnie 800×600.
    Pomyśl, gdyby było inaczej sam bym wstawiał większe. 😕 😉

Kaliko, skarbie drogi…
    Post z tekstem a zdjęcie to raczej nie jest to samo- jak się łatwo domyśleć zresztą.
    Zdjęcie spełnia swoją rolę przekazu gdy widać je w całości i gdy widać co na nim jest, w miarę wyraźnie.
    Nie stosuje się wstawiania zdjęć większych ponieważ miejsce na zdjęcie- w tej ramce posta- nie jest przygotowane do powiększania się wraz z rozmiarem zdjęcia na całą stronę. Skoro lepsi już dawno uznali dobry standard jak wklejać i jak prezentować, to nie róbmy chałtury i stosujmy dobre i sprawdzone rozwiązania.

Przesadą (być może nawet jak tralala…:)) jest niezauważanie postów dłuższych niż moje i odnoszenie się jedynie do długości moich.
    To ani nie jest obiektywne, ani nie ma nic wspólnego z podaną powyżej prośbą (byłoby ładnie gdybyś zauważyła, że tam pisze nie: "Macie tak robić", ale inaczej… prosimy…
    Nikogo nie zmuszam do czytanie jakichkolwiek długich postów, a już na pewno moich.
    Co ma jakiś samokrytycyzm i rozwaga (w ocenie innych) do zdjęć z Ani Mru Mru oraz ich wstawiania- niestety nie wiem…
    Mogę powiedzieć co najwyżej, że to właśnie rozwaga kazała mi napisać posta powyżej, ponieważ jesli już użytkownicy chcą wrzucać zdjęcia, niech to robią wg. dobrego standardu, a nie na zasadzie "byle tylko było". Uściślając formułę wstawiania zdjęć spowodujemy stałą, dobrą jakość.
    Wiem że długość posta nie jest regulowana, natomiast co do zdjęć istnieją zarówno dobre obyczaje dobrych forów, jak też zalecenia właściciela serwisu i te wypadałoby zastosować.
    Pozdrawiam.
    P.S.
    Ktokolwiek pomyślał, że celem poprzedniego posta była jakakolwiek złosliwość wobec użytkownika Rudego- jest w błędzie… 😕

Wszystkich, którzy mają problemy z przesuwaniem myszką po moich długich postach- przepraszam…
    Jakoś jednak na wszystkich serwisach informacyjnych, aby przeczytać większy tekst każdy to robi (przesuwa), ale aby zobaczyć zdjęcie, przygotowane jest ono do wyświetlenia jako małe a nie wielkie…
    Oni widocznie wiedzą najlepiej jak to powinno być…

Prekursor
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

fatamorgana wrote:

nie wszyscy mają CRT czy LCD.

Zaciekawil mnie bardzo ten cytat.Otoz z tego co wiem najpopularniejsze na swiecie sa monitory CRT i ekrany cieklo-krystaliczne zwane skrotem LCD.Wiec jesli uzytkownicy o ktorych mowisz uzywaja czegos innego to jedyne co moga uzywac to wyswiatlacze plazmowe lub projektory.Tylko nawet jesli tak jest to dlaczego rozdzielczosc wieksza niz 800×600 miala by im przeszkadzac jak standardowo wszystkie strony internetowe (w tym http://www.leeds.pl) tworzone sa na rozdzielczosc 1024×768.Wiec w takim razie Plazmy i projektory odpadaja bo klasyfikuja sie do grupy odbiornikow mogacych pokazac te same warunki (rozdzielczosc etc) co LCD i CRT.Wiec powstaje pytanie co takiego masz na mysli,co takiego moze uzywac reszta uzytkownikow do ogladania serwisu Leeds Pl jesli nie sprzety wymienione wczesniej?Telewizory sprzed 1980 roku,ekrany oscyloskopow a moze ekrany alfanumeryczne pierwszym zegarkow z wyswietlaczem elektronicznym?
    Oj moj kochaniutki cos zes pokrecil!

fatamorgana wrote:

Zatem drogi Prekursorze, biorąc pod uwagę nawet profesjonalne fora fotograficzne, rozmiarem który najlepiej spełnia zarówno możliwości różnych użytkowników jak i nasze wymogi/zwyczaje jest właśnie 800×600.
    Pomyśl, gdyby było inaczej sam bym wstawiał większe.

Nie zauwazylem aby ktos wstawial na forum zdjecia wieksze niz twoje.Wszyscy wstawiaja kafelki inaczej zwane miniaturami lub kwadracikami a jak wiadomo one nie maja rozdzielczosci wiekszej niz 320×200 wiec co jest z nimi nie tak?W takim razie jedyna rzecza na ktora zwracasz uwage bedzie rzeczywista rozdzielczosc zdjecia umieszczonego na serwerze ktory nie jest serwerem leeds.pl.A to juz chyba jest lekka paranoja?To chyba zaden problem przesunac sobie zdjecie ktore wyskakuje Ci po kliknieciu na kafelke ktora jest linkiem otwierajacym okno ze zdjeciem w pelnej rozdzielczosci(zreszta przeciez mozna kliknac na przycisk pomniejsz ktory wplynie na to,ze nie bedzie trzeba zdjecia przesuwac).Pozatym to jest przeciez ogolnie przyjeta norma.Wszyscy ludzie na swiecie tak robia!Nie mam pojecia dlaczego chcesz aby ludzie zmieniali rozdzielczosc zdjec koniecznie na 800×600.Ta rozdzielczosc juz dawno zmarla i jestem przekonany ,ze uzywasz wynalazku ktory pozwala ci widziec rozdzielczosc wieksza niz 800×600.

ewuski
    Participant

przepraszam, ze przeszkadzam, ale wstawilam fotki na pierwsza strone tego watku…

ps. moze klotnie przeniesiecie panowie do innego watku?

KwiateK
    Participant

Prekursor wrote:

Nie zauwazylem aby ktos wstawial na forum zdjecia wieksze niz twoje.Wszyscy wstawiaja kafelki inaczej zwane miniaturami lub kwadracikami a jak wiadomo one nie maja rozdzielczosci wiekszej niz 320×200 wiec co jest z nimi nie tak?W takim razie jedyna rzecza na ktora zwracasz uwage bedzie rzeczywista rozdzielczosc zdjecia umieszczonego na serwerze ktory nie jest serwerem leeds.pl.A to juz chyba jest lekka paranoja?To chyba zaden problem przesunac sobie zdjecie ktore wyskakuje Ci po kliknieciu na kafelke ktora jest linkiem otwierajacym okno ze zdjeciem w pelnej rozdzielczosci(zreszta przeciez mozna kliknac na przycisk pomniejsz ktory wplynie na to,ze nie bedzie trzeba zdjecia przesuwac).Pozatym to jest przeciez ogolnie przyjeta norma.Wszyscy ludzie na swiecie tak robia!Nie mam pojecia dlaczego chcesz aby ludzie zmieniali rozdzielczosc zdjec koniecznie na 800×600.Ta rozdzielczosc juz dawno zmarla i jestem przekonany ,ze uzywasz wynalazku ktory pozwala ci widziec rozdzielczosc wieksza niz 800×600.

Nie mamy nic przeciwko wstawianiu duzych zdjec na Forum. Jednak, jesli zdjecie powodowaloby "rozjezdzanie" sie strony przy rozdzielczosci 800×600 (nadal stosowanej przez niecale 10% odwiedzajacych Leeds.pl) polecam umieszczac miniaturke z linkiem do "full version" fotki (mozna sobie takie cos zrobic na imageshack.us i paru innych stronach).
    Uzytkownicy 800×600 niczym sie nie roznia w kwestii rozleniwienia od przecietnego internauty. Rowniez nie lubia przesuwac poziomego paska przy czytaniu forum. 😉

[b:7ec337f883]
    —————-

Zdjecia z "Ani Mru Mru Show" juz sa dostepne na stronie glownej:
    http://www.leeds.pl/artykul/135/
    [/b:7ec337f883]

bartosz
    Participant

Zdjecia z imprezy sa super ale najbardziej ucieszylem sie ze wreszcie moglem zobaczyc naszego tajemniczego redaktorka. pomylilem sie? 😉

Prekursor
    Członek

KwiateK wrote:

Nie mamy nic przeciwko wstawianiu duzych zdjec na Forum. Jednak, jesli zdjecie powodowaloby "rozjezdzanie" sie strony przy rozdzielczosci 800×600 (nadal stosowanej przez niecale 10% odwiedzajacych Leeds.pl) polecam umieszczac miniaturke z linkiem do "full version" fotki (mozna sobie takie cos zrobic na imageshack.us i paru innych stronach).
    Uzytkownicy 800×600 niczym sie nie roznia w kwestii rozleniwienia od przecietnego internauty. Rowniez nie lubia przesuwac poziomego paska przy czytaniu forum. 😉

Wiesz co ale chyba nie czytales mojego postu doklanie! 👿
    Na drugi raz przeczytaj dokladnie.
    Dziekuje

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.